Prisjakt

Slik skriver du en god anmeldelse

Fortell hva du synes om ting du har kjøpt eller prøvd. En produktanmeldelse er enkel å skrive og hjelper andre ta klokere kjøpsbeslutninger.

Det er enkelt å skrive anmeldelser av produkter. Du trenger ikke å skrive langt eller grundig – ofte er det nok med et par linjer med konstruktive meninger for å hjelpe andre forstå hva de kjøper.

Enten du vil fortelle oss hva du synes om den nye mobiltelefonen din, hodetelefonene du har hatt i ti år eller barnevognen du fikk låne i sommer, kan omtalen din gjøre det enklere for andre å velge riktig produkt.

Her gir vi deg noen praktiske tips om hvordan du kan skrive anmeldelser som hjelper andre på best mulig måte. Vi har også lagt til noen eksempler på hvordan de kan se ut.

🔎 Hjelp andre velge riktig produkt

⏱ Skriv en rask anmeldelse

📝 Et par linjer er nok

Hvordan skriver du en god vurdering – 5 enkle tips

  • Hold det kort. Ofte rekker det med et par korte linjer for å fortelle hva du synes. Du kan fortelle mye i løpet av et par minutter. Vær kreativ!
  • Del anmeldelsen inn i tre deler – for eksempel positiv, negativ og oppsummering – så blir det enklere for leseren å se hva du synes. 
  • Fortell hvordan produktet har hjulpet. Hvis du har kjøpt et produkt for å løse et problem, er det fint om du forteller andre om problemet også. Kanskje de er i samme situasjon og kan relatere.
  • Beskriv reelle situasjoner. Fortell om reelle situasjoner der du har brukt produktene. Det å få hele konteksten hjelper leserne forstå hva og hvorfor du tenker slik du gjør.
  • Vær ærlig om hva du mener. Se anmeldelsen som en påminnelse til deg selv. Ville du kjøpt den samme jakken igjen? Hvorfor eller hvorfor ikke? Tenk på anmeldelsen din som en huskelapp til deg og andre.

Fire eksempler på produktanmeldelser

1. 

Kleen Kanteen Insulated er robust og holder innholdet varmt i flere timer. Selv på kalde dager. Det er enkelt å drikke av termosen, og den lekker ikke. 

2.

Macbook Pro 13 er flott bærbar PC med utmerket skjerm og opplyst tastatur. Styreplaten reagerer raskt, er stor og enkel å bruke. Prosessoren og minnet rekker fint til alle appene jeg bruker uten problemer. Datamaskinen blir fort varm, og viften bråker en del, noe som er utrolig irriterende i et stille rom. Det er bare to porter (USB-C), noe som betyr at jeg må bruke to ekstra adaptere til skjerm og annet tilbehør.

3.

Playstation 4 Pro er en utmerket spillkonsoll med god bildekvalitet (4 K / 30 p og HDR) på min Samsung 4 K TV fra 2018. Spillene er morsomme, og PlayStation Store har ofte bedre priser enn om du kjøper spillene på DVD.

Vanlige bluray-filmer fungerer perfekt, men UHD bluray-filmer støttes ikke på DVD. Viftene bråker nokså mye og mye mer enn på Xbox One X. Derfor bruker jeg heller sistnevnte til å se film.

Håndkontrollen ligger godt i mine små hender, og kvaliteten virker bra. Jeg har hatt håndkontrollen i ett år, og den føles fortsatt som ny til tross for at den brukes hver dag. Dessverre blir den lett glatt i svette hender.

4.

Positivt

+ Vesken har god plass og mange lommer til småting

+ Tåler øsende regn uten problemer (jeg har prøvd)

+ Holdbart design med sterke sømmer og robuste glidelåser

Negativt

- Sideremmene er for lange og kommer lett i veien

- Holderne til sykkellysene virker ikke særlig stabile

- Brystremmen avlaster hvis vesken er tung, men føles tynn og går lett i stykker

Verd å tenke på

. Undersiden gjør at vesken ikke står oppreist når du setter den ned

. Rulletoppen beskytter mot regn, men det er ikke en relevant løsning for alle

. Skulderremmene avlaster og er komfortable selv på mine smale skuldre

Visste du at vi har et nyhetsbrev, og at du finner oss både på Facebook og Instagram? Følg oss for tips om populære produkter, nye spill og trender.

Har du konto hos Prisjakt? Det tar bare ett minutt, og det er helt gratis. Registrer deg, og få tilgang til alt vi tilbyr.

➡️ Prisjakt på Facebook

➡️ Prisjakt på Instagram

➡️ Abonner på nyhetsbrevet vårt