En god kjøkkenmaskin er kjekk å ha, spesielt hvis du liker å bake! Bolle- og brødbakingen blir så utrolig mye enklere, og det er mye lettere å få deigen luftig og smidig når den eltes i maskin. Elteprosessen er skikkelig viktig for å bearbeide glutenet i deigen og få et godt resultat med baksten. Og de fleste av oss foretrekker nok å kunne delegere denne jobben til en kjøkkenmaskin og slippe 10-15 minutters elting for hånd. Mange kjøkkenmaskiner kan også brukes til mye mer enn bare å elte deig. Med det rette tilleggsutstyret kan man for eksempel piske krem eller eggedosis, lage marengs, kverne kjøtt eller til og med lage iskrem. Prisen på maskinen kommer an på kapasitet, effektivitet og robusthet, samt hvilket tilleggsutstyr og funksjoner man ønsker. Det er stor prisvariasjon mellom ulike modeller, og hvor mye du trenger å betale for en kjøkkenmaskin kommer helt an på hvor mye du skal bruke den og hva den skal brukes til. På denne listen har jeg samlet et utvalg modeller i ulike prisklasser, så her vil du finne både prisgunstige alternativer og mer effektive og multifunksjonelle maskiner. Produktene er ikke i noen spesiell rekkefølge.
1
2
3
4
Foodprocessoren min er en av mine aller største favoritter når det gjelder kjøkkenutstyr. Det er ikke en maskin jeg bruker daglig, men til visse ting så er den rett og slett helt uunnværlig etter min mening. Hvis du for eksempel skal male nøtter, knuse kjeks, eller lage nøttesmør, puréer, hummus eller paideig, så er en foodprocessor utrolig praktisk! Jeg er veldig glad i å lage nøttesmør, og bruker nok min aller mest til dette. Mandelsmør, for eksempel, er utrolig dyrt å kjøpe i butikken, men veldig lett å lage selv hvis du har en god foodprocessor! Og når man skal male nøtter, eller mose kikerter til hummus for eksempel, så er det spesielt viktig å ha en foodprocessor med nok wattstyrke og gode nok kniver til å gi et kremet resultat. På denne listen har jeg samlet gode foodprocessorer i ulike prisklasser som som du finner på markedet akkurat nå.
Prisjakts beste tips og teknikker til bedre bakeferdigheter