2.9 / 5
(6425 anmeldelser)
5
(2614)4
(592)3
(394)2
(491)1
(2334)
Sortert etter dato
9 dager siden
Kjøpt 2020-09-20
Enkelt og oversiktleg.
Svar innen Power:2020-09-23
Heisann. Takk for super omtale 😊. Mvh Karina, POWER Kundeservice.
10 dager siden
Kjøpt 2020-09-19
Sending tok ekstremt lang tid, selv om den sa posten sa den skulle komme for noen dager siden. Enda ikke fått varen
Svar innen Power:2020-09-22
Hei. Vi estimerer 3-7 virkedager leveringstid. Dersom noe avviker fra dette vil jeg gjerne høre mer om hendelsen. Vi er her for å rette opp dersom noe skulle oppstå. Send meg gjerne mer informasjon på [email protected] så tar jeg en titt på saken. Legg gjerne ved opprinnelig omtale og ytterligere informasjon samt ordrenummer/telefonnummer. Mvh Karina, POWER Kundeservice.
10 dager siden
Kjøpt 2020-09-19
Levering tok 15-16 dager, fra Oslo til Bærum (mindre enn 2 mil). Fikk heller ikke varsel om at pakken var ankommet, og måtte finne ut selv gjennom sporing. Ellers bra hodetelefoner.
Svar innen Power:2020-09-21
Hei, Det er leit å høre at det var lang leveringstid for ditt kjøp. Om du vil at jeg tar en nærmere kikk på dette for deg, er du selvfølgelig velkommen til å sende meg en beskjed til [email protected] Legg ved kopi av omtalen samt dine kontaktopplysninger og eventuelt ordrenummer. Mvh Thorstein, POWER Kundeservice.
11 dager siden
Kjøpt 2020-09-18
Levert som avtalt og ikke bare ved fortauskanten men helt inn til døra. Retur av gammel vaskemaskin også hentet fra døra.
Svar innen Power:2020-09-21
Hei. Tusen takk for en flott anmeldelse. Det setter jeg stor pris på. Mvh Thorstein, POWER Kundeservice.
16 dager siden
*Endret 12 dager siden
Bestilt varene for 2 uker siden og de er fortsatt ikke levert. Fikk beskjed dagen etter at varene er sendt og når jeg sjekker sporingsnummeret det står hele tiden at det er under transport. Snakket to ganger med kundeservice og begge gangene sier de at de skal opprette sak og kontakte meg senere uten at noen tar kontakt. Elendig kundeservice. Ordrenr. 208395000 Oppdatering Bestilt vare levert etter 15 dager og idag fikk jeg tilsendt gavekort på 200kr som plaster på såret. Det er i hvert fall bedre enn ingenting derfor endrer jeg karakter fra halv til 3 stjerner.
Svar innen Power:2020-09-17
Hei, Adnan. Beklager så mye for forsinkelsen som oppstod. Jeg ser at den nå har ankommet til tross for ventetiden du opplevde. Skulle ønske dette gikk helt etter planen, dessverre oppstod det en feil som gjorde at denne ikke ble levert til avtalt tid. Som et plaster på såret har jeg sendt deg et gavekort. Gavekoret er gyldig i 3 år og kan benyttes i alle våre fysiske butikker. Du vil finne det i innboksen knyttet til epostadressen du har registrert på din ordre. Mvh Karina, POWER Kundeservice.
13 dager siden
Kjøpt 2020-09-16
Bestilte varen fikk en leveringsdato, denne ble endret noen dager før avtalt tid. Elendig oppfølging måtte sørge for dette selv. Fikk tilbud om kreditering på ordren. Hører ikke noe så regner må ta kontakt med dem igjen...
Svar innen Power:2020-09-19
Hei, Så leit å høre at kundebehandlingen vår ikke slo til forventningene dine. Hadde vært til stor hjelp om du hadde sendt oss en henvendelse til [email protected], så vil vi gjøre et nytt forsøk på å hjelpe deg til det ytterste! Mvh Kayadri, POWER Kundeservice.
14 dager siden
Kjøpt 2020-09-15
Forsendelsen kom som avtalt. Det viste seg at postkassen min var for liten for pakken. Jeg fikk beskjed med en gang, og kunne hente pakken i 'Post i butikk'. Jeg kjøpte på nettet da jeg er bevegelseshemmet og helst unngår butikksentra. Dette var helt perfekt for meg.
Svar innen Power:2020-09-19
Hei sann! Dette var da veldig godt å høre! :-) Vi ser frem til at du handler videre med oss. Ha en riktig god helg! Mvh Kayadri, POWER Kundeservice.
15 dager siden
Kjøpt 2020-09-14
Ingen spesiell årsak. Helt ok å handle hos Power men ikke noe spesielt for å gi maks rating score.
Svar innen Power:2020-09-19
Hei, Det var veldig å godt å høre at du fornøyd med oss, og selvfølgelig vil det alltid være behov for å gi kunden det lille ekstra for å gjøre dem ekstra fornøyd. Du er alltid velkommen tilbake for å handle hos oss igjen. Ønsker deg en riktig god helg! Mvh Kayadri, POWER Kundeservice.
15 dager siden
Kjøpt 2020-09-14
Kjøpte en grill fra Bighorn på Power som ikke virket. Grillens materialer og konstruksjon var av dårlig kvalitet og kun en av tre brennere virket. Det manglet også flere deler i esken, slik at vi måtte kjøre langt t/r Power flere ganger. Vi fikk beskjed om at det skulle ta to dager å få tilbake pengene. Tilbakebetaling tok over 1,5 mnd, til tross for iherdig masing direkte til butikken og via «kundeservice» chat. Ingen kompensasjon. Kommer aldri til å handle hos Power igjen.
Svar innen Power:2020-09-19
Hei, Dette var da veldig leit å høre. Det er ikke slik service vi ønsker å tilby deg. Hadde vært til stor hjelp om du hadde sendt inn en henvendelse på [email protected] slik at vi får sett over saken din på nytt, og selvfølgelig kompensert deg for ulempene som har oppstått på grunn av opplevelse. Ønsker deg fortsatt en riktig god helg! Mvh Kayadri, POWER Kundeservice.
15 dager siden
Kjøpt 2020-09-14
Skuffende opplevelse. En butikk som selger mye på nett bør sørge for at grunnleggende informasjon om produktene (dimensjoner, materialer, annen teknisk info) er presist oppgitt. Det er det ikke på Power.no. I tillegg bør de sørge for profesjonell og effektiv levering av produkter og henting av returer. Power bruker svært billige tredjeparter for levering og henting, og er særlig lite ivrige på å hente returer. Kundebehandlerne på telefon var marginalt mer profesjonelle enn på chatten, hvor de simpelthen glemte å følge opp saken min.
Svar innen Power:2020-09-24
Hei, Så leit å høre at du har hatt en dårlig opplevelse. Dette tar jeg selvfølgelig en nærmere kikk på, om du ønsker det. Send meg derfor en epost til [email protected] og legg ved din opprinnelige anmeldelse, kontaktinfo og om du eventuelt har fått referansenummer. Mvh Thorstein, POWER Kundeservice.
15 dager siden
Kjøpt 2020-09-14
15 dager etter bestilling og varene er fremdeles ikke kommet frem. Har vært i kontakt med Power flere ganger som lover de skal se på det og melde tilbake, men får ikke noe svar. Nå fikk jeg akkurat e-post hvor de håper jeg er fornøyd med varene. De er dog fremdeles ikke ankommet.
Svar innen Power:2020-09-19
Hei, Dette skulle vi selvfølgelig ha nøstet opp i per nå. Jeg tar gjerne en titt på saken 👍. Send meg gjerne mer informasjon på [email protected] så tar jeg en titt på saken. Legg gjerne ved opprinnelig omtale og ytterligere informasjon samt ordrenummer/telefonnummer. Mvh Kayadri, POWER Kundeservice.
15 dager siden
Kjøpt 2020-09-14
Venter nå to uker på levering. Jeg har kontaktet power flere ganger men det skjer ingenting.
Svar innen Power:2020-09-17
Heisann. Dette skulle vi selvfølgelig ha nøstet opp i per nå. Jeg tar gjerne en titt på saken 👍. Send meg gjerne mer informasjon på [email protected] så tar jeg en titt på saken. Legg gjerne ved opprinnelig omtale og ytterligere informasjon samt ordrenummer/telefonnummer. Mvh Karina, POWER Kundeservice.
16 dager siden
Kjøpt 2020-09-13
Rask hånstering av bestilling og hyggelig betjenening!
Svar innen Power:2020-09-23
Hei, Takk for fantastisk rangering. Bedre enn dette blir det ikke! Supert at du tok deg tid til å gi oss din rangering, det sette vi stor pris på. Det gleder oss å se at du har hatt en topp opplevelse hos oss, og vi håper å se deg igjen. Ønsker deg en fin dag videre. Mvh Karina, POWER Kundeservice.
16 dager siden
Kjøpt 2020-09-13
Bestilt klokke til kona. Den har nå vært i Oslo i snart to uker ( i følge sporing av pakke) Jeg har vært i kontakt med Power 4 ganger, men den blir fortsett ikke sendt til meg. De har ikke hatt adressen min er forklaringen, men den er lagt inn ved bestilling. Dette tar for mye tid!
Svar innen Power:2020-09-17
Hei. Beklager forsinkelsen. Jeg vil gjerne ta en nærmere titt på din ordre sik at vi får klokken levert så raskt som mulig. Send meg gjerne mer informasjon på [email protected] så tar jeg en titt på saken. Legg gjerne ved opprinnelig omtale og ytterligere informasjon samt ordrenummer/telefonnummer. Håper å høre fra deg. Mvh Karina, POWER Kundeservice.
16 dager siden
Kjøpt 2020-09-13
Kunne bli perfekt hvis man kunne unngå pure på levering. Ventet 8 arbeidsdager.
Svar innen Power:2020-09-28
Hei. Det skal i utgangspunktet ikke være nødvendig med purring, det høres ut som en forsinkelse eller at noe kan ha oppstått vedrørende din ordre. Jeg nøster gjerne opp i hendelsen slik at vi kan lære av feilen og sikre deg en super opplevelse ved neste anledning. Send meg gjerne mer informasjon på [email protected] så tar jeg en titt på saken. Legg gjerne ved opprinnelig omtale og ytterligere informasjon samt ordrenummer/telefonnummer. Mvh Karina POWER Kundeservice
Side 2