Kategorier
Prisjakt

Månedens spill: Cyberpunk 2077

Det tok hele åtte år, men nå er Cyberpunk 2077 endelig her

Tekst:
Daniel Haaf

Publisert
22. desember 2020

Cyberpunk 2077 er et førstepersons action-RPG som er basert på brettspillet med samme navn fra 1988. Spillet ble utviklet av den polske spillutvikleren CD Project Red, mest kjent for The Witcher-serien. Spillet ble for første gang presentert i 2012.

Du er karakteren V, en leiesoldat som bor i megabyen Night City i California. De store viddene og ridderne fra The Witcher-serien er som blåst bort og har gitt plass til neondekorerte skyskrapere, blinkende skjermer og flyvende biler.

Cyberpunk 2077 er en åpen spillverden der du kan gjøre utrolig mange ting. Uansett hvor du snur deg er det oppdrag å fullføre, folk å snakke med og steder å utforske.

Hovedhistorien i spillet er at du har fått en biochip implantert i hodet. Noe går galt, og du må finne en måte å fjerne biochipen fra hodet. Selvfølgelig er dette lettere sagt enn gjort, og du blir trukket inn i et nett av hemmeligheter, falske håp og voldelige situasjoner.

Viktig å vite om Cyberpunk 2077

 • Spilltype: Action rollespill
 • Spilletid: 20-40 timer
 • Nedlastingsstørrelse: Cirka 70 GB
 • System: PC, Xbox, Playstation
 • Varianter: Normalversjon, Collectors Edition
 • Spillverden: Åpen

Normalversjonen

Collectors Edition

Cyberpunk 2077 fungerer dårlig på eldre Xbox- og PlayStation-konsoller

Cyberpunk 2077 fungerer best på PC og nyeste generasjon spillkonsoller, Xbox Series X og PlayStation 5. Mangel på optimalisering betyr at Cyberpunk 2077 ikke fungerer særlig bra på Xbox One og PlayStation 4-serien. Dette gjelder i hvert fall frem til den nyeste versjonen 1.0.6 som ble lansert i desember 2020.

 • Det finnes mange typer kjøretøy i Cyberpunk 2077. Alle har ulike egenskaper, utseende, ytelse og utholdenhet før de går i stykker. De mer eksklusive kjøretøyene må du jobbe hardt for å få tak i, og det er ikke like lett å kapre biler som i Grand Theft Auto-serien.
 • Du kan velge mellom tre ulike bakgrunnshistorier når du begynner spillet: Nomad, Corpo eller Streetkid. Valget ditt påvirker både hvordan og hvor spillet starter og hvilke dialogvalg du kan velge mellom. De tre bakgrunnshistoriene gjør det morsomt å starte spillet på nytt for å få en helt ny versjon av hendelsene.
 • Det finnes mange ulike våpentyper i Cyberpunk 2077. Alle valg kan endres: enten ved å installere programvaremods som endrer sine interne egenskaper, eller med fysiske mods som en ny synsvinkel. Våpnene finnes i fire forskjellige klasser, fra Uncommon til Legendary.
 • Du kan velge å ta del i historiene og oppdragene i Night City akkurat som du vil. Det finnes hovedoppdrag, sideoppdrag og individuelle aktiviteter. Du kan velge nøyaktig hva du vil og faktiskt deg til den siste delen av spillet uten å løse alle hovedoppdragene.
 • Hacking er en stor del av hvordan spillet utvikler seg under oppdrag i Cyberpunk 2077. Du kan bruke hacking for å komme inn i datamaskiner, slå av sikkerhetskameraer, og komme deg gjennom dører. Du kan også distrahere fiender eller til og med drepe dem ved å hacke.
  Du kan endre din karakters utseendet som du vil, helt ned til den minst detalj. Fra størrelsen på kinnbenene til
 • hårfarge og klesvalg. Du kan også gi karakteren din ulike implantater som øker ferdigheter i visse områder. Disse endringene vil føre til at andre tegn i spillet reagerer på deg på ulike måter.

Høye krav hvis du vil spille med strålesporing og 4K

I skrivende stund fungerer Cyberpunk 2077 best hvis du spiller på PC. Maskinvarekravene er høye, og hvis du vil bruke strålesporing, også kjent som raytracing, må du ha et kraftig Geforce RTX-kort i 2000- eller 3000-serien fra Nvidia.

For den beste bildekvaliteten i 4K-oppløsning og med strålesporing og DLSS, trenger du en Intel Core i7-6700, 16 GB RAM og grafikkortet RTX 3080. Og du kan ikke regne med stabile 60 bilder per sekund.

For strålingssporing og DLSS med skjermoppløsning 1440 p minsker kravet til RTX 3070. Klarer du deg med 1080 p, så klarer du deg med et RTX 2060.

Cyberpunk 2077 har blitt kritisert for dårlig optimering, ikke minst på eldre spillkonsoller der spillet i visse tilfeller er nærmest uspillbart. Xbox One og Playstation 4 hadde ved lanseringen store problemer med dårlig grafikk og feil som skapte et enormt rot for spillerne.

Hvis du skal kjøpe Cyberpunk 2077, anbefales det å i det minste spille på Xbox One X eller Playstation 4 Pro.

Ingen optimering för Xbox Series X och Playstation 5

Best opplevelse på spillkonsoll får du med Xbox Series X og Playstation 5. De har ytelsen som skal til for å kjøre Cyberpunk 2077 med 60 bilder i sekundet.

Det de ikke har er imidlertid optimalisering som gjør at Cyberpunk 2077 virkelig utnytter alle forbedringene som nye generasjoner av spillkonsoller har i forhold til eldre.

CD Project Red bekreftet sommeren 2020 at Cyberpunk 2077 ikke får riktige optimaliseringer før i 2021. Det betyr at du kjører den samme versjonen av spillet på din Xbox Series X som kompisen din på sin Xbox One.

Den første store oppdateringen med optimaliseringer slippes i januar og den andre oppdateringen i februar. CD Project Red er tydelige på at optimaliseringene ikke gir PC-kvalitet på de nye spillkonsollene, men at kvaliteten blir litt skarpere for å bedre matche hva du forventer på en Xbox Series X og Playstation 5.

Denne artikkelen er skrevet av Prisjakts redaksjon. Ingen andre har påvirket innholdet i den. Det finnes ingen betalingslenker eller andre typer annonsesamarbeid. Daniel Haaf kan nås på [email protected]