Prisjakt

Månedens spill: Ghost Of Tsushima

Møt den mongolske invasjonen på din egen måte – stål mot stål eller fra skyggene

Ghost Of Tsushima utspiller seg på 1200-tallets Japan. Du tar på deg rollen som samurai fra øya Tsushima, og historien i spillet handler om hvordan du kan hindre en invasjon av mongolene.

Når spillet begynner, har mongolene allerede angrepet hjemmet ditt og hele øya står i brann. For å stoppe mongolene fra å nå det japanske fastlandet, må du, Jin Sakai, og de gjenværende samuraiene fra klanen din klare å bekjempe den overveldende motstanderen.

Til å hjelpe deg, har du ikke bare din disiplin og trening som samurai. Du er også ekspert i en kampsport som gir deg evner som nesten gjør deg til ninja. Det er ikke uten grunn at spillet kalles "Ghost of Tsushima".

Du får også hjelp fra ulike individer på øya når du kjemper mot mongolenes fremrykking. Blant annet bueskytteren Masako.

Du kommer til å trenge hjelp, for spillet er satt opp slik at selv de enkleste fiendene raskt kan gjøre reisen din mye kortere enn du hadde trodd. Selv når du har spilt mange timer og oppgradert evnene til karakteren din.

Antall spillere: 1 person

Spilletid: Opptil 50 timer

Nedlastingsstørrelse: 50 GB

System: PS4, PS4 Pro, PS5

Varianter: Standard, Special Edition, Collectors Edition

Vanskelighetsgrad: Ikke samme klasse som Dark Souls, men du kan forvente en utfordring

Spillverden: Åpen

Lanseringsdato: 17. juli 2020 (PS4/PS4 Pro)

  • Hesten din er din beste venn og ditt viktigste transportmiddel i Ghost of Tsushima. Heldigvis kan ikke hesten dø i spillet.
  • Spillutvikler Sucker Punch sendte et team helt til Japan for å spille inn lyder fra dyr som bare lever der.
  • Du kan klatre på bygninger og svømme, men ikke hvis du har på deg gal rustning.
  • Alle rustninger i Ghost of Tsushima kan farges hvis du ønsker det.
  • Velg engelsk eller japansk tale. Det finnes også engelske undertekster.
  • Når du har besøkt et sted i Ghost of Tsushima, åpnes muligheten for å reise dit raskt når du vil.
  • Karakteren din kan vise respekt for falne fiender ved å bøye hodet, men bare hvis du beseiret dem i en åpen og ærlig kamp.
  • Ghost of Tsushima har en rekke sideoppdrag for å hjelpe deg med å låse opp ferdigheter og ta tilbake områder av øya fra mongolene.

Ting du må vite om Ghost of Tsushima

Det finnes mange ting du kan oppleve i Ghost of Tsushima. Her gir vi deg tips om seks ting du må vite før du begynner å spille spillet for første gang.

1. Spillet bruker et minimalistisk grensesnitt

Ghost of Tsushima handler om karakterene, de vakre omgivelsene, æresfylte kamper og en utrolig spennende historie. For at du som spiller skal la deg fascinere av alt spillet har å tilby, har utvikleren, Sucker Punch, valgt et minimalistisk grensesnitt. Det finnes ikke noe helsenivå å holde styr på, ingen minikart eller XP-bar. Det finnes bare Jin Sakai og øya Tsushima.

2. Åpne nærkamp eller ninjataktikker

Når du møter mongolene som invaderte øya, velger du selv hvordan du vil møte dem på slagmarken. Du kan velge å gå rett inn i en fiendtlig leir og utfordre alle til kamp. Skape opprør blant fienden og vise dem dine ferdigheter som samurai. Alternativt kan du bevege deg i skyggene og "opplyse" mongolene om hvor mye du misliker invasjonen ved å opptre mer som en ninja. Det finnes ikke en riktig eller gal vei, og du kan fritt velge hvordan du ønsker å kjempe.

3. Styrk karakteren din med ferdighetstreet

Ghost of Tsushima har et ferdighetstre, som lar deg oppgradere karakteren din etter hvert som spillet utvikler seg. Du kan velge mellom å investere ferdighetspoengene dine som samurai, en vei som er åpen i ferdighetstreet helt fra starten, eller som Ghost for den som foretrekker å bevege seg i skyggene. Sistnevnte er ikke tilgjengelig i starten av spillet og åpnes bit for bit under spillets gang.

4. En levende verden

Ghost Of Tsushima utspiller seg på øya Tsushima. En stor og åpen øy som du og hesten Nobu kan bevege dere fritt rundt på. Kartet er fullt av mennesker du kan snakke med, dyr du kan samhandle med og områder du kan besøke. I tillegg finnes det selvfølgelig mange fiender du kan å teste både stål og tålmodighet mot selvfølgelig. Alt slik at du kan få følelsen av en levende verden som aldri blir kjedelig. Det er alltid noe å undersøke, noen å hjelpe og fiender som skal bekjempes.

5. Se etter røyk, vind og dyr

Ghost of Tsushima har ikke et minikart, og det finnes heller ingen piler som viser hvilken vei du skal gå. I stedet bruker spillet naturen for å guide deg på reisen over øya. Rever hjelpe deg med å finne skjulte helligdommer, mens fugler viser vei til interessepunkter på kartet. Røykskyer viser at noen trenger hjelp, og vinden viser vei til ditt neste mål. Alt for å beholde følelsen av minimalisme, slik at du kan fokusere på det som er viktigst i Ghost of Tsushima – selve opplevelsen.

6. Skjulte helligdommer

Det ligger helligdommer skjult flere steder på Tsushima. Når du finner dem, får du tidstypiske "charms", som øker ferdighetene dine på ulike måter. For eksempel kan de tilbakestille livet ditt når du ikke er i kamp eller gi deg andre fordeler i spillet. Du kan bare bruke et visst antall charms samtidig og bare bytte dem på bestemte steder ved spesielle helligdommer rundt om på øya.