Prisjakt

Prisjakts svært kunnskapsrike eksperter tester og gir råd for at du kan ta bedre kjøpsbeslutninger. Alle eksperter er uavhengige. Les mer.

Prisjakts svært kunnskapsrike eksperter tester og gir råd for at du kan ta bedre kjøpsbeslutninger. Alle eksperter er uavhengige. Les mer.

Test: Samsung Galaxy S24 Ultra
  • 7 februar 2024
Joakim Ewenson
Joakim Ewenson
Ekspertvurdering:
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
5.0
Vurdering etter behovVi vurderer produktet basert på det som kan være viktig for deg.
For dem med spesielt høye krav
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
2.0

Er du på utkikk etter en mobiltelefon som er blant de aller beste i alle kategorier, er Samsung Galaxy S24 Ultra et utmerket valg. Du får et av de beste mobilkameraene, en av de beste konstruksjonene, en av de beste mobilskjermene, en av de beste programvarene og på toppen av det hele også en innebygd S-penn. Uansett hva du ønsker å gjøre med mobilen, vil Samsung Galaxy S24 være klar med et rungende "Yes, I can!".

Ikke for deg på budsjett
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
2.0

Med en innstegspris hos offisielle forhandlere som i skrivende stund ligger på over 17 990 norske kroner for 256GB-modellen, er ikke dette en mobiltelefon som vil appellere til de av oss med trangt budsjett. Grunnene til å kjøpe (eller ønske å kjøpe) en Samsung Galaxy S24 Ultra er mange, og det finnes sikkert mange måter å rettferdiggjøre prisen på. Men dersom du er typen som holder lommeboken og sparekontoen i stramme tøyler, finnes det telefoner som tilbyr mye av det samme som Samsung Galaxy S24 Ultra gjør til mer overkommelige priser.

Ikke mye nytt

Utad er det få merkbare forskjeller mellom fjorårets Samsung Galaxy S23 Ultra og årets Galaxy S24 Ultra. Hvis du ikke vet hva du skal se etter, ville du faktisk aldri kunne sett forskjell på dem.

Det samme gjelder også på innsiden, der det kun er den forventede oppgraderingen av systembrikker, samt endringer i en kamerasensor, som står for nyhetene i årets utgave.

På programvarefronten har vi Android versjon 14 og One UI versjon 6.1, som også vil dukke opp i fjorårets modell om det ikke allerede er tilfelle.

Alt i alt føles årets oppdatering svært liten på papiret – men det er et stort MEN til dette.

KI-funksjonalitet

Samsung brukte en svært stor del av årets Unpacked-event til å snakke om høyt og lavt om KI. Fjorårets KI-hype har nå funnet veien til telefonene og byr på mange interessante nyheter.

Som vanlig for et så lite marked som det norske, tar det tid før nye funksjoner rulles ut og er klare til bruk også her (vi husker vel alle hvordan det tok flere år før iPhones Siri ble tilgjengelig på norsk). Men det finnes tilgjengelig KI-funksjonalitet som i teorien kan være til hjelp allerede nå, for eksempel på reise.

Men dersom du snakker grei engelsk, kan de innebygde KI-funksjonene oversette det direkte til en rekke andre språk. Til stor hjelp i (telefon)samtaler med folk som ikke snakker engelsk.

I tillegg er det innebygd smart KI-funksjonalitet fra Google, med muligheten til å sirkle rundt noe på skjermen og umiddelbart få forslag til hva det kan være.

Titan – overalt

Materialvalget er også en av nyhetene i Samsung Galaxy S24 Ultra, mer spesifikt tilstedeværelsen av titan i dekselet.

Samsung er virker stolte av dette, for fargenavnene gnir det inn til det absurde. For eksempel er fargenavnet "titanoransje" en nyhet for undertegnede.

Ser vi bort fra de litt flåsete titannavnene, er det uansett en velkommen nyhet i seg selv. Titan er unektelig kult og er fordelaktig både når det kommer til hvordan telefonen føles ut i hånden, og hvordan den skal kunnne overleve flere års daglig bruk.

Den mest risikoutsatte delen av en smarttelefon er som vi vet alle former for glassoverflater (skjermen!), og her har Samsung brukt Corning Gorilla Armor, som er den nyeste generasjonen superbestandig glass for å beskytte skjermen. Det liker vi!

Skjerm for alle lysforhold

Og skjermen er verdig et avsnitt for seg selv. I tradisjon tro for Samsung byr S24 Ultra på en AMOLED-skjerm med ekstra av alt, og nå også med ekstra sterkt lys.

Ifølge både Samsung og tidligere uavhengige tester, kan skjermen uten problemer levere en lysstyrke på opptil 2600 nits, noe som gjør skjermen lesbar selv i det sterkeste sollyset. Endelig kan man altså scrolle på stranda uten problemer.

Corning Gorilla Armor-glasset skal også redusere refleksjoner, noe som unektelig er en fordel i alle situasjoner, også ved mer kunstig lys.

I likhet med AMOLED-skjermer flest, får du i S24 Ultra en svært fargemettet opplevelse som også kan justeres til mer naturlige toner (dette likevel uten å måtte finne deg i kjedelige farger på skjermen).

KI gjør deg til en urimelig god fotograf

I tillegg til den nevnte funksjonaliteten for kunstig intelligens, er både selve fotograferingen og bildebehandlingen i etterkant selvfølgelig gjennomsyret av KI.

Det betyr at et allerede godt utvalg mobilkameraer i år suppleres med smart funksjonalitet og enda bedre bildebehandling sammenlignet med tidligere generasjoner smartmobiler.

Med S24 Ultra skal det altså mye til før du mislykkes med hverdagsbildene av Fido eller håndballcupen, for nå har du altså en liten lagkamerat innebygd i telefonen som hjelper deg både med komposisjonen og etterbehandlingen av mobilbildene dine.

Bildene som kommer fra alle fem kameraene på S24 Ultra er virkelig gode – utvilsomt blant de beste på markedet akkurat nå – og det ser ikke ut til å spille noen rolle hva lysforholdene er, for bildene blir brukbare uansett.

Og har du tatt et bilde der du i etterkant innser at noe i motivet må flyttes eller fjernes, hjelper KI til med å fylle tomrommet som oppstår på bekostning av et lite KI-stempel på bildet.

Perfeksjon (men litt kjedelig?)

Ser vi bort fra prislappen, er det få ting å klage på når det gjelder Samsungs nyeste release. Ikke engang det noe ovebrukte ordet KI trigger meg nok til å pirke mer enn nødvendig.

Det største problemet med Samsung Galaxy S24 Ultra er kanskje at den er så nær et perfekt produkt at det er på grensen til det kjedelige. Det er aldri noe å bekymre seg for.

Er det nok ytelse til å spille en stund i lunsjen? Jepp! Holder batteriet hele dagen? Jepp! Får jeg gode bilder når jeg tar den frem under familiemiddagen? Jepp! Kan jeg raskt trykke på hjemknappen, sirkle inn den obskure ølboksen i en Instagram-story og få svar på hvilken øl det er og hvor den selges? Jepp!

Samsung Galaxy S24 Ultra gjør akkurat det den skal, hele tiden, overalt, uten å nøle, og det er ærlig talt på grensen til å bli litt kjedelig.

Spesifikasjoner
Systemkrets
Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3
Grafikk
Adreno 750
Lagring
256 GB / 512 GB / 1 TB
RAM
12 GB
Batteri
5000 mAh
Kamera
200 MP hovedkamera + 50 MP 5x telekamera + 10 MP 3x telekamera + 12 MP ultravidvinkelkamera + 12 MP selfiekamera
Skjerm
6,8" Dynamic AMOLED 2X-skjerm med 1440p-oppløsning, oppdateringsfrekvens på opptil 120 Hz og lysstyrke på opptil 2600 nits.
IP-klasse
IP-68
Dimensjoner
162,3 mm * 79,0 mm * 8,6 mm
Vekt
232 gram
Fargealternativer
Titangrått, titansvart, titanlilla, titangult og hvis du kjøper direkte fra Samsung, også titanblått, titangrønt og titanoransje

Den første generasjonen Samsung Galaxy S ble lansert i 2010 og fikk blandede tilbakemeldinger. Siden den gang har en lang rekke etterfølgere blitt lansert, og undertegnede har prøvd et stort utvalg av disse. Den siste rekken med utgaver heter S24 og er tilgjengelig i tre varianter: S24, S24+ og den feteste, S24 Ultra. Hvilken variant som passer for deg, kommer som alltid an på både behov og budsjett.


Joakim Ewenson
Joakim Ewenson

Teknikintresserad man i sina bästa (?) år. Gillar att testa och utforska nya produkter och ser stort nöje i att få dela med mig utav mina erfarenheter till andra. Driver YouTube-kanalen Teknik med Ewenson där jag testar och utvärderar modern teknik i alla dess färger och former. För mig är det viktigt att tekniken jag rekommenderar har ett rimligt förhållande mellan pris och prestanda, är lättanvänd och håller god materialkvalité överlag. Givetvis är jag noga med att endast rekommendera sådant jag själv skulle kunna tänka mig köpa!

Hva mener brukerne våre om Samsung Galaxy S24 Ultra 5G SM-S928B Dual SIM 12GB RAM 512GB?

Svensk bruker
Full Star 1Full Star 2Half Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Endret 23 dager siden

Omskriver anmeldelsen når den av en eller annen grunn endte feil. Buggy premiejakt app... Dette gjelder Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB Hadde det i 2 uker. Hadde en søppel Sony Xperia 1 III før, ingenting å sammenligne den med da den var dritt på alle måter. Kort: + Veldig god kvalitet + Virkelig bra kamera + Responsive på alle måter, raskt + Virkelig god lyd fra høyttalerne + Utmerket skjerm + Maksimerer min 1Gbit fiberlinje med WiFi + Veldig stabil på alle måter, inkludert biometri +/- Ingenting bemerkelsesverdig annet enn kvaliteten. +/- AI er helt uinteressant for meg - prisen - bloatware, bloatware, bloatware – at du må ha en Samsung-konto for å aktivere telefonen er som å leve i et diktatur. - bloatware - bloatware - bloatware Etter en million anbefalinger, popup-vinduer, varsler og mye annet helvetes dritt som ser ut til å bruke telefonen, ble jeg sliten og fjernet med ADB Shell opptil 160-170 apper og mye annet dritt som er forhåndsinstallert i telefonen og erstattet de med Googles, bare viktig. Nå føles mobilen rimeligvis ut som om den er min. Før det føltes det som om mobiltelefonen var andres søppelplass. Samsung-kontoen ble slettet etter det. Drit bra mobil på mange måter, men all bloatware dreper vurderingen.

Svensk bruker
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
24 dager siden

Mange små forbedringer fra den allerede utmerkede S23 Ultra. Eide tidligere en Google Pixel 8 Pro og før det en S23 Ultra. Tilsynelatende er forskjellene mellom S23 Ultra og S24 Ultra ikke veldig store. I stedet har Samsung gjort mange små forbedringer som samlet sett gjør den til en mye bedre telefon. +Skjermen - Hardere glass = færre riper og betydelig mindre reflekser enn før +Titan, hardere enn aluminium = Færre riper på rammen. +Snapdragon 8 Gen 3. Ytelse og flyt i brukergrensesnittet som er i toppklasse. +Batteritid +AI-funksjoner + S-Penn +Ny 5x sensor (kamera=) gir virkelig fine bilder. -Hovedkameraet har samme sensor som S23 Ultra. Ingen stor forskjell med andre ord.

Svensk bruker
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
en måned siden

Skjermen, batteriet, kameraet er i absolutt toppklasse. Telefonen føles også veldig luksuriøs med titan og et svært ripebestandig glass som er bedre enn noen gang. Det eneste negative er at telefonen er ganske tung og fremfor alt dyr, men du får valuta for pengene!

Svensk bruker
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
en måned siden

Apple fanboy på hjertet

Svensk bruker
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
en måned siden

Hadde iPhone 13 pro før. Det som er bra er skjermen og s-pen. Fingeravtrykkleseren er søppel med skjermbeskytter, har til og med litt dyrere beskyttelse. Batteriet varer en dag hvis du bruker det mye. Når du vekker telefonen, må den vekkes, så jeg føler at mikroen fortsatt henger. Jeg vil gi denne telefonen en uke til, så kan jeg bytte til en iPhone igjen. Litt skuffet over alle anmeldelsene som sier at det er flott når det ikke er det.