Prisjakt

Prisjakts svært kunnskapsrike eksperter tester og gir råd for at du kan ta bedre kjøpsbeslutninger. Alle eksperter er uavhengige. Les mer.

Toppliste: Beste pizzaovner

8. september 2025

Hjemmelaget pizza er digg, det er ingen tvil om det. Men hvis du er som meg, så har du kanskje lurt på hvorfor de hjemmelagde liksom aldri er helt på samme nivå som dem du får på italienske restauranter. De ekte, italienske pizzaene har bare en utrolig luftig bunn som er sprø utenpå og myk inni. Og dette er fordi de vedfyrte steinovnene man bruker på ordentlige italienske restauranter når mye høyere temperaturer enn stekeovnen din hjemme. Disse spesielle ovnene kan nå temperaturer på over 500°C, og stekes dermed på kun et par minutter. Og når pizzaen stekes raskt på så høy varme, så får den en helt nydelig smak og perfekt tekstur. And here's the good news: Det er mulig å lage pizza på denne måten hjemme hvis du har en pizzaovn. Mens noen av disse ovnene er gassdrevne, så finnes det også både vedfyrte og elektriske modeller. Og mens de aller beste gjerne koster mange tusen kroner, så finnes det også billigere modeller som ikke ruinerer lommeboken. På denne listen har jeg samlet litt av hvert ☺️

1. Ooni Koda 12

Er bærbar, varmes raskt opp

Litt liten, har ikke innebygget termometer

Ooni Koda 12 er en effektiv, gassdrevet pizzaovn av høy kvalitet, og var testvinner hos TEK.no i 2024.

Et av punktene som trekkes fram som positivt med denne ovnen, er hvor raskt den varmes opp. På bare 15-20 minutter når den makstemperaturen på 500°C og er klar til å brukes. Den høye temperaturen gjør at pizzaen stekes raskt og effektivt, og er ferdig på under 2 minutter. Ovnen er relativt liten, men gir allikevel mulighet til å lage pizza med en diameter på opptil 30 cm.

Denne ovnen er skikkelig lett å bruke, og gassen tennes enkelt ved å skru på en knapp på baksiden. Én ting som er veldig greit med denne modellen er at ingen montering er nødvendig. Du tar den bare ut av esken og slår ut de sammenleggbare bena, så er den klar til bruk. Dette gjør også at den er bærbar, i motsetning til de fleste pizzaovner som ofte er store og tunge. Ooni Koda 12 veier bare 9 kg, og du kan dermed enkelt ta den med deg, for eksempel på hytten eller hvor enn du skulle ønske å lage pizza. Det er også mulig å kjøpe et bæretrekk til ovnen, noe som gjør den enda enklere å transportere.

Dette er altså en skikkelig god, effektiv, brukervennlig og praktisk pizzaovn, til en ikke urimelig pris. Den ligger på litt over 3000 kroner, noe som er relativt rimelig i forhold til mange andre pizzaovner av tilsvarende kvalitet.


2. Ooni Koda 16

Steker jevnt og holder godt på varmen

Dyr, har ikke innebygget temperaturmåler

Ooni Koda 16 er på en måte storebroren til Ooni Koda 12. Den er en del større, og gir deg dermed muligheten til å lage store pizzaer med en diameter på opptil 40 cm.

Også denne modellen gassdrevet, og har en makstemperatur på 500 °C. Oppvarmingstiden på 20 minutter er den samme, og også med denne kan du steke ferdig pizza på under 2 minutter. Modellen har også sammenleggbare ben, og krever ingen montering men er klar til bruk med det sammen. Den er derimot dobbelt så tung som lillebroren, og også mye større, og er dermed på langt nær like bærbar.

Det som er forbedret med Ooni Koda 16 i forhold til lillebroren er at den har gassbrennere både bak og på den ene siden. Dette gjør at varmen er jevnere fordelt, og pizzaen stekes dermed jevnere enn den vil gjøre i ovner som kun har brenner bak i ovnen (slik Ooni Koda 12). Pizzastenen er også tykkere, og holder derfor bedre på varmen.

Dette er dermed et godt alternativ for deg som ønsker en romslig og effektiv pizzaovn som steker raskt og jevnt, og som ikke har noe imot at den er stor og tung.


3. Panetti Pizzetta Primo

Har roterende pizzastein, kan brukes innendørs

I det øvre prissjiktet

Panetti Pizzetta Prima ble kåret til årets beste pizzaovn av tekguide.no, og er den eneste elektriske ovnen på listen.

I motsetning til de gassdrevne og vedfyrte ovnene, så kan denne brukes innendørs ettersom den er elektrisk. Dette er veldig kjekt ettersom pizzalagingen ikke er begrenset til utendørs bruk. I tillegg kan elektriske ovner være lettere å bruke, og både temperatur og tidtaking justeres enkelt ved hjelp av LCD-displayet foran på ovnen.

En annen ting som er skikkelig snedig med denne modellen er at den har en roterende pizzastein. Dette gjør at pizzaskorpen blir sprø og jevnt stekt, og at du unngår brente flekker. Makstemperaturen er på 500 °C, og ovnen er klar til å brukes etter 15-20 minutters oppvarming. Stekeoverflaten er relativt stor, og passer til å lage pizza med en diameter på 34 cm.

Panetti Pizzetta Primo er altså både effektiv, enkel å bruke, og lager ordentlig god, italiensk pizza. Selv om noen kanskje mener at pizzaen blir aller best i vedfyrte ovner, slik som på autentiske italienske restauranter, så er det ikke til å stikke under en stol at elektriske ovner er mye enklere å bruke.


4. Cozze Pizzaugn Gas 13" med termometer

Rimelig, har innebygget termometer

Liten plass inni ovnen gjør at pizzaen brennes lettere

Cozze 13 er listens billigste modell, men den er faktisk slettes ikke dum.

Dette er en relativt liten, gassdrevet ovn som i likhet med noen av de dyrere modellene har brennere både bak i ovnen og også på sidene. Dette gir god temperaturfordeling og gjør at pizzaen stekes jevnere. Ettersom dette er en ganske liten ovn, så vil det at man har flammer på alle sider derimot gjøre at pizzaskorpen kan komme litt tett på flammene. Så her må man passe litt på at pizzaen ikke blir brent, spesielt hvis man steker større pizzaer.

Ovnen er lett å bruke, og gassen skrus enkelt på ved hjelp av en knapp plassert på siden. Én ting som er svært praktisk er at den har et innebygget termometer. Ovnen varmes relativt raskt opp og er klar til bruk etter 20-25 minutter. Pizzaen stekes ferdig på et par minutter, men ifølge anmeldelsene trenger steinen litt tid på å varmes opp igjen etter hver pizza.

På tross av at dette ikke er den aller største eller mest effektive pizzaovnen, så er Cozze 13 allikevel en god og brukervennlig modell til en fornuftig pris.


5. Ooni Fyra

Fyring med trepellets gir den autentiske røyksmaken

Ganske liten, og pelletsfyrte ovner er litt mer krevende

Ooni Fyra er listens eneste pelletsfyrte pizzaovn, og er et supert valg hvis du liker den røykaktige smaken som du får i vedfyrte ovner, men ønsker noe som er litt enklere å bruke.

Ooni Fyra er en ganske liten og lett pizzaovn, og har en stekeflate stor nok til å steke pizza med 30 cm i diameter. I likhet med den gassdrevne Ooni Koda 12, har også denne modellen sammenleggbare ben, og med en vekt på kun 10 kg er den enkel å transportere.

Det er ikke til å legge skjul på at det er det litt mer styr med pelletsfyrte ovner enn med gassdrevne eller elektriske ovner, ettersom man må holde liv i flammene. Men - det er allikevel litt enklere å fyre med trepellets enn med ved. Med denne modellen fylles pelletsene enkelt på via en pipe, og dette må gjøres ca. hvert 15 minutt for å holde på varmen. Ovnen varmes derimot opp minst like raskt som de gassdrevne og elektriske modellene, og når 500 °C etter ca. 15 minutter.

Ooni Fyra er dermed et fint alternativ hvis du er ute etter den autentiske røyksmaken som du får med vedfyring, men som heller ikke ønsker at pizzalagingen skal bli alt for tungvint. Prisen er heller ikke urimelig.


Hei! Jeg heter Irja og er Prisjakts kjøkkenekspert. Som foodie, hobbykokk og matentusiast med en bachelor i ernæring tilbringer jeg MYE tid på kjøkkenet, og vet hvor viktig det er med godt kjøkkenutstyr. Ingenting er mer frustrerende enn en foodprocessor med sløve kniver, en treg stavmikser eller en kaffemaskin som lager dårlig kaffe. Det kan derimot være utfordrende å finne den rette maskinen innenfor sitt budsjett, og det er her jeg kommer inn! Ved å sammenlikne både kvalitet og pris på ulike produkter, hjelper jeg deg med å finne fram til de beste alternativene innenfor de ulike prisklassene.

Annonse
Annonse