Prisjakt presenterer: Gadgetåret 2021

PlayStation 5, iPhone 12 og iPhone 11 topper årets liste over de mest populære dingsene 2021

Gadgetåret 2021 har vært mildt sagt spennende med mange flotte lanseringer. Samtidig har markedet blitt plaget av store mangler på leveranser av flere svært populære produkter, for eksempel spillkonsoller og mobiltelefoner. Her er vår analyse av gadgetåret som har gått – med trender og populære produkter.

Playstation 5 beholder tronen som det mest populære produktet

Selv om PlayStation 5 fortsetter å plage forbrukerne med nesten umulig tilgang, beholder konsollen førsteplassen fra fjoråret som den mest populære gadgeten på Prisjakt.

Som i fjor har PlayStation 5 et godt forsprang til nummer to på listen. Og også i år er det en mobiltelefon fra Apple som tar andreplassen.

Det er ikke bare Playstation 5 som opplever ekstrem interesse. PS5-spillene er også veldig populære, til tross for at det er stort sett umulig å få tak i spillkonsollen. Favoritten akkurat nå er Marvel's Spider-Man: Miles Morales, som har fått svært positiv omtale, etterfulgt av Assassin's Creed Valhalla og Demon's Souls.

Hvilket spill til PlayStation 5 er din favoritt?

AirPods Pro – den standhaftige favoritten

Øretelefonene AirPods Pro fra Apple er en standhaftig favoritt på Prisjakt, og ifølge våre målinger er det fortsatt den mest populære øretelefonmodellen i dag. Modellen går ned fra tredjeplass til fjerde på topplisten vår, men den beholder posisjonen i det absolutte toppsjiktet.

AirPods Pro ble lansert høsten 2019 og har dominert markedet for øretelefoner siden. Det har lenge gått rykter om at Apple planlegger en etterfølger, og med lanseringen av tredje generasjons AirPods i oktober krysser vi fingrene for at de ikke venter altfor lenge.

Foto: Matt Wildbore, Unsplash

TV-en er gadgeten vi helst venter med å kjøpe

Det koster ofte en god slump å kjøpe en helt ny TV. Med stadig høyere etterspørselen og dagens komponentmangel drives prisene oppover for forbrukerne. Derfor gjelder det å velge riktig tidspunkt for å gjøre et kupp.

Kanskje er det derfor TV-en er den nest mest overvåkede gadgeten hos Prisjakt i hele 2021. En posisjon kategorien faktisk beholder fra den forrige topplisten vår for gadgetåret 2020.

Topplisten vår over de 100 mest overvåkede gadgetene inneholder flere TV-modeller. TV-en de fleste håper skal bli rimeligere, er LG OLED65CX6, etterfulgt av Samsung QLED QE65Q80T og Samsung QLED QE65Q77A.

Visste du at …

LG OLED65CX6 klatret tre plasser i år – fra tredjeplass til førsteplass – sammenlignet med fjoråret. LG OLED65CX6 har blitt erstattet av den nyere og mer moderne modellen LG OLED65C1.

Apples gadgeter dominerer virkelig søkefeltet på nettstedet vårt. Foto: Apple

Apple dominerer topplisten med flest populære gadgeter

Apple tar prisen som det mest søkte varemerket når vi ser på topp 100-listen over de mest populære gadgetene. Av alle produktene på listen er 36 fra Apple. Dermed beholder selskapet også førsteplassen fra i fjor.

Hva leter vi etter?

Apples gadgeter er ekstremt populære, og de havner høyt opp på topplistene våre for gadgetåret 2021. Det gjelder også de mest populære søkene på nettstedet vårt.

Av de 100 mest populære søkene etter tekniske gadgeter, var mer enn en tredjedel knyttet til Apples gadgeter. Og av de ti mest populære gadgetsøkene tok Apple seks plasser, med iPhone 12 som den absolutt mest søkte gadgeten på Prisjakt. Men Apples gadgeter er ikke de eneste som er populære i søkene.

Det blir stadig vanligere at brukerne våre bruker søkefeltet til å finne sitt neste grafikkort. Det er en kategori der butikkene har hatt problemer med å oppfylle etterspørselen, og der prisen har økt kraftig den siste tiden.

På topp 100-listen vår over de mest søkte gadgetene finner vi elleve søk etter grafikkort, der alle er modeller fra Nvidia. Konkurrenten AMD glimrer med sitt fravær og har ikke en eneste plass på topplisten.

De ti mest populære gadgetsøkene på Prisjakt

1. Playstation 5

2. iPhone 12

3. iPhone 11

4. Nintendo Switch

5. Airpods

6. iPad

7. PS5

8. iPhone

9. RTX 3080

10. iPhone 12 Pro

Visste du at …

Vi har en helt ny og forbedret søkefunksjon på Prisjakt? Med ny design og mange forbedringer under panseret har vi blitt enda bedre på å vise de gadgetene du leter etter.

Les mer om den nye søkefunksjonen vår og andre forbedringer av Prisjakt høsten 2021 her.

Bluetooth-trackere er supert hvis du pleier å rote bort tingene dine. Foto: Daniel Haaf

Gadgeten som får ekstra mye oppmerksomhet i år

En gadget det er stor interesse for i 2021, er Bluetooth-trackere. Etter lanseringen av Apple AirTags i april og nye Tile-trackere i oktober, har interessen mer enn doblet seg sammenlignet med fjoråret.

Bluetooth-trackere fester du for eksempel i nøkkelknippet, på hodetelefonene, legger i vesken eller fester på lommeboken. Deretter kan du enkelt finne dem ved hjelp av en app på telefonen. De koster noen hundrelapper, men de er til uvurderlig hjelp når du har det travelt og bilnøkkelen har gjemt seg mellom sofaputene. Vi har prøvd!

De mest populære produsentene av Bluetooth-trackere er Apple og Tile. En nykommer som har fått ekstra mye oppmerksomhet, er Copenhagen Trackers, som er det eneste selskapet som har en fullverdig GPS-tracker der de andre favorittene bruker Bluetooth- og UWB-teknologi.

Prisjakts Årets julegave 2021: parfymen

Luktesansen vår havnet uventet i fokus da pandemien slo til, og nå lengter vi etter dufter som aldri før. Derfor utnevner Prisjakt parfymen til Årets julegave 2021. Professor Maria Larsson forklarer hvordan mennesker påvirkes av duft.

Les mer om årets julegave 2021 her.

Hva har vi gjort?

Vi har sjekket hvilke produkter som har fått mest oppmerksomhet og var mest populære mellom 1. januar og 30. november 2021.

Tekst:
Daniel Haaf

Publisert:
6. desember 2021

Denne artikkelen er skrevet av Prisjakts redaksjon. Ingen andre har påvirket innholdet i den. Det finnes ingen betalingslenker eller andre typer annonsesamarbeid.

Les mer

Gadgetåret 2020 med Prisjakt

2020 har vært et revolusjonerende år som har rystet oss betraktelig. Ikke minst i teknologiens verden, hvor den rådende pandemien både har gjort det til produsentene og populariteten til visse gadgetsegmenter  har skutt i været. Her er vårt sammendrag av året 2020 på Prisjakt.

Les Gadgetåret 2020 med Prisjakt her

Året i ting 2019

Sammenleggbare mobiltelefoner, solbriller med innebygde høyttalere, smarte hjem som har blitt enda smartere og veganske skjønnhetsprodukter er noen av høydepunktene fra det siste året. Sammen med våre fantastiske brukere har vi oppsummert året i ting 2019.

Les Året i ting 2019 her