Prisjakt

Sterk økning i interessen for nettkameraer

Etter hvert som flere og flere holder seg hjemme fra jobb og skole, øker behovet for nettkameraer

Etter den siste tidens oppfordringer om å unngå folkemengder og å arbeide hjemmefra, har interessen for nettkameraer økt enormt. Selv om mange bærbare datamaskiner har et innebygd nettkamera, og du ofte kan bruke både mobiltelefon og nettbrett, har antall personer som har søkt etter nettkameraer økt kraftig på bare noen få dager.

Økningen er på hele 3350 prosent flere besøk 20. mars sammenlignet med en vanlig dag i januar og februar i henhold til Prisjakts måling. Og samtidig kryper prisene på nettkameraer forsiktig oppover. Vår statistikk viser en gjennomsnittlig prisøkning på rundt 288 prosent på nettkameraer på Prisjakt, sammenlignet med begynnelsen av januar 2020.

Hvis du har en stasjonær datamaskin uten nettkamera, eller ikke ønsker eller kan bruke mobiltelefonen din, eller hvis du ønsker å strømme spilløktene dine på internett, gir vi deg gjerne tips om populære nettkameraer. Nederst finner du også seks tips om ting du bør tenke på før du kjøper nettkamera.

5 populære nettkameraer akkurat nå

Logitech HD Pro Webcam C920

Logitech HD Pro Webcam C920 er et nettkamera fra 2015 som støtter 1080p videosamtaler og har lyskorrigering for optimalt bilde. Nettkameraet har to mikrofoner for lydopptak og programvare fra Logitech, slik at du kan redigere og dele videoene dine.

Her finner du alle priser på Logitech HD Pro Webcam C920.

Logitech Pro Stream C922

Logitech Pro Stream C922 er et nettkamera som er designet for å strømme video på internett. Modellen ble lansert i 2016 med støtte for 1080p, lyskorrigering, doble mikrofoner og justerbart stativ. Du får også en tre måneders prøveperiode på Xsplit Premium.

Her finner du alle priser på Logitech Pro Stream Webcam C922.

Logitech HD C270

Logitech HD C270 er et enkelt og billig nettkamera for deg som ikke har behov for markedets beste utstyr. HD-kvalitet, støyreduksjon under videosamtaler og lyskorrigering. Logitech HD C270 ble lansert i 2010, men fungerer likevel med Windows 10.

Her finner du alle priser på Logitech HD C270.

Logitech Brio

Logitech Brio er nettkameraet for deg som krever ekstra høy oppløselig i 4K, HDR-støtte og kraftig lyskorrigering. Støtter Windows Hello, justerbar bildevinkel og er sertifisert for mange bedriftsløsninger. Også tilgjengelig som i versjon for strømming via internett.

Her finner du alle priser på Logitech Brio.

Logitech Webcam C930e

Logitech Webcam C930e er et nettkamera som primært retter seg mot bedriftskunder. Modellen er sertifisert for blant annet Skype for Business, Cisco Jabber, Vidyo og Zoom. Tilbyr 1080p og kan monteres på både ekstern skjerm, bærbar datamaskin og bord.

Her finner du alle priser på Logitech Pro Webcam C930e.

Smarte ting du bør huske på når du skal velge nettkamera – 6 tips

1. Nettkamera, mobiltelefon eller vanlig kamera

Det er ikke sikkert du trenger å kjøpe et nettkamera. Hvis du allerede har en nyere mobiltelefon eller et nettbrett, kan du bruke det til videosamtaler. Hvis du har et nyere kompakt- eller systemkamera, kan det også brukes som nettkamera til datamaskinen din. Hvis du ikke kjøper et eget nettkamera, sparer du penger, samtidig som sjansen er stor for at du fortsatt får bedre bildekvalitet enn det det innebygde kameraet på datamaskinen kan tilby.

2. Operativsystemer og programvare

Sjekk nøye for å være sikker på at nettkameraet du kjøper støtter den datamaskinen du skal bruke det til. De fleste modellene på markedet er tilpasset både Windows 10 og macOS, men det er for eksempel ikke sikkert at Linux støttes. Mange programmer som brukes til strømming av video er også bare tilgjengelige for visse operativsystemer – sjekk nøye hva du har behov for før du kjøper.

3. Mikrofon

Husk at bildekvaliteten bare er halvparten av opplevelsen for den som befinner seg i den andre enden. Det er lett å glemme lyden, men det er utrolig viktig at du finner en god mikrofonløsning som siler ut unødvendig støy og fokuserer på stemmen din. Nyere nettkameraer har gode mikrofoner, men det beste er å ha en separat mikrofon som du kan plassere nærmere munnen.

4. Ikke glem lyset

Lyset i rommet kan ofte påvirke videokvaliteten negativt. Nettkameraer er følsomme for dårlige lysforhold og kan trenge ekstra belysning for å fungere optimalt. Det finnes modeller med innebygd belysning, for eksempel Razer Kiyo, som fjerner harde skygger fra ansiktet og gir bedre bilder når rommet ikke har nok lys.

5. Windows Hello

Hvis nettkameraet skal brukes med en datamaskin med Windows 10, kan det være praktisk med støtte for Windows Hello. Det er automatisk pålogging til brukeren i Windows 10 ved hjelp av ansiktet ditt. Et nettkamera som støtter Windows Hello kan bruke funksjonen for raskere og praktisk pålogging uten behov for passord eller pinkode.

6. Bedriftstilpassede løsninger

Hvis du bruker bedriftstilpassede løsninger som Zoom og Vidyo, vil du kanskje ha et nettkamera som er sertifisert for dem. Det er vanligvis ikke nødvendig, men det er en garanti for at nettkameraet fungerer optimalt med den programvaren som du og bedriften bruker.