De beste håndmiksere

Hva er det som gjør en håndmikser til en god håndmikser? Den trenger jo bare snurre rundt. Eller hva? I denne listen ser vores expert Paul på hvilke funksjoner som han synes er de viktigste og lister noen håndmiksere som passer til alle tenkelige behov.

Ifølge meg er håndmikseren kanskje et av de viktigste redskapene på kjøkkenet, men hva er det som gjør en håndmikser til en god håndmikser? Den trenger jo bare snurre rundt. Eller hva? I denne listen ser jeg på hvilke funksjoner som jeg synes er de viktigste og lister noen el-vipser som passer til alle tenkelige behov.

Det viktigste for meg, uansett prisklasse og design, er at håndmikseren er holdbar. Levetid er viktig! Den skal selvfølgelig kunne vispe godt også, men det kan stort sett alle håndmiksere. Den største forskjellen mellom forskjellige produkter, er egentlig hvor raskt håndmikseren oppnår det ønskede resultatet. På denne listen finnes et premiumvalg, et budsjettvalg, en håndmikser for den som bare trenger en hjelpende hånd og en mikser som jeg anser for å være den beste i forhold til funksjon og pris.

Paul Allaverdi Foto: Privat

Paul Allaverdi, ekspert på kjøkkenmaskiner

Hei! Jeg heter Paul og eier bloggen kaffenytt.se. Jeg har vært en aktiv kaffefanatiker siden 2008, men elsker også å lage mat og bake – mye og ofte. Akkurat som jeg gjør på Kaffenytt vil jeg gjøre her på Prisjakt, dele alle tips og råd jeg har lært de siste 14 årene.

1. Bosch MFQ4030

Hvis du trenger en vanlig, men utrolig pålitelig håndmikser, så anbefaler jeg Bosch MFQ4030. 

Dette er ifølge meg en perfekt håndmikser – ingen kruseduller, enkel i bruk og så har den en kraftigere motor enn mange dyrere produkter. Jeg synes også at den her elter bedre enn andre håndmiksere som jeg har testet.

Denne håndmikseren vil du være fornøyd med i lang tid, jeg har selv hatt den i mer enn fem år! Og den har virkelig blitt satt på prøve, blant annet ved å elte pizzadeig ...

Den har dessuten en lav pris med tanke på levetiden, kraft og at den også beholder det der enkle, flotte og tradisjonelle utseende.

Er du på utkikk etter en håndmikser med god kraft og slank design, så er dette den rette for deg!

👍 Billig og kraftig

👎 -

2. Dualit Hand Mixer 400W

Dualits Hand Mixer er veldig lik Bosch MFQ4030. Også denne har alt jeg trenger i en håndmikser: Lang levetid og kraftig motor. Det som gjør den unik er at jeg synes den er penere enn alle de andre håndmiksere på listen. Men det betaler man selvfølgelig for.

Jeg har alltid likt Dualits husholdningsprodukter. De er robuste, har flott design og produktene er alltid pålitelige.

Deigkrokene fungerer også bra, men man må huske på at håndmiksere som elter, kun klarer en vekt på ca. et halvt kilo, så tenk på det, også når du bruker et kanonprodukt som dette!

Dualits håndmikser hører til på et annet nivå, den er klart den peneste håndmikser jeg har sett. 

Hvis design er viktig for deg, så er dette et kanongodt valg!

👍 Pen og kraftig premiumvariant

👎 Prisen

3. Bosch MFQ3030

Denne her minner også veldig mye om Bosch MFQ4030, men det finnes selvfølgelig detaljer som skiller dem. De detaljene gjør at denne kommer litt ned på listen.

Denne håndmikseren koster veldig lite, men gjør det som en håndmikser skal gjøre. Motoren er litt svakere, men den kan absolutt håndtere det en håndmikser skal kunne klare. Du får også deigkroker med, men du må ikke forvente at den skal kunne klare å elte en deig i 10–20 minutter uten at det sliter på den. Bruk den heller bare som en håndmikser.

Men for en håndmikser som gjør alt den skal, det er en veldig god pris for et elprodukt i dag. Designmessig ser den tradisjonell ut, helt uten moderne elementer. Dette er et kanonkjøp for dem som bare vil ha en enkel håndmikser. 

Et topp-produkt for deg med et mindre budsjett, men som vil ha det beste kjøpet for pengene!

👍 Billig, god

👎 Ikke kjempekraftig motor

4. Philips Viva Collection HR3745

Jeg har lenge tenkt på at det er merkelig at det ikke finnes håndmiksere med stativ. Eller, jo, det har funnes, men de har ikke fungert særlig godt, og prisene har vært altfor høye.

Men denne håndmikseren med bolle er et kjempegodt alternativ for dem som lett blir trøtt i armen og som ikke orker å holde på håndmikseren i flere minutter. For det gjør nemlig dette produktet for deg.

Motoren er kanon og yter nesten som listens toppkandidat. Den roterende bollen gjør liksom jobben i stedet for at du selv trenger å rotere håndmikseren. Den kan også elte en løsere deig, men samme sak gjelder her – ikke mer enn 500 gram.

Den har en relativt god pris, men dens storhet ligger i funksjonene. Hvis du ikke klarer å holde på en håndmikser altfor lenge, så er dette en kjempebra alternativ til en dyr eltemaskin eller ondt i muskler og ledd.

👍 Du slipper å bli trøtt i armen

👎 Designen, klumpete

Publisert:

25. mai 2022

Les mer

Foto: Unsplash

De beste eltemaskinene

Å bake er inn igjen, og for dem som ikke orker å elte i 20 minutter er en eltemaskin tingen. Her tipser vår ekspert Paul om tre forskjellige eltemaskiner i forskjellige prisklasser, slik at du kan finne en som passer for deg.

Les mer

Det ultimate utekjøkkenet – tingene du trenger

Mange av oss som liker å grille, drømmer om å bygge et utekjøkken. Her kommer derfor en liste med det tilbehøret du trenger for å komme i gang!

Les mer