Månedens spill – World of Warcraft Shadowlands

Kjemp mot uhyrlige monstre utenfor verdenen til de levende, i Shadowlands

Tekst:
Daniel Haaf

Publisert:
1. desember 2020

Blizzard Entertainment har lansert en ny utvidelse til World of Warcraft. Utvidelsen har fått navnet Shadowlands og fører oss inn i en ny verden, til et sted som heltene våre ikke har kunne reise til tidligere.

Etter at Sylvanas Windrunner krysset den usynlige barrieren som finnes mellom Azeroth og Shadowlands, er det heltenes oppgave å ta seg forbi barrieren og bekjempe de monstrene som finnes der.

World of Warcraft: Shadowlands er en massiv utvidelse med store utfordringer og passer godt både til nye og erfarne spillere.

Blant annet har Shadowlands et nytt system for hvordan karakterene forflytter seg fra et nivå til et annet, seks nye områder i Shadowlands og fire nye fraksjoner som man kan alliere seg med. Shadowlands introduserer også en ny ressurs som heter anima. Du samler Anima under spillets gang, og dette kan gi deg ulike fordeler i den fraksjonen du allierer deg med.

Shadowlands har også flere nye dungeons og raids. Dette er spesielle områder i World of Warcraft der du samarbeider med andre spillere for å møte ekstra vanskelige utfordringer og skaffe deg rustning, våpen og andre magiske gjenstander som gjør karakteren din sterkere. Samtidig som karakteren din blir sterkere, låser spillet opp nye, vanskeligere dungeons og raids der man kan finne enda bedre utstyr.

Hvor kan jeg kjøpe World of Warcraft: Shadowlands

Spilltype: MMORPG

Spilletid: Endeløst

Nedlastingsstørrelse: Rundt 100 GB

System: PC

Varianter: Base, Heroic Edition, Epic Edition

Vanskelighetsgrad: Så enkelt eller utfordrende som du selv ønsker at det skal være

Spillverden: Åpen

Lanseringsdato: 23. november 2020

  • Torgast, Tower of the Damned er den første endeløse dungeonen du kan spille så lenge du klarer å holde deg i live. Utseendet i dungeoenen endrer seg for hver gang du starter på nytt med nye rom og nye utfordringer. Du kan spille Torgast gang på gang så lenge du vil og orker. Dessuten har du mulighet til å få spillets kuleste belønninger.
  • Har du ikke karakter på høyt nivå når du begynner å spille denne utvidelsen, må du komme til nivå 50 før Shadowlands åpnes for deg. Fra nivå 1 og til nivå 50 får du en ny, forbedret opplevelse med en introduksjon til World of Warcraft og spillets mangeårige historie. Velg selv hvor langt tilbake i tid du vil gå.
  • Necrolord, Kyrian, Night Fae og Venthyr. Avhengig av hvilken fraksjon du velger å bli med i og hvilken klasse du spiller, får du unike oppdrag, transmogs, mounts og ulike egenskaper. Hver fraksjon har også unike aktiviteter som kan oppleves når karakteren din har nådd senere deler av Shadowlands.
  • Ressursen Anima er helt ny for Shadowlands og er bare tilgjengelig i de fire områdene som utvidelsen består av. Anima brukes blant annet til å gjøre soulbinds sterkere. Du kan bare samle en viss mengde anima hver dag, så det er ingen vits å lete hele dagen etter ressursen, slik som med azerite.
  • Soulbinding er en ny egenskap som du får tilgang til når du har valgt fraksjon i Shadowlands. Du velger en karakter du skal binde sjelen din til, og deretter kan du få nye egenskaper som hjelper deg i oppdrag og i utforskning av utvidelsen.
  • Med Shadowlands er det mulig å endre utseendet på karakterene dine i mye større grad enn tidligere. Det finnes flere øyenfarger, hudfarger, utsmykninger og frisyrer å velge mellom. Eksakt hva som er nytt skiller seg litt fra de ulike rasene i World of Warcraft.

Forskjellen på de ulike utgavene

Det finnes tre digitale utgaver av World of Warcraft: Shadowlands. Den billigste grunnversjonen Base Edition inneholder kun utvidelsen. Hvis du vil ha ekstra fordeler som rask forflytning av en karakter til nivå 120, en flygende mount og et unikt oppdrag, kan du velge den litt dyrere versjonen, Heroic Edition. Den dyreste og mest innholdsrike utgaven kar fått navnet Epic Edition. Her får du alt som er nevnt over samt en unik våpeneffekt, 30 dagers spilletid og et spesielt husdyr.

PC-krav for å spille Shadowlands

For å spille Shadowlands må du ha en datamaskin med Windows 7 / macOS 10.21 eller nyere.

Minimum er 4 GB RAM-minne og enten en Intel Core i5-3450- eller AMD FX 8300-prosessor. Til det trenger du et grafikkort av typen Nvidia Geforce GTX 760/750M, et AMD Radeon RX 560 eller Intel UHD Graphics 630.

Det er nokså lave miniumskrav med komponenter fra 2012 og 2013. På dette nivået kan du spille Shadowlands, men kvaliteten på grafikken blir mye dårligere, og det samme gjelder spilleopplevelsen.

De anbefalte kravene er betydelig høyere. For en best mulig opplevelse, bør PC-en ha 8 GB RAM-minne og en Intel i7- eller AMD Ryzen 7-prosessor. Grafikkortet bør være et GTX 1080, Radeon RX Vega 64 eller bedre.

Foto: EA Games

Spill det er verd å merke seg som ble lansert høsten 2020

FIFA 21

EA Games har lansert FIFA 21. Det er det 37. spillet i den populære fotballserien. Hvis du ikke har spilt FIFA på en stund, er det på tide å tørke støv av håndkontrollen og sette den på lading – FIFA 21 har mye nytt å tilby alle spillere.

Blant nyhetene finner vi et forbedret driblesystem. Det nå lettere enn noen gang å drible seg forbi motstandernes forsvarsspillere. FIFA 21 har også et forbedret posisjonsspill, og du får større dybde i kampene enn før. Det er rett og slett enklere å kontrollere spillets gang.

Fysikken i spillet har også blitt mye bedre. Sammenstøt er mer naturlige, også når flere spillere prøver å ta ballen. Samtidig som det oppstår mindre kaos enn før. Andre forbedringer i nye FIFA 21 er at EA Games har optimalisert hvordan spillerne sentrer, blokkerer og reagerer i ulike situasjoner. Små ting som absolutt gir en bedre spilleopplevelse.

Her finnes du FIFA 21 til Xbox One / Series og PlayStation 4.

Assassin's Creed Valhalla

Assassin’s Creed Valhalla følger opp suksessen med Origins og Odyssey. Innta rollen som Eivor, en norsk viking som sammen med broren Sigurd møter det angelsaksiske England med øks og sverd.

Akkurat som i forgjengerne, Origins og Odyssey, får du en enorm, åpen verden som du kan utforske. Du kan holde deg til hovedoppdraget for å gå dypere inn i historien, eller du kan ta på deg ulike sideoppdrag for å oppnå ulike belønninger for karakteren din.

Blant nyhetene i Valhalla er muligheten til å velge mellom å spille en mannlig eller kvinnelig hovedkarakter, og dette kan du endre underveis. Du låser deg altså ikke i begynnelsen av spillet.

En annen av mange nyvinninger er at du i løpet av spillet bygger og oppgraderer en bosetning som fungerer som et sentralt utgangspunkt for herjingene dine.

Her finner du Assassin’s Creed Valhalla til PC, Xbox One / Series, Playstation 4 og Playstation 5.

Denne artikkelen er skrevet av Prisjakts redaksjon. Ingen andre har påvirket innholdet i den. Det finnes ingen betalingslenker eller andre typer annonsesamarbeid. Daniel Haaf kan nås på [email protected]