Prisjakt

Prisjakts svært kunnskapsrike eksperter tester og gir råd for at du kan ta bedre kjøpsbeslutninger. Alle eksperter er uavhengige. Les mer.

Prisjakts svært kunnskapsrike eksperter tester og gir råd for at du kan ta bedre kjøpsbeslutninger. Alle eksperter er uavhengige. Les mer.

Toppliste: Beste mobiltelefon
  • 29 juni 2023
Joakim Ewenson
Joakim EwensonEkspert innenfor mobiltelefoner

Det finnes i prinsippet like mange beste mobiler som det finnes mobilbrukere. Smak og behag er som kjent, vel, du vet...

Så hvordan lister man opp de beste mobilene på en noenlunde lettfattelig måte som passer for så mange som mulig? Jo, man tar de mobilene man har lyst på, drysser over noen relevante fakta og tilbyr en rekke alternativer for ulike smaker og lommebøker. Her er sluttresultatet: en toppliste over de beste mobilene, etter min mening!

Det finnes i prinsippet like mange beste mobiler som det finnes mobilbrukere. Smak og behag er som kjent, vel, du vet...

Så hvordan lister man opp de beste mobilene på en noenlunde lettfattelig måte som passer for så mange som mulig? Jo, man tar de mobilene man har lyst på, drysser over noen relevante fakta og tilbyr en rekke alternativer for ulike smaker og lommebøker. Her er sluttresultatet: en toppliste over de beste mobilene, etter min mening!

1. Apple iPhone 14 Pro Max 5G 6GB RAM 256GB

iOS, Apples økosystem, ekstra alt!

Stor og veldig dyr

Med lanseringen av iPhone 14-serien beholder Apple sitt store forsprang når det gjelder ytelse, og fortsetter å finjustere kamerasystemet for å kunne tilby fantastiske bilder og videoer til en mobiltelefon å være.

Den siste utgaven av den absolutte verstingen er iPhone 14 Pro Max, her i rimelig format med 256 GB lagringsplass, og det er fortsatt en iPhone med ekstra alt.

Nytt for denne generasjonen er en større bildesensor som lover enda bedre resultater både dag og natt, mens datakraften skal gi enda mer tiltalende resultater når det gjelder fotografering.

Det samme som alltid er økosystemet som bidrar til en fantastisk totalopplevelse og en prislapp som får tårene til å trille.

Hvis du har muligheten og vil ha det beste akkurat nå, er iPhone 14 Pro Max min anbefaling!


2. Samsung Galaxy S23 Ultra 5G SM-S918B Dual SIM 12GB RAM 512GB

Samsung, ekstra alt

Like dyr som stor

Vil du ha den beste Samsung-telefonen som kan kjøpes for penger? Kanskje til og med den beste Android-mobiltelefonen som kan kjøpes for penger? Da er det Samsung Galaxy S23 Ultra du bør sjekke ut.

I dette monsteret av en mobil får du ikke bare veldig god ytelse, en flott skjerm, utmerket batterilevetid og et komplett sett med kameraer, du får også en S-pen som du kan bruke til notater eller formålsløse skriblerier.

Uansett hvorfor du ønsker deg noe av det S23 Ultra tilbyr, får du en utrolig kompetent mobiltelefon som yter sitt beste i alle situasjoner.

Samsung Galaxy S23 Ultra koster kanskje like mye som en bruktbil og er like stor som en ferge, men hvis du kan rettferdiggjøre det overfor deg selv og sparekontoen din, blir du sannsynligvis veldig fornøyd!


3. Google Pixel 7 Pro 5G Dual SIM 12GB RAM 128GB

Fantastisk fotografering

En størrelse - stor!

Hvis du alltid vil ha de nyeste Android-oppdateringene, bør du velge en Google Pixel. At Pixel 7 Pro også er en svært kompetent mobiltelefon, gjør ikke saken bedre.

Under den høyoppløselige 6,7-tommersskjermen ligger Googles egen systemkrets, Tensor G2, som bør gi god ytelse, spesielt innen maskinlæring og AI.

Dette, sammen med et sett med trippelkameraer på baksiden, gir kanskje det mest imponerende settet med fotografering og dermed også bilder som imponerer.

Maskinvaren skammer seg ikke, og på programvarefronten finner vi Android i sitt reneste format.

Google Pixel 7 Pro er mitt absolutte toppvalg blant Android-baserte telefoner og et utmerket valg for deg som vil ha de nyeste Android-oppdateringene først!


4. Apple iPhone 13 Mini 5G 4GB RAM 128GB

Liten, smidig og med høy ytelse

Savner det ekstra kameraet i iPhone Pro

Selv om jeg av og til ønsker meg en iPhone 13 Pro Max (kanskje mest av alt kameraene), var det likevel en iPhone 13 Mini som havnet i min besittelse.

Med en liten størrelse og stort sett samme ytelse som Pro-søsknene er Mini ganske unik i mobilverdenen. En hendig følgesvenn som du kan velge uten å ofre noe særlig.

Det den mangler i forhold til sine større søsken er et ekstra kamera, noe som virkelig kan være savnet til tider, men til gjengjeld er jeg hver dag takknemlig for formatet.

Apple iPhone 13 Mini er det perfekte valget for deg som vil ha en telefon som er liten nok til å få plass i nesten hvilken som helst bukselomme, men uten å gi avkall på for mye ytelse.


5. Sony Xperia 1 IV XQ-CT54 5G Dual SIM 12GB RAM 256GB

Profesjonelt fokus på fotografi og film

Smal målgruppe

Sony fortsetter å slite med spesialiserte mobiler for et noe uklart marked. Sony Xperia 1 IV er den siste i rekken av smartmobiler med fokus på foto- og videoproduksjon som skal etterligne selskapets speilløse digitalkameraer.

Men tro ikke at foto og film er det eneste Sony Xperia 1 IV kan! Dette er en telefon fullpakket med interessante ytelseskomponenter og en nydelig 21:9 OLED-skjerm med hele 120 Hz oppdateringsfrekvens.

Hvis du tør å gå litt utenfor den berømte boksen og vil ha mye manuell kontroll over fotograferingen din, har du et svært interessant alternativ her.

Sony Xperia 1 IV er valget for deg som vil gå egne veier og skille deg ut, om ikke annet fordi skjermen går halvveis til månen.


6. Samsung Galaxy S21 FE 5G SM-G990B Dual SIM 6GB RAM 128GB

Egnet for de fleste, stabil

Litt som lettmelk

Man kan si hva man vil om Samsung Galaxy S21 FE, men den er på mange måter den beste mobiltelefonen for en veldig, veldig stor andel av befolkningen. Det er jeg så overbevist om at jeg til og med anbefalte den til svigermor.

Dette er en smart mobiltelefon som er best på den helt riktige måten. Den kan mye (f.eks. batteritid og svært gode kameraer), men den skryter ikke av det.

Dette er kanskje ikke telefonen du slenger frem for å imponere i sosiale sammenhenger, men lommeboken vil takke deg.

Samsung Galaxy S21 FE er et godt valg for deg som vil ha det beste i et rimelig format til en fornuftig pris.