10 spill som kommer til Playstation 5 (PS5)

Horizon Forbidden West, Gran Turismo 7, Demon's Souls og mange flere

Sony lanserer PlayStation 5 – i to ulike varianter

Sony har endelig avslørt hvordan den kommende Playstation 5 ser ut samt hvilket tilbehør som vil bli tilgjengelig for spillkonsollen. Vi har samlet alt du må vite om PS5-konsollen i en egen artikkel, som du finner via lenken under. PlayStation 5 lanseres mot slutten av 2020, men du kan selvfølgelig prisovervåke den allerede i dag. Da har du kontroll på både pris og lagerstatus allerede før lansering.

Les alt om de nye spillkonsollene, og se bilder her.

Her er ti kule spill som ble vist frem på Sonys store live-arrangement for PS5

Horizon Forbidden West

Horizon Forbidden West er den offisielle oppfølgeren til det megapopulære spillet Horizon Zero Dawn. Akkurat som i det første spillet, følger vi Aloy på en farefulle reise gjennom fantastisk vakre landskaper og de mange farene som skjuler seg der. Guerilla Games har utviklet begge spillene, og vi håper de lykkes like bra med oppfølgeren som de gjorde med det første.

Spider-Man: Miles Morales

Spider-Man: Miles Morales fornyer serien med en ny hovedperson som spiller superhelten Edderkoppmannen. Spillet er en offisiell oppfølger til det populære spillet Spider-Man fra 2018 og produseres av Insomniac Games. Fortsatt er det mye informasjon som mangler om nye Spider-Man: Miles Morales. Men traileren til spillet avslører i det minste enkelte nye ferdigheter og forbedret design.

Resident Evil Village

Resident Evil Village er det åttende spillet i serien og gjenintroduserer to kjente navn fra tidligere spill – Ethan Winters og Cris Redfield. Akkurat som navnet antyder, utspiller Resident Evil seg på sted i en mildt sagt ubehagelig landsby, med alle de farene som kjennetegner Resident Evil-serien i dag. Kampsystemet og muligheten til å utforske mer utgjør selve fokuset i spillet, noe som vil skille det nye spillet fra Resident Evil 7 fra 2017.

Gran Turismo 7

Liker du å spille bilspill? Da er kanskje Gran Turismo 7 til Playstation 5 noe for deg. I skrivende stund er det lite vi vet om spillet annet enn at det kommer en ny kampanjemodus, men det er vel ikke tvil om at det blir nye biler og baner samt oppgradert grafikk. Gran Turismo 7 etterfølger Gran Turismo Sport som kom i 2017.

Demon’s Souls

Demon's Souls er en omarbeidet versjon av det opprinnelige spillet som ble utviklet av FromSoftware. Demon's Souls er et utrolig kult spill med høy vanskelighetsgrad. Du må regne med å dø om og om igjen, gjenoppstå og sakte kjempe deg gjennom spillets supervanskelige nivåer. Bluepoint Games har utviklet den nye versjonen av spillet, og de lover et spill som er fullstendig gjennomarbeidet fra bunnen av.

Grand Theft Auto V

Det er vel ingen stor overraskelse at Grand Theft Auto V slippes til PlayStation 5. Spillet får store tekniske forbedringer, visuelle oppgraderinger og er optimalisert for høyere ytelse med den nye spillkonsollen. Grand Theft Auto Online, som normalt er en integrert del av spillet, kommer i en mer frittstående versjon, som alle Playstation 5-brukere kan laste ned gratis etter lanseringen (Playstation Plus kreves). Grand Theft Auto V slippes også til Xbox Series X og lanseres i andre halvdel av 2021.

Ratchet & Clank: Rift Apart

Ratchet & Clank: Rift Apart er den neste store lanseringen i Ratchet & Clank-serien, og spillet kommer til Playstation 5. I forbindelse med Sonys store PS5-arrangement, ble det vist en demo av spillet som indikerer at vi ikke bare kan spille den ikoniske duoen igjen, men muligens også en helt ny lombax-figur. Andre detaljer er at duoen hopper mellom ulike dimensjoner via ormehull i en verden der du ikke trenger å vente på at ting må lastes ned. Det ser også ut til at spillerne kan ri på drager, og bare det er spennende nok for oss i seg selv til å ønske spillet. Det nyeste Ratchet & Clank-spillet ble sluppet til PlayStation 4 i 2016, så en ny tittel i serien er absolutt etterlengtet.

Sackboy: A Big Adventure

Sackboy: A Big Adventure er et fargerikt eventyrspill med kule baner, figurer og sleipe monstre. På nytt får vi kontrollere Sackboy fra LittleBigPlanet-serien, denne gangen i tre dimensjoner i stedet for to som i de forrige spillene. I Sackboy: Du kan spille A Big Adventure alene eller sammen med venner. Underveis samler du elementer i bobler, som du kan bruke til å lage dine egne, finurlige baner.

Hitman III

Hitman III slippes i januar 2021. Dette er det tredje og siste spillet i World of Assassination-trilogien. Nok en gang tar vi på oss rollen som leiemorder og besøker forskjellige steder for å finne og drepe målet. Hvordan du gjør det, er helt opp til deg selv. Hitman III fortsetter serien og gir spillerne stor frihet til å velge mange forskjellige måter å nå sine mål på og ... ta en seriøs samtale med dem, for å si det sånn.

Ghostwire: Tokyo

Ghostwire: Tokyo er et nytt storspill fra Bethesda. Lanseringen skjer på Playstation 5 i 2021, og akkurat som navnet avslører, avspiller historien seg i Tokyo i Japan. I spillet har 99 % av byens befolkning forsvunnet, og det er en konstant trussel fra skapninger som er kjent som The Visitors. Ditt mål er å bruke superkrefter for å redde byen og de innbyggerne som fortsatt er igjen.