Lys opp tilværelsen med noe godt under fotball-VM 2022 

Ikke sitt uten snacks under fotball-VM. Hjemmelaget iskrem, popkorn, brus og energidrikk holder både humøret og energien oppe – og i tillegg trenger det ikke å være usunt hvis du lager det selv.

Foto: americanheritagechocolate, Unsplash

Lag din egen iskrem

Hvorfor kjøpe iskrem når du kan lage din egen iskrem med smak hjemme? Med en god iskremmaskin er det både enkelt og gøy! Og det tar ikke spesielt lang tid heller. Ett tips er å la barna velge smak. Da blir det ekstra gøy for alle.

Foto: elsalanzo, Unsplash

Hjemmelaget brus er bedre enn brus fra butikken

Det er betydelig rimeligere å lage sin egen brus enn å kjøpe den ferdig på flaske eller boks. Med en kullsyremaskin velger du enkelt hvor mye du vil lage, og om den skal være med eller uten smak.

Foto: thom masat, Unsplash

Et ekstra kick i tilværelsen med energidrikk

Merker du hvordan energien forsvinner og ikke engang den mest spennende fotballkampen klarer å holde deg i gang? Noen slurker energidrikk får deg tilbake på sporet igjen. Husk at energidrikk ofte inneholder mye koffein.

Et tips: Lag din egen energidrikk

Hvis du ikke vil kjøpe energidrikk, kan du faktisk lage din egen. Du trenger bare vann, druesukker, salt og en sitrusfrukt.

  • 1 liter vann
  • 0,5 dl druesukker
  • 1 kryddermål salt
  • Presset appelsin eller sitron

Et annet tips er å lage en smoothie i stedet. Eller å gå en forfriskende tur! Energidrikk er et supplement for å øke energinivået, og ikke en løsning. Så snør på deg skoene og kom deg ut i solen!

Foto: Mc Jefferson Agloro, Unsplash

Popcornmaskin

Du kan naturligvis lage popcorn i mikrobølgeovnen eller på komfyren, men det er mye morsommere med en skikkelig popcornmaskin. Og i tillegg er det veldig praktisk. Bare fyll på med popcorn og sett i gang, så får du ferdig og varmt popcorn etter noen minutter.

Foto: LIGHTFIELD STUDIOS , Adobe Stock

Nymalt kaffe er et lyspunkt i hverdagen

Rykende varm kaffe varmer den kjølige stemningen når favorittlaget slipper inn mål. En god kaffetrakter gjør underverker når du bruker nymalt kaffe som lukter deilig. Her er noen tips om gode kaffetraktere og kaffekverner.

Den beste kaffetrakteren – slik velger du riktig

Med riktig kaffetrakter på kjøkkenbenken er det enklere å lage god og varm kaffe. Vi har laget en lettlest og praktisk guide som går gjennom alt det viktigste du bør tenke på før du bestemmer deg. Visste du at den optimale bryggetemperaturen er 92–96 grader? Les alt om det og mye mer i guiden.

Slik velger du riktig kaffetrakter – se alle tipsene her

Den beste kaffekvernen – slik velger du riktig

Når du velger kaffekvern, er det viktig at den maler kaffebønnene på riktig måte. Hvis du får et godt resultat med den malte kaffen, øker sjansen for at resultatet i koppen smaker ekstra godt – med eller uten melk og sukker. Vi har samlet våre beste tips om hvordan du velger kaffekvern, i en lettlest guide.

Slik velger du riktig kaffekvern – se alle tipsene her

Foto: Pajaros Volando, Adobe Stock

Perfekt temperatur på vannet med en vannkoker

Hvis du foretrekker te eller pour over når du lager kaffe, trenger du en vannkoker på kjøkkenet. En god vannkoker har justerbar temperatur, slik at du alltid får perfekt resultat. Og det er naturligvis enda bedre hvis vannkokeren får vannet opp i riktig temperatur ekstra raskt.

Foto: koss13, Adobe Stock

Bedre smørbrød med en sandwichgrill

All ære til kalde smørbrød, men et varmt smørbrød med godt pålegg slår det meste når energien er lav. En god sandwichgrill blir god og varm, gir fin grillflate på smørbrødene og kan også brukes til andre ting som kan grilles, som wraps og fajitas.

Foto: Bence Boros, Unsplash

Perfekt skum hver gang med en ølkran

All ære til øl på boks og flaske, men hvis du vil ha en ekstra god opplevelse, trenger du en ølkran. Du får alltid perfekt temperatur, og samtidig er det en koselig barfølelse å tappe ølet i et glass. Ikke minst når du har besøk og vil by på øl med perfekt skumtopp hver gang.

Tekst: Daniel Haaf

Publisert: 17. oktober 2022

Denne artikkelen er skrevet av Prisjakts redaksjon. Ingen andre har påvirket innholdet i den. Det finnes ingen betalingslenker eller andre typer annonsesamarbeid.