Prisjakt presenterer: Produktåret 2022

Spillkonsoller, løpesko og mobiltelefoner topper listen over de mest populære produktene i 2022

Produktåret 2022 en oppsving fra fjoråret, med større tilgjengelighet i butikkhyllene, ikke minst på bestselgeren og den evig populære Playstation 5. Samtidig har vi sett hvordan den økonomiske krisen har gått hardt utover både forbrukere og produsenter. Mange produkter har sett en kraftig prisstigning, samtidig som kjøpekraften gikk ned. Dette er sammendraget over alt som var populært i produktenes verden i 2022.

Årets nykommer: Google Pixel 7 og Pixel 7 Pro

Det tok seks år, men nå er det endelig mulig å kjøpe Google Pixel-serien i Norge. Google har laget mobiltelefoner helt siden den første Pixel-modellen kom i 2016, men på et begrenset antall markeder, hvor Norge dessverre ikke var med.

De siste årene har Google kommet nærmere en lansering i Norge, med bl.a. norsk språkstøtte til mange av produktene sine i Nest-serien, som har blitt solgt i Norge en stund. Med Pixel 7-serien som kom i oktober 2022, kan endelig mobiltelefonene kjøpes hos norske forhandlere.

Et øyeblikk, tenker du kanskje, for Pixel-telefonene har jo blitt solgt i Norge veldig lenge! Ja, det stemmer at de har vært i salg i noen få butikker, men bare via såkalt gråimport og ikke gjennom Googles offisielle nettbutikk. Men nå er de her!

En etterlengtet oppgradering: Nye AirPods Pro

Helt siden AirPods Pro ble lansert i 2019, har hodetelefonene dukket opp på topplistene våre over de mest populære og mest prisovervåkede produktene på Prisjakt. Hodetelefonene har fått ros for sin gode støydemping, men som med alt annet er det rom for forbedring, og i september 2022 kom den etterlengtede oppfølgeren AirPods Pro (andre generasjon).

Den nye modellen har tatt vinnerkonseptet fra gamle AirPods Pro og forbedret alt som allerede var bra. Blant annet er lydkvaliteten bedre, støydempingen er mye bedre og batteriet lever lenger. Og endelig kan man nå endre volum direkte på hodetelefonene og ladeetuiet har blitt vanntette.

Det er ingen tvil om at Air Pods Pro (andre generasjon) er en verdig oppfølger til den gamle AirPods Pro, men sjekk prisen. Den nye modellen er mange hundre kroner dyrere, og vi regner ikke med den store prisreduksjonen i nærmeste fremtid. Tips: Hvis du følger prisen på hodetelefonene, så gir får du beskjed når prisen synker!

Interessant om hodetelefoner 2022

 • Av de ti mest populære hodetelefonene dette året, kommer seks fra Apple. Den mest populære er modellen AirPods Pro fra 2019.
 • Den mest populære modellen som ikke er fra Apple, er over-ear-hodetelefonene Sony WH-1000XM4. Modellen var 500 kroner billiger under Black Friday sammenlignet med dagene før.
 • De tre produsentene av hodetelefoner som det er størst interesse for er Apple, Sony og Jabra. Den mest populære modellen fra Jabra er over-ørene-hodetelefonene Elite Active 75t Wireless.
 • Hodetelefonene som flest prisovervåker, er Sony WH-1000XM4, Apple AirPods Pro (andre generasjon) og Sony WH-1000XM5.

Apple AirPods Pro (2nd generation) 2022

Overvåkingskometen: God of War Ragnarök

Har du ventet lenge på at God of War: Ragnarök skal komme? Du er ikke den eneste! Når spillet ble presentert på et Sony State of Play-event i september, ble det raskt et av høstens mest prisovervåkede spill på Prisjakt.

God of War: Ragnarök handler om den greske guden Kratos, som sammen med sin sønn Artreus gir seg ut på enda et episk eventyr etter hendelsene i det forrige spillet, God of War. Spillet har en gripende og spennende fortelling, er helt optimert for Playstation 5 og har forbedret spillmekanikk med mange nye installeringsmuligheter.

Spillet er blitt hyllet av både anmeldere og gamere og er kanskje det perfekte kjøpet for akkurat din Playstation-konsoll? Tips: Det er en god idé å prøvespille God of War fra 2018 før du tenker på Ragnarök. For hvis du vil ha hele bakgrunnshistorien for hendelsene i det nye spillet er det et must å sjekke ut forgjengeren.

De 10 mest populære konsollspillene i 2022

 1. Pokémon Legends: Arceus (Switch)
 2. God of War Ragnarök (PS5)
 3. FIFA 23 (PS5)
 4. Mario Kart 8 Deluxe (Switch)
 5. Elden Ring Launch Edition (PS5)
 6. Gran Turismo 7 (PS5)
 7. Nintendo Switch Sports (Switch)
 8. Horizon Forbidden West (PS5)
 9. Hogwarts Legacy (PS5)
 10. Call of Duty: Modern Warfare II (PS5)

Årets prisøkning: Meta Quest 2

Normalt blir teknologiprodukter billigere jo lenger de er på markedet, men VR-brillene i Meta Quest-serien har sett en annen prisutvikling. I stedet for å gå ned i pris, så har de blitt mye dyrere siden lanseringen i 2021.

Alle Metas VR-briller har sett en oppsving i pris på et par hundre kroner i løpet av det siste året, men den store endringen kom i juli, da alle Quest-modellene og det offisielle tilbehøret så en kraftig prisstigning. Det påvirket også Quest 2, som er den mest populære modellen i hele 2022.

Plutselig økte prisen på Quest 2 med 1 200 kroner på den billigste utgaven med 128 GB lagringsplass og 1 200 kroner på den dyrere modellen med 256 GB lagringsplass. Hvis du kjøpte denne modellen på Black Friday 2022, betalte du nesten 20 % mer enn den gangen VR-brillene var billigst.

Hva ser vi etter?

Søkeruten på Prisjakt brukes flittig av våre besøkende året rundt, og nå vet vi hva folk søkte mest etter i 2022.

Når vi ser på de 100 mest populære søkene, ser vi et tydelig mønster på hva norske forbrukere søkte etter. Det er først og fremst tekniske ting som er populære og mest av alt produsenten Apple. Av de ti mest populære søkene er Apple med i hele seks av dem. Playstation 5, Homey Pro og Switch er de eneste produktene som ikke kommer fra Apple på topplisten.

Det absolutt mest søkte produktet er mobiltelefoner, etterfulgt av spillkonsoller, grafikkort og hodetelefoner. Her er vår topp 10-liste over de mest brukte søkefrasene på Prisjakt i 2022.

De 10 mest populære søkene på Prisjakt

 1. homey pro
 2. playstation 5
 3. iphone 13
 4. ps5
 5. iphone 12
 6. apple airpods pro
 7. airpods
 8. iphone 13 pro
 9. nintendo switch
 10. ipad

Årets julegave 2022: Airfryeren

For fjerde år på rad kjører vi årets julegave. I år har vi valgt et kjøkkenapparat som hjelper deg lage god og sunn mat på en enkel måte. Et produkt som allerede finnes i mange hjem og som fikk en stort oppsving i løpet av pandemien. Det er selvfølgelig airfryeren vi snakker om!

Les mer om årets julegave her.

Nytt på Prisjakt i 2022

Det har blitt mange spennende oppdateringer på Prisjakt i året som har gått. Vi har laget en del forbedringer som en mer effektiv søkefunksjon, et nytt størrelsesfilter for sko og klær, og du kan nå endelig finne tilbud i forhold til hvordan du ønsker at de skal sendes til deg.

Les mer om alle nyhetene på Prisjakt her.

De største produkttrendene i 2022

Med stadig høyere inflasjon, elpriser som skyter i været og en usikker omverden, hvor krigen i Ukraina ofte er hovedoverskriften, så har vi sett en kraftig økning i kjøpsinteressen for beredskaps- og fritidsprodukter samt ting som er relatert til vedfyring.

Blant annet finner vi batterier, generatorer, vedkløyvere og ovner på vår topp 10-liste over de tingene som har økt mest i kjøpsinteressen i løpet av året. Produkter som vitner om at mange nordmenn forbereder seg til en kald vinter.

Men det er selvfølgelig ikke bare produkter til en mulig hard vinter som står høyt i kurs hos norske forbrukere. Interessen for kjøkkentilbehør, baketilbehør, padelracketer, airfryere og badstuovner har også økt betydelig i løpet av året. 

Her er topplisten over de produktene hvis kjøpsinteresse har økt mest i 2022.

Produktene som har økt mest i popularitet i året som gikk

 1. Batterier: 971%
 2. Vedkløyv og sager: 679%
 3. Baketilbehør: 323%
 4. Badstuovner: 205%
 5. Kraftverk: 185%
 6. Padelracketer: 138%
 7. Kjøkkentilbehør: 137%
 8. Varmtvannsberedere: 73%
 9. Vedovner og peiser: +56%
 10. Airfryer: +20%

Vi gjetter på årets produkt 2023: VR-briller

VR-briller har blitt stadig mer populære de siste årene, og med lanseringen av Meta Quest 2 i 2021, har vi sett en kraftig økning i kjøpsinteressen. Det er mange som nå har lyst å få dette produktet i hånden. Siden den gang har interessen vært stor, og vi tror at 2023 blir året da enda flere får øynene opp for dette spennende gamingproduktet.

I siste del av 2022 lanserte Meta den vanvittig dyre VR-modellen Quest Pro. Et VR-headset som koster i overkant av 20 000 kroner og setter standarden for modeller som kommer neste år. Men det er ikke den modellen vi tipper vil bli populær blant norske spillere. Vi tror i stedet at Playstation VR2 og kommende Meta Quest 3 vil få mest oppmerksomhet.

Playstation VR2 kommer i februar og er en kraftig oppgradert etterfølger til dagens PSVR. Meta Quest 3 er ikke presentert ennå, men vi håper Meta avslører modellen tidlig i 2023 for å trekke noe av interessen bort fra Playstation VR2 – helst med mange av de forbedringene som Quest Pro har.

Hva tror dere? Blir 2023 det året hvor VR-gaming kommer for alvor?

Topplistene over de mest populære produktene er basert på vår statistikk over antall besøk fra produktsider på Prisjakt til butikker mellom 1. januar og 20. november 2022.

Tekst: Daniel Haaf

Publisert: 16. desember 2022

Denne artikkelen er skrevet av Prisjakts redaksjon. Ingen andre har påvirket innholdet i den.

Prisjakt presenterer: Produktårene 2021, 2020 og 2019

Har du styr på hva som var mest populært de siste tre årene? Produktenes verden ble veldig påvirket av koronapandemien, komponentmangel og ekstremt høye fraktpriser som har ført til tomme butikkhyller og stadig høyere kostnader for forbrukerne. Men til tross for det har vi åpnet lommeboken og shoppet i vei blant nye og hotte produkter. Hva har vi helst brukt penger på? Det kan du lese mer om nedenfor.