Prisjakt
Annonse

Prisjakts svært kunnskapsrike eksperter tester og gir råd for at du kan ta bedre kjøpsbeslutninger. Alle eksperter er uavhengige. Les mer.

Prisjakts svært kunnskapsrike eksperter tester og gir råd for at du kan ta bedre kjøpsbeslutninger. Alle eksperter er uavhengige. Les mer.

Toppliste: Beste airfryer
  • 29 juni 2023
Paul Allaverdi
Paul Allaverdi

Airfryers er svært trendy akkurat nå! Selv om det "bare" er en varmluftsovn, blir matlagingen langt mer effektiv da den er mindre enn en tradisjonell ovn. Dessuten holder en airfryer tiden av seg selv, slik at du kan jobbe med andre ting i mellomtiden. Airfryers er også veldig gode til å få den gode, gyldne og sprø smaken. Jeg har laget kål, blomkål, kylling og mye annet i airfryer, og de gjør det svært enkelt å få sunne alternativer til å smake skikkelig godt.

Listen inneholder airfryers i forskjellige volum og prisklasser, og alle modellene i listen er gode alternativer – avhengig av hva du er ute etter.

Airfryers er svært trendy akkurat nå! Selv om det "bare" er en varmluftsovn, blir matlagingen langt mer effektiv da den er mindre enn en tradisjonell ovn. Dessuten holder en airfryer tiden av seg selv, slik at du kan jobbe med andre ting i mellomtiden. Airfryers er også veldig gode til å få den gode, gyldne og sprø smaken. Jeg har laget kål, blomkål, kylling og mye annet i airfryer, og de gjør det svært enkelt å få sunne alternativer til å smake skikkelig godt.

Listen inneholder airfryers i forskjellige volum og prisklasser, og alle modellene i listen er gode alternativer – avhengig av hva du er ute etter.

1. COSORI Dual Blaze Airfryer P583S

Høyeste varme, jevneste varme og beste resultat

Crisper Plate har litt for store hull i midten

Cosori Dual Blaze er nok den beste airfryeren for øyeblikket.

Jeg har kjent til Cosori lenge, og nå som de har etablert seg skikkelig i Norden, måtte jeg selvfølgelig teste ut.

Dual Blaze har en unik funksjon som løser et av problemene som nesten alle airfryers har. Så godt som alle airfryers fungerer slik at varmen fra luften presses ovenfra og ned. Dual Blaze fungerer også slik, men gir i tillegg varme nedenfra og opp - som en stekeovn. I praksis betyr det at du aldri trenger å snu noe. Jeg anbefaler likevel at du snur av og til, ettersom den kraftigste varmen kommer ovenfra.

Cosori Dual Blaze gir et luksuriøst inntrykk og har en fin meny med en fin gradient. Det finnes også flere flotte tilbehør å få kjøpt, og de fungerer alle veldig bra.

Det kuleste er at den går opp til 205 grader, noe jeg aldri har opplevd før. Takket være dette får du det lille ekstra når det gjelder sprøhet.

Jo større airfryeren er, desto mer strøm krever den, spesielt hvis du tilbereder mindre mengder mat i en større kurv. Men det er ikke noe problem for Dual Blaze på 6,4 liter.

Hvis du er ute etter den absolutt beste airfryeren på markedet for øyeblikket, er Cosori Dual Blaze et solid valg.


2. Philips Premium Airfryer XXL HD9867

Største volum, stiligste, smarteste

Dyrest på listen

Premium Airfryer XXL HD9867 er Philips' premiumprodukt. De stilige kobberdetaljene tar airfryer-designet til et nytt nivå.

Med et volum på 7,3 liter er dette, sammen med tredjeplassen, den største airfryeren på listen. Dette krever også en sterkere effekt, noe HD9867 tilbyr. Den økte luftstrømmen er spesielt merkbar når du kjører mindre mengder mat i en større kurv, da kan du øke sprøheten enda mer. Dette gjør at du kan få virkelig gode pommes frites (men det kan du selvfølgelig få med alle maskiner).

Alle programmene er svært enkle å forstå, og maskinen stiller automatisk inn klokkeslettet, slik at du ikke trenger å gjøre noe manuelt.

Med tanke på prisen er det en større investering, men hvis du vil ha en virkelig stor airfryer som gjør alt arbeidet selv, er dette det beste alternativet.


3. Xiaomi Mi Smart Air Fryer 3.5L

Liten, enkel, tåler oppvaskmaskin

Litt plastisk, ikke for deg som vil ha en stor airfryer.

Etter å ha testet denne lille maskinen grundig (https://www.prisjakt.nu/tester/test-xiaomi-mi-smart-air-fryer-en-valkommen-utmanare) med gode resultater, synes jeg den også hører hjemme på topplisten.

Xiaomi Mi Smart Air Fryer havner på listen som den frityrkokeren med lavest volum med sine 3,5 liter. Dette kan selvfølgelig være en ulempe, men med deres to-etasjesystem er det ikke noe stort problem. I tillegg kan det også være en fordel for dem som ikke trenger mer enn det.

De to nivåene består av en grillrist og en perforert stekeform, noe som gir deg muligheten til å doble stekeflaten.

Xiaomi har også en tilhørende app der du kan gjøre enkle ting som å starte, slå av og følge enkle oppskrifter som følger med.

Det beste etter min mening er at alle løse deler kan vaskes i oppvaskmaskinen. Pass bare på at det ikke er slipemidler i oppvaskmiddelet, for da kan non-stick-overflaten slipes bort.

Min dom: Xiaomi Mi Smart Air Fryer er en perfekt airfryer for en husholdning på to!


4. Severin FR 2445 XXL 5L

God pris for et godt produkt, ryddig, raskt, stort volum

Litt mindre brukervennlig enn Philips

Severin FR 2445 XXL er en rimelig og stor airfryer.

Philips har virkelig tatt over markedet når det gjelder airfryers, men det kommer stadig flere alternativer som prøver å slå seg inn. I dette tilfellet synes jeg Severins airfryer er et godt alternativ til en gunstig pris.

Airfryeren fra Severin har en form på 35 cm i alle retninger og et volum på 5 liter, noe som gjør den ganske stor og dekker nesten alle behov. Du får faktisk plass til en hel kylling i den!

Det keramiske belegget på stekekurven er veldig uvanlig, men noe jeg virkelig liker. Maten frigjøres veldig raskt og passer for dem som ikke liker teflonbelegg.

Maskinen er veldig rask til å tilberede maten, men jeg foretrekker alltid å gjøre litt ekstra for å få den sprø. Når overflaten er brunet, kommer de største smakene frem.

Alt dette for rundt tusenlappen – god og rimelig!


5. Philips Premium Airfryer XXL HD9650

Stort volum, billigere enn premium

Dyrt, ingen smarte sensorer

Philips Avance Collection er for deg som ikke trenger det aller feteste, men vil ha en god, stabil (og stor) airfryer.

Denne har samme størrelse som premium-versjonen - den har et volum på 7,3 liter. Noen ganger står det 1,4 liter på butikkenes nettsider, men det de egentlig mener er 1,4 kg. Den kan altså tilberede mat som veier 1,4 kg, men har et volum på 7,3 liter. Dette høres kanskje litt komplisert ut, men det er greit å vite både størrelsen på kurven og vekten på maten.

Hva er så forskjellen på Philips Premium og Philips Avance (over)? Kobberdetaljene kan vel ikke være verdt 1 000 kr? Selvfølgelig er det mer enn det. Denne versjonen har ingen smarte sensorer. Den kan altså ikke automatisk justere ting som temperatur og klokkeslett.

Den fungerer dog like bra hvis du lærer deg å kjenne igjen temperaturene selv, så du kan også spare en tusenlapp!


6. Philips Essential Airfryer HD9252/90

God pris, Philips brukergrensesnitt

Liten (kan også være et pluss)

HD9252/90 4.1L er et Philips-alternativ med mindre volum - men også mindre penger.

Jeg kjenner mange som vil at deres airfryer skal være en Philips, og da er kanskje ikke Severins alternativ så tiltalende. Du liker kanskje Philips' brukergrensesnitt (dvs. grensesnitt, brukervennlighet), som også er det jeg setter mest pris på ved Philips' airfryers.

Dette er et billig alternativ til rundt tusenlappen, med et volum på 4,1 liter. Det er altså den minste på listen, noe som både kan være en ulempe og en fordel.

Hvis du for eksempel allerede har en XXL-versjon og liker den, men ønsker noe mer kompakt til hytta, er denne et godt valg. Eller for en husholdning på én. Den er mindre, men fungerer ellers akkurat som de større Philips-modellene.

I likhet med de andre Philips-maskinene har den flere forhåndsinnstilte programmer som gjør matlagingen svært enkel. Programmene gir deg en pekepinn på hvor lenge og ved hvilken temperatur ulike ting skal tilberedes, men husk at smak er subjektivt og at du kan sette ditt eget preg på resultatet!

Dette er en maskin som passer perfekt som en airfryer for nybegynnere, for en mindre husholdning eller en student.