Prisjakt

Prisjakts svært kunnskapsrike eksperter tester og gir råd for at du kan ta bedre kjøpsbeslutninger. Alle eksperter er uavhengige. Les mer.

Prisjakts svært kunnskapsrike eksperter tester og gir råd for at du kan ta bedre kjøpsbeslutninger. Alle eksperter er uavhengige. Les mer.

Toppliste: Beste smartklokke
  • 29 juni 2023
Christoffer Orre
Christoffer OrreEkspert innenfor smartklokker

I likhet med smarttelefoner har smartklokkenes form, funksjon og brukervennlighet utviklet seg enormt siden konseptet ble introdusert for noen år siden. Selv grensen mellom rene aktivitetsarmbånd og smartklokker er blitt stadig mer utydelig, ettersom de fleste smartklokker i det minste til en viss grad støtter måling av treningsrelaterte data, som f.eks. puls.

I denne guiden har jeg forsøkt å liste opp noen av de mest interessante og beste smartklokkene for øyeblikket i noen forskjellige kategorier, prisklasser og avhengig av om du vil bruke dem med en Apple- eller Android-telefon. Mange av klokkene finnes også i varianter med innebygd 4G-tilkobling. Det betyr at de ikke krever en telefon i nærheten for å for eksempel ringe eller motta varsler. Håper du finner noe som passer deg!

I likhet med smarttelefoner har smartklokkenes form, funksjon og brukervennlighet utviklet seg enormt siden konseptet ble introdusert for noen år siden. Selv grensen mellom rene aktivitetsarmbånd og smartklokker er blitt stadig mer utydelig, ettersom de fleste smartklokker i det minste til en viss grad støtter måling av treningsrelaterte data, som f.eks. puls.

I denne guiden har jeg forsøkt å liste opp noen av de mest interessante og beste smartklokkene for øyeblikket i noen forskjellige kategorier, prisklasser og avhengig av om du vil bruke dem med en Apple- eller Android-telefon. Mange av klokkene finnes også i varianter med innebygd 4G-tilkobling. Det betyr at de ikke krever en telefon i nærheten for å for eksempel ringe eller motta varsler. Håper du finner noe som passer deg!

1. Apple Watch SE (2022) 40mm Aluminium with Sport Band

Den rimeligste Apple-klokken for øyeblikket

Ingen alltid-på-modus for skjermen

I likhet med Apples telefoner har smartklokkene deres omtrent samme grunnleggende funksjonalitet uansett modell. Men klokkene skiller seg fra hverandre på andre punkter, som for eksempel mer eller mindre batteritid, skjermoppløsning, lysstyrke osv.

Den rimeligste smartklokken i denne lille Apple-jungelen akkurat nå, med tanke på pris og funksjoner, vil jeg si er Apple Watch SE (2022).

Med en fin skjerm, den nyeste versjonen av Apples ellers brukervennlige watchOS og et nå klassisk design, fikser SE-varianten av Apple Watch faktisk det meste.

De mest åpenbare forskjellene fra den dyrere Series 8 er først og fremst mangelen på sensorer for måling av oksygenmetning i blodet (SpO2), hudtemperatur og muligheten til å ta EKG. Det som kanskje er mest skuffende med SE (2022), er mangelen på en alltid-på-modus for skjermen.

Ellers er det vanskelig å finne en rimeligere Apple Watch i dag, og så lenge du ikke har behov for de ovennevnte funksjonene, kommer du svært langt med Apple Watch SE (2022). Men hvis du vil ha always-on-skjermen, er Series 8 selvfølgelig også en fantastisk smartklokke.


2. Samsung Galaxy Watch 5 40mm

Ekstremt kompetent til prisen

Batterilevetiden er bare akkurat akseptabel

Ved siden av Apple er det utvilsomt Samsung som har produsert den ene fine smartklokken etter den andre de siste årene med sin Galaxy-serie. Det siste tilskuddet og oppgraderingen fra Galaxy Watch 4 er - ikke overraskende - Galaxy Watch 5.

Selv om det ikke er snakk om noen stor nyhet, har designet blitt finpusset og batteritiden økt til godkjente 50 timer. Her har Samsung imidlertid gått over streken, og den faktiske batteritiden ved normal bruk er nærmere 40 timer.

Bortsett fra batteritiden står Galaxy Watch 5 seg imidlertid godt i forhold til konkurrentene og løser nesten alt den forventes å gjøre. Enten det gjelder sporing av treningsaktivitet (støtte for både EKG og oksygenmetning i blodet osv.), visning av varsler eller besvarelse og ringing, fungerer alt som det skal.

Legg til en utmerket OLED-skjerm og et kvalitetsdesign til en ikke altfor høy pris, så har du en smartklokke som kommer til å vare lenge. Forutsatt, selvfølgelig, at du bruker en Android-telefon.


3. Google Pixel Watch

Perfekt supplement til Pixel og nyere Android-telefoner.

Batterilevetiden er helt ok

Google gikk nylig også inn på markedet for smartklokker med Pixel Watch. Hvis du har en Google Pixel-telefon, er dette det nærmeste du kommer Apples økosystem for telefoner og klokker, men i Google-form.

Med Pixel Watch er integrasjonen med Googles egne apper som Google Maps, Google Home, Google Pay, Google Calendar og selvfølgelig Google Assistant total, og klokken tilbyr uten tvil den mest komplette opplevelsen av selskapets eget WearOS til nå.

Når det gjelder ytelse, er det ikke mye å klage på. Alt som utføres på den relativt lille 1,2-tommers skjermen (med en oppløsning på 450 x 450 piksler), går knirkefritt uten hikke eller andre ubehageligheter, og både fargegjengivelsen og skarpheten er så god som den kan bli.

Treningsdelen av klokken og funksjonene den støtter, er hentet fra klassikeren Fitbit (som Google kjøpte i slutten av 2019) og er ved hjelp av gode puls- og SPO2-sensorer både presise og omfattende. Selvfølgelig er det også GPS-funksjonalitet innebygd direkte i klokken.

Den eneste ulempen er batterilevetiden, som holder en dag uten problemer, men ikke mye mer.

Google Pixel Watch passer for deg som vil ha en skikkelig fin smartklokkemodell i litt mindre format (41 mm) som supplement til Android-telefonen din.


4. Garmin Forerunner 955 Solar

Fullpakket med avanserte opplæringsfunksjoner, presis sensor

Spesifikk ladekabel, ingen samtalemikrofon

Er du på utkikk etter en smartklokke med ekstra fokus på trening? Eller rettere sagt en treningsklokke med ekstra fokus på smarte funksjoner, er det vanskelig å slå deltakerne i Garmins Forerunner-serie.

Her skiller 955 Solar seg ut som en av de absolutt beste variantene, der Garmin har inkludert nesten alt som trengs for å måle de fleste treningsrelaterte aktiviteter med gode resultater. Her finner du først og fremst puls- og blodoksygenmålere og selvfølgelig GPS. Men klokken kan også holde styr på høyde, akselerasjon og temperatur.

Som smartklokke fungerer Forerunner 955 ganske bra og har en solid batteritid på opptil 20 dager. Ved trening holder batteriet i underkant av 50 timer. Dette forutsetter at klokkens trumfkort i form av den innebygde solcelleladingen får anledning til å hjelpe til litt.

En litt negativ detalj er at det ikke er mulig å ringe direkte via klokken. Men ellers er det vanskelig å kritisere så mye, spesielt hvis hovedformålet med klokken er trening. Hvis prisen føles litt høy, er lillebror Forerunner 255 også et veldig godt alternativ!


5. Fitbit Versa 3

Fin skjerm, brukervennlig grensesnitt, vanntett

Den "innebygde" sideknappen er til tider litt tungvint.

Selv om jeg personlig har hatt litt problemer med Fitbits treningsarmbånd, har de med Versa-serien begynt å finne veien inn som et overraskende rimelig alternativ når det gjelder kombinasjonen smartklokke/treningsklokke.

Når det gjelder funksjonalitet, finner du det meste av det du forventer av en smartklokke i denne prisklassen, og det er mulig å både se varsler og til og med ringe direkte via klokken så lenge den er paret med en telefon i nærheten.

AMOLED-skjermen fungerer svært godt, og det samme gjør den generelle ytelsen. Sammenlignet med forgjengeren Versa 2 er det den innebygde GPS-en som skiller seg ut.

Siden Fitbit har vært i bransjen en god stund, er brukergrensesnittet, både i selve klokken og i den tilhørende appen, godt utviklet og enkelt å bruke. Det er imidlertid litt trist at noen av de mer avanserte funksjonene er låst bak et betalt abonnement. Heldigvis kommer du ganske langt med de inkluderte gratisalternativene i appen.

Andre gode egenskaper er at skjermen alltid er på og at batteritiden er opptil seks dager. Versa 3 passer for deg som ønsker en rimelig smartklokke med litt ekstra fokus på trening.


6. Amazfit GTS 2 Mini

Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
4.3
(3)
CDON
4.3
(500+)
898 ,-
INF
1 307 ,-
Se alle 2 priser

Svært rimelig i forhold til funksjonaliteten som tilbys

Sensormålingene er ikke særlig nøyaktige

Hvis du vil ha en billigst mulig smartklokke som faktisk fungerer ganske bra til prisen, er GTS Mini 2 fra Amazfit slett ikke noe dårlig alternativ.

Her får du de fleste av de vanlige smartklokkefunksjonene, for eksempel visning av varsler og SMS fra telefonen. Du kan også besvare eller avvise anrop via klokken. Det er imidlertid ikke mulig å ringe direkte fra håndleddet.

GTS 2 Mini inneholder også en GPS-modul, puls- og oksygenmåler og tilhørende funksjoner for måling av både trening og søvn. Det betyr at den også fungerer godt som en enkel treningskompis. Nøyaktigheten i målingene må imidlertid tas med en klype salt.

Skjermen er fin å se på og er dessuten av AMOLED-typen, noe som betyr at svart virkelig er svart. Sammen med en massiv batteritid på opptil 14 dager og kompatibilitet med både iPhone og Android er GTS 2 Mini en svært prisgunstig klokke for dem som kanskje ikke trenger det aller verste, men som likevel er interessert i hva smartklokkeverdenen har å by på.


7. Apple Watch Ultra 4G 49mm Titanium with Alpine Loop

Fantastisk skjerm og subjektivt sett uovertruffen design

Med tanke på prisen er batterilevetiden helt ok.

Avslutningsvis ville det være litt rart å ikke ta med Apples mest maksimerte armbåndsur, Apple Watch Ultra. Selv om SE (2022) og Series 8 er mye rimeligere, er det likevel noe veldig tiltalende med både den utvidede funksjonaliteten og ikke minst designet til Apples fryktelig dyre toppklokke.

For drøyt 10 000 kroner tilbyr Apple Watch Ultra alt det samme som Series 8. Det vil si en smartklokke i toppklasse både når det gjelder funksjonalitet og måling av kroppsfunksjoner.

I tillegg får du et fantastisk design med en større skjerm som viser mer informasjon og er dobbelt så lyssterk sammenlignet med Series 8 (2000 nits). Samt et økt fokus på friluftsliv og trening med bedre batteritid (36 timer eller 60 timer med lavenergimodus), tre mikrofoner for samtaler i vindfulle omgivelser og en ekstra fysisk knapp for rask tilgang til spesifikke funksjoner.

Innebygd i alle varianter (farger) av klokken er også støtte for 4G. Apple Watch Ultra passer for deg som har en iPhone og vil ha det kuleste (og beste) som finnes innen smartklokker.