Prisjakt

Månedens spill – Horizon Zero Dawn (PC)

Legg buen på skulderen, og begi deg ut på spennende eventyr i et apokalyptisk USA

Horizon Zero Dawn handler om en postapokalyptisk verden der det er lite igjen av menneskehetens tidligere storhet. Verdens byer har lenge vært forlatt, og dinosaruslignende maskiner har tatt over.

Du spiller karakteren Aloy. En utstøtt som lever utenfor det lille samfunnet som menneskeheten har klart å bevare. Spillet begynner med at du prøver å komme deg ut av statusen som utstøtt for å bli en del av samfunnet igjen. Etter hvert blir du trukket inn i et nett av mystikk og farer, der du må finne ut av hvem du egentlig er.

Historien om Aloy og den store, åpne verden i Horizon Zero Dawn preges i stor grad av kamper mot både maskiner og mennesker. Maskinene er aggressive, og spesielt større fiender kan lett gjøre Aloys liv veldig vanskelig. For å kunne møte dem på dine vilkår, må du mestre både pil og bue og stridstav, kunne variere taktikk og velge dine mål med omhu.

Horizon Zero Dawn ble først lansert til Playstation 4-serien i 2017, og i november samme år kom det en stor tilleggspakke, The Frozen Wilds. Den 7. august 2020 ble spillet sluppet med tilleggspakke til pc.

Antall spillere: 1 person

Spilletid: Opptil ca. 60 timer (ca. 20+ timer for historien)

Plassbehov: 45GB (PS4), 100GB (PC)

System: PS4, PS4 Pro, PC

PEGI anbefalt alder: 16+

Sjanger: Action/rollespill

Spillverden: Åpen

Kan jeg spille Horizon Zero Dawn på min pc?

Minimumkrav:

 • Operativsystem: Windows 10 (64 bit)
 • Prosessor: Intel Core i5-2500K (3,3 GHz) eller AMD FX 6300 (3,5 GHz)
 • RAM-minne: 8 GB RAM
 • Grafikkort: Nvidia GeForce GTX 780 (3GB) eller AMD Radeon R9 290 (4GB)
 • DirectX: Versjon 12
 • Lagring: 100 GB ledig plass

Anbefalt:

 • Operativsystem: Windows 10 (64 bit)
 • Prosessor: Intel Core i7-4770K (3,5 GHz) eller Ryzen 5 1500X (3,5 GHz)
 • RAM-minne: 16 GB RAM
 • Grafikkort: Nvidia GeForce GTX 1060 (6GB) or AMD Radeon RX 580 (8GB)
 • DirectX: Versjon 12
 • Lagring: 100 GB ledig plass

Tips og råd om Horizon Zero Dawn

 • Ikke glem å tenne leirbålene som er utplassert rundt omkring i spillet. De er manuelle sparepunkter, og du kan reise raskt mellom dem under spillets gang. Du kommer ofte til å måtte gå tilbake til steder du har besøkt før, så tenn alle leirbålene du ser.
 • Finn frem til spillets såkalte "gryter" så fort du kan. Dette er ekstra vanskelige områder som belønner deg med ferdighetspoeng og nye funksjoner. Det er i alt fire slike områder du må besøke, og du finner dem på kartet som små, blå trekanter. Du velger selv hvilken rekkefølge du skal besøke dem i, men vanskelighetsgraden er slik: Sigma, Rho, Xi og til slutt Zeta.
 • I Meridian støter du på figurer som gir deg jaktrelaterte sideoppdrag. De sørger for noen av spillets mest interessante kamper og belønner Aloy på en måte som hjelper henne senere i spillet. I tillegg får du lære mer om den verden som Horizon Zero Dawn foregår i. En fin bonus.
 • Raske reiser mellom leirbål er ikke gratis. Hver enkelt reise koster en såkalt reisepakke. Når du besøker Meridian-området, kan du kjøpe en unik reisepakke. Med den kan du foreta raske reiser uten at det koster noe. Et smart kjøp som gjør reisingen litt enklere i Horizon Zero Dawn.
 • En av de beste rustningene i Horizon Zero Dawn er shield-weaver-rustningen. Det genererer et energifelt som absorberer en viss mengde skade før Aloy gjør det. Shield-weaver-rustningen er så bra at du ikke kan få den før helt på slutten av spillet. For å få klørne i rustningen, må du først finne fem energiceller som en del av oppdraget Ancient Armory. Begynn å lete i Start søket i Devil’s Thirst.
 • En unik detalj om Aloy er at hun har et såkalt “Focus”. Et objekt som gjør at du kan se mer i omgivelsene enn andre figurer i spillet. Blant annet kan ditt “fokus” vise fiendenes svakheter og tagge dem, slik at du lettere får oversikt over dem. Du bør bruke “fokus” for alt det er verdt.

Vent litt, for hva skjedde med Horizon Forbidden West?

Horizon Forbidden West er den offisielle oppfølgeren til Horizon Zero Dawn. Det kommende spillet lanseres kun til PlayStation 5 og forventes å komme en gang i 2021. En nøyaktig dato er ikke tilgjengelig i skrivende stund.

I Horizon Forbidden West fortsetter Aloy sin reise i verden der maskinene har tatt over. Hun utforsker nye, store områder og møter mange nye fiender – også under vann.

Det har foreløpig ikke kommet så mye informasjon om Horizon Forbidden West, så vi må fortsatt vente i tålmodighet. Noe av det vi faktisk vet er at ytelsen til Playstation 5 sørger for at vi ikke trenger å vente på at spillet må lade og at Forbidden West er et område i California i USA.

Populære spill som lanseres til PlayStation 5 og Xbox Series X

Går du og venter på at de nye PlayStation 5- og Xbox Series X-spillkonsollene skal lanseres senhøstes 2020? Da er du kanskje interessert i noen av de populære spillene som Microsoft og Sony har presentert på sine store spillarrangementer i løpet av sommeren. Vi har samlet ti spillvideoer til hver spillkonsoll som garantert får spilleren i deg til å våkne.