Prisjakt
Annonse

Mobiltelefoner - 5G (NR)

497 produkter

Sorter etter:

Spørsmål og svar om mobiltelefoner

Det er flere faktorer som er viktige når du skal velge å kjøpe en ny mobiltelefon. For eksempel hvor mye du vil gi for den, om du foretrekker Android eller iOS, hvor mye lagringsplass du trenger, og hvor gode kameraene må være.

Hvis du vil ha en Android-telefon, så er Google Pixel 7 og Pixel 7 Pro populære akkurat nå. De er spesielt populære fordi kameraene er så gode. Hvis du ønsker en litt lavere pris, så er Xiaomi 11T Pro et godt valg, her får du god ytelse for pengene.

På iPhone-fronten, er det iPhone 14-serien som dominerer, med beste ytelse og riktig gode kameraer. Hvis du vil spare noen kroner, så kommer du langt med iPhone 13- og 12-serien også.

Husk at noe tilbehør, som smartur og hodetelefoner, fungerer best med bestemte mobiltelefoner. Hodetelefoner fra Apple fungerer f.eks. optimalt på iOS, men ikke like godt med Android-telefoner. Sjekk nøye sånne ting før du kjøper!

Et godt råd er å lese topp-listene til ekspertene våre. De viser de beste mobiltelefonene akkurat nå og i flere prisklasser.

Prisen for en god mobiltelefon endrer seg hele tiden i takt med at det kommer nye modeller. Det er også veldig subjektivt, fordi det er den enkeltes behov som avgjør hva som er en god mobiltelefon.

Generelt sett kan du få en god mobiltelefon for ca. 4000 kroner og oppover. Noen ganger kan prisen også være lavere enn det. I dette prisleiet får du et rimelig godt kamera og en mobiltelefon i mellomklassen.

Hvis du strekker deg noen tusenlapper til, og ser på modeller omkring 6000 kroner og oppover, får du økt ytelse, bedre kameraer og flere tekniske funksjoner. Nye mobiltelefoner vil også generelt sett motta oppdateringer av styresystemene Android og iOS i lenger tid enn eldre modeller.

I sine topp-lister avslører ekspertene våre de beste mobiltelefonene til prisen akkurat nå. Der får du tips om gode mobiltelefoner som ikke koster en formue.

Det er mange ting som spiller inn når du skal velge din nye mobiltelefon.

Bl.a. hvor mye lagringsplass du trenger. Hvis du har tenkt å bruke kameraene mye, ta opp video med høy oppløsning og se nedlastede filmer, trenger du stor plass.

Nye mobiltelefoner er litt dyrere, men da får du trolig flere oppdateringer til styresystemet. Det gjør at levetiden blir lengre.

Rask maskinvare gjør også at mobiltelefonen føles kvikk og behagelig å bruke. I det lange løp utgjør det en stor forskjell for opplevelsen, men husk også på at selv en eldre mobiltelefon kan være rask nok. Spesielt når det gjelde iPhone.

Kameraene spiller for mange en stor rolle. Er det nok med et vanlig vidvinkel-kamera og ultravindvinkel på baksiden? Eller vil du også ha portrettkamera?

Størrelsen spiller for mange en stor rolle. En stor skjerm er bra hvis du ser film og serier, eller spiller. Men den blir også litt upraktisk å holde og ha med seg i bukselommen.

Vannbestandighet er ekstra viktig for mange. Helst bør du velge en mobiltelefon som har minimum IP67-klassifikasjon. Det reduserer risikoen for vannskader hvis du bruker mobiltelefonen i regn, mister den i vann eller søler væske på den. Husk på at vannbestandigheten blir dårligere med tiden.

En viktig detalj som mange ikke tenker på, er at mobiltelefoner ikke får oppdateringer i det uendelige.

Produsenter som Apple og Samsung har gode oppdateringspolicyer, noe som betyr at mobiltelefonene deres får oppdateringer i fire-fem år etter lanseringen.

Hvis du kjøper en for gammel mobiltelefon, så får den kanskje ikke viktige sikkerhetsoppdateringer og andre oppdateringer som gjør at du kan ha den lengre.

Sjekk med de enkelte produsentene om hva som gjelder for akkurat den mobiltelefonen som du vil kjøpe. Hvis du skifter mobiltelefon hvert annet år, så har det ikke like stor betydning, men du bør sikre deg at din modell får de nye versjonene av Android eller iOS så lenge du har den.

Det er viktig at din nye mobiltelefon ikke risikerer å vannskades, bare fordi du mister den i vann eller bruker den i regnvær.

Det anbefales at man velger en mobiltelefon med minimum IP67-klassifikasjon. Da tåler den både striregn og tåler å mistes i f.eks. badekaret eller bassenget uten at den bør ta skade av det.

Husk på at vannbestandigheten blir dårligere med tiden. En tre år gammel, godt brukt mobiltelefon er ikke like godt beskyttet mot vann som når den var helt ny.

Her finner du vannbestandige mobiltelefoner på Prisjakt.

Det er ofte salg på mobiltelefoner. Ekstra gode salg er det under Black Week og Black Friday, hvor vi i 2021 så at hver fjerde mobiltelefon gikk ned i pris. Den gjennomsnittlige prisreduksjonen var 20 % blant modellene som gikk minst 10 % ned i pris.

Romjulen er også en god tid å kjøpe mobiltelefoner. Også i denne perioden ble en av fire mobiltelefoner billigere i 2021 og den gjennomsnittlige prisreduksjonen var 19 % blant modellene som så en reduksjon på minst 10 % i pris, akkurat som i løpet av Black Week.

Vi har et praktisk filter som viser alle mobiltelefoner hvor prisen akkurat nå er redusert med 10 % eller mer. Smart, hva!