Gadgetåret 2020 med Prisjakt

Playstation 5 og iPhone dominerte hele året

Tekst:
Daniel Haaf

Publisert:
22. desember 2020

Det var et spennende gadgetår med mange interessante lanseringer. Blant annet nye generasjoner spillkonsoller og grafikkort har tatt markedet med storm.

Samtidig har covid-19 rystet markedet betraktelig. Produkter som normalt ikke er veldig populære har plutselig blitt svært ettertraktede - for eksempel webkameraer og treningsutstyr til hjemmet.

Pandemien har også gjort at vi har endret måten vi tenker på gaver og å treffes. Dette kan sees både i statistikken vår og bidro til vårt valg av årets julegave, nemlig brettspillet.

Vi har sjekket hvilke dingser som har fått mest oppmerksomhet og er mest populære mellom 1. januar og 30. november 2020. Her er vårt sammendrag av gadgetåret 2020 på Prisjakt.

Prisjakts prisliste 2019

Ikke gå glipp av vår gadget prisliste fra 2019. Den oppsummerer fjorårets viktigste gadget hendelser og er en god introduksjon til Gadgetåret 2020 på Prisjakt.

Du kan se vår video og lese artikkelen her

Lesetips

#1

Playstation 5 er den desidert mest populære gadgeten i 2020

Interessen for spillkonsoller steg kraftig i 2020. Delvis fordi den nåværende pandemien får mange til å ønske seg noe å ha det gøy med hjemme, men også fordi den nye generasjonen av spillkonsoller ble utgitt tidligere i november.

PlayStation 5 er den mest populære gadgeten på Prisjakt i 2020. Spillkonsollen ble lansert samtidig med Xbox Series X og gikk rett til toppen av vår toppliste over årets mest populære gadgets. Rett før mobiltelefonen iPhone 11 og in-ear-hodetelefonene AirPods Pro.

Xbox Series X er også veldig populær, men ikke nok til å få pallplass. Først på tiende plass finner vi Xbox Series X. Den litt billigere søskenmodellen til Xbox Series S finner vi først på topp 400-listen.

Foto: bodnarphoto, Adobe Stock

Mest populære hodetelefoner

Visste du at gjennomsnittsprisen på den mest populære hodetelefonmodellen i 2020, Apple AirPods Pro, er nær 2200 NOK? Det er også hodetelefonene de fleste velger å prisovervåke for å få et varsel når prisen går ned.

Faktisk er hver 20. prisovervåkning på nettstedet vårt på hodetelefoner. Det er mer enn noen annen produktkategori på Prisjakt og en veldig god måte å spare penger på. I løpet av året gikk hele 47 prosent av alle hodetelefonene ned i pris minst en gang. Av de hundre mest populære gadgets å overvåke, er 16 en hodetelefonmodell.

Andre veldig populære dingser å holde øye med er hodetelefoner, mobiltelefoner, dataskjermer og mobile høyttalere. Vi har sett en klar økning i antall prisovervåking på spillkonsoller i løpet av året, noe som sannsynligvis har å gjøre med den nye Playstation 5 og Xbox Series X. Dataskjermer har også gjort store fremskritt det siste året.

Foto: Apple

iPhone 11 hadde overlegent flest søk

Når norske forbrukere søker etter dingser, er det hovedsakelig Apples produkter som gjelder. Søkestatistikken vår viser at åtte av de ti mest populære søkene enten er på en iPhone, AirPods eller iPad.

Den klart mest etterspurte gadgeten i løpet av året 2019 er iPhone 11, etterfulgt av hodetelefonene i Airpods-serien. Totalt finner vi hele fem mobiltelefoner blant de ti mest populære søkene.

Apple er imidlertid ikke helt alene på toppen. Den stadig populære spillkonsollen Nintendo Switch er også på topplisten, det samme er den nye og hete Playstation 5, som leter etter en niendeplass.

10 mest populære søkeord

  1. iphone 11
  2. airpods
  3. nintendo switch
  4. ipad
  5. iphone
  6. iphone xs
  7. iphone 11 pro
  8. iphone se
  9. playstation 5
  10. iphone xr
Foto: Razer

Nettkameraene økte kraftig da covid-19 slo til

Årets mest uventede økning i interesse er webkameraet. Selv om streaming på internett har økt interessen for webkameraer noe de siste årene, er det ikke imot hva koronapandemien gjorde for kjøpsinteressen.

Da mange begynte å jobbe hjemmefra, økte interessen for webkameraer med hele 3 350 prosent sammenlignet med en vanlig dag i januar. I en periode var det nesten helt umulig å få tak i et webkamera i svenske nettbutikker.

Les mer om hvor mye webkameraer økte i popularitet her.

Fire lanseringer glemmer vi snart

Sjelden har vi lagt merke til en så stor interesse for noen få utgivelser som med grafikkortene i Geforce RTX 3000-serien. De kom, de solgte seg ut på få sekunder og i dag er det nesten helt umulig å få tak i.

Det samme gjelder grafikkortene i Radeon RX 6800-serien som forsvant like fort fra lagringshyllene. Og vi bør ikke glemme Playstation 5, som er minst like vanskelig å få tak i hvis du ikke henvender deg til sekundærmarkedet.

En spillkonsoll som hadde litt bedre tilgjengelighet enn Playstation 5 var Xbox Series X. Ved lanseringen var spillkonsollen tilgjengelig for kjøp i fysiske butikker, men selv der endte den veldig raskt, og i dag er bare søskenmodellen Xbox Series S faktisk tilgjengelig.

Foto: Paul, Adobe Stock

Kettlebells var veldig populære våren 2020

Da koronapandemien kom, så vi en sterk økning i interessen for treningsutstyr til hjemmet. I løpet av våren økte for eksempel kjøpsinteressen for kettlebells med hele 3 370 prosent sammenlignet med i fjor. Vi har også sett at andre verktøy som manualer og vektstenger, vektplater og motstandsbånd har steget kraftig.

Her kan du lese mer om de mest populære treningsinnretningene våren 2020.

Foto: oleg_ermak, Adobe Stock

Vi nominerer brettspillet til årets julegave 2020

Interessen for brettspill har klart økt de siste årene. Våren 2020 økte kjøpsinteressen med 39 prosent samtidig som pandemien tok tak i landet vårt.

Og vi har sett en klar økning frem til desember, noe som betyr at vi nominerer festspillet til årets julegave 2020. En utmerket julegave i en tid da vi ikke møter andre så ofte og et hyggelig tidsfordriv som passer både store og små i familien.

Les mer om årets julegave 2020 her.

Denne artikkelen er skrevet av Prisjakts redaksjon. Ingen andre har påvirket innholdet i den. Det finnes ingen betalingslenker eller andre typer annonsesamarbeid. Daniel Haaf kan nås på [email protected]