Airfryer

Valgte filtre:

173 produkter

Sorter etter:

Spørsmål og svar om airfryere/frityrkokere

Den tradisjonelle frityrkokeren bruker varm olje til å fritere maten i. Oljen plasseres i frityrkokeren og varmes opp. Deretter senkes maten ned i oljen ved hjelp av en spesiell beholder. Maten får en god og sprø yttersiden, samtidig som innsiden er skikkelig tilberedt, varmt og saftig.

Den moderne airfryeren bruker ikke olje slik som en tradisjonell frityrkoker gjør. I stedet for brukes varmluft som sirkulerer inni airfryeren. Fremgangsmåten er den samme som for en varmluftsovn, men den er mer energieffektiv. Du trenger ikke olje for å lage mat med en airfryer, noe som gjør det mer sikkert, billigere og enklere å lage god mat.

Fordelen ved å lage mat i en airfryer er at den bruker mindre strøm enn en varmluftsovn, matlagingen går raskere og du trenger ikke bruke olje. Dessuten kan du med den rette airfryeren gjøre mye mer enn bare å lage pommes frites og potetbåter. Dette er et fantastisk og praktisk kjøkkenapparat for alle hjem.

Det første man tenker på er selvfølgelig pommes frites og potetbåter. Men man kan godt bruke en airfryer til grønnsaker, rotfrukter, kylling, kjøtt, fisk og mye annet. Husk å velge en airfryer som kan brukes til å lage den maten du vil lage. Noen modeller har en fast, roterende innerdel som rører rundt blant potetbåtene, og den fungerer ikke optimalt med f.eks. kjøtt og fisk. Så sjekk nøye sånne ting før du kjøper.

Ja, en god airfryer har lavere effekt enn en ovn, noe som reduserer strømforbruket. Hvis du skal lage en mindre mengde mat, så er airfryeren et godt alternativ, men hvis det blir nødvendig å kjøre den i flere omganger for en større mengde mat, kan ovnen i siste ende være mer effektiv.

Der hvor en vanlig frityrkoker bruker olje for å fritere maten, bruker en airfryer i stedet varmluft som sirkulerer i meget høy hastighet. Du kan bruke litt rapsolje til dine pommes frites, hvis du vil, men det er absolutt ikke nødvendig.

La airfryeren din kjøle av før du rengjør den. Ta ut alle løse deler og håndvask dem med et mildt oppvaskmiddel.

Du kan bruke en vanlig oppvaskbørste, men unngå å gjøre ting som kan føre til at yttersiden får riper. Tørk alle delene med et mykt oppvaskhåndkle.

Noen airfryere har deler som kan vaskes i oppvaskmaskinen, og fastbrent mat kan også kreve at du først legger delene i bløt.

Husk å tørke jevnlig av airfryeren, helst både inni og utenpå.

Velg en airfryer som har den rette størrelsen for familien din. Du kan lett komme til å velge en for liten modell. Hvis du er usikker, bør du kanskje kjøpe en som er litt større enn den du først tenkte på.

Se også på hvilke funksjoner airfryeren har. Det finnes modeller som er spesielt tilpasset for pommes frites, mens andre er mer allroundere.

Modeller som er lette å gjøre rene vil være artigere å bruke og de vil også brukes mer. Sjekk også at alle løse deler er enkle å ta ut og sette tilbake, og om de kan vaskes i oppvaskmaskin.

Det finnes også modeller med forhåndsinnstillinger for forskjellige typer mat, noe som kan gjøre matlagingen enklere.

Vanligvis er det ikke nødvendig å forvarme en varmluftfrityrkoker. Men det finnes modeller som vil at du skal gjøre det. Fordelen med en forvarmet airfryer er at tilberedningstiden noen ganger blir kortere, men det gjelder ikke for alle modeller. Sjekk instruksjonene for å se hva som gjelder for airfryeren din.