Prisjakts svært kunnskapsrike eksperter tester og gir råd for at du kan ta bedre kjøpsbeslutninger. Alle eksperter er uavhengige. Les mer.

Prisjakts svært kunnskapsrike eksperter tester og gir råd for at du kan ta bedre kjøpsbeslutninger. Alle eksperter er uavhengige. Les mer.

Test: Dreame D10s Plus - enda et skritt nærmere perfeksjon
  • 12 juli 2023
  • 65 hjulpete
Johan Hagsell
Johan HagsellEkspert innenfor robotstøvsugere
Ekspertvurdering:
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
4.5
Vurdering etter behovVi vurderer produktet basert på det som kan være viktig for deg.
For deg som ønsker en rimelig robotstøvsuger
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
4.5

Akkurat som forgjengeren Dreame D10 Plus får du mye robotstøvsuger for pengene. Men her får du også et AI-kamera som gjør at den kan navigere i hjemmet ditt på samme måte som dyrere støvsugere.

For dem der våttørking av gulvene er det viktigste
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
2.0

I likhet med forgjengeren, Dreame D10 plus, er moppefunksjonen i minste laget med en moppematte som fuktes og deretter dras langs gulvet under støvsugeren.

En av markedets rimeligste støvsugere er blitt enda bedre!

I likhet med sin forgjenger D10 Plus har Dreame D10s Plus alle funksjonene som trengs for å gjøre rent så godt som problemfritt - og det til en attraktiv pris.

Robotstøvsugeren har et stort batteri, LiDAR (lasernavigering), sensorer for hindringer og trapper, en medfølgende selvtømmende ladestasjon og stemmestyring.

Det Dreame har utviklet i denne S-modellen er en sterkere motor med bedre sugeevne, AI-kamera for bedre navigasjon, større støvpose og bedre børste. Appene (du kan velge mellom Dreamehome eller Xiaomi Home) er godt utviklet og gjennomtenkt. Stort pluss for kabeloppbevaring på baksiden av den selvdrenerende ladestasjonen.

Bekymringsfri selvrengjøring

Den oppgraderte 4-liters støvsugerposen i den selvtømmende ladestasjonen og den store støvbeholderen i selve roboten gjør at Dreame D10s Plus kan rengjøre ofte og lenge - uten at du trenger å tenke for mye på det.

Ifølge produsenten skal du kunne rengjøre i 65 dager i strekk uten å måtte skifte pose i ladestasjonen. Med sitt store innebygde batteri på 5 200 mAh kan Dreame D10s Plus også håndtere større hjem uten at du må stoppe rengjøringen for å lade opp. Under testen rengjorde Dreame D10s Plus den 47 kvadratmeter store førsteetasjen min, og da den var ferdig, var det over 80 % igjen av batteriet.

En av de smarteste funksjonene til Dreame D10s Plus er det selvtømmende systemet. I stedet for å bare suge smusset ut av robotstøvsugerens beholder gjennom et hull i bunnen (som mange andre robotstøvsugere med selvtømmestasjoner), blåser den samtidig luft fra en annen retning inn i støvbeholderen. Dette er en turbofunksjon og en enorm kraft som tømmer beholderen både raskt og grundig.

Smidig navigering i appen

Med Dreame D10s Plus kan du velge å bruke enten Dreames egen Dreamehome-app eller Xiaomi Home-appen. Grensesnittet i appene er svært likt, så uansett hvilken du velger, vil det være enkelt å legge til robotstøvsugeren og navigere mellom innstillingene.

Før den første rengjøringen vil robotstøvsugeren tegne et kart over gulvet den befinner seg på. Det gjør den ved å kjøre en runde med bare lasernavigasjonen i gang. Når dette er gjort, kan du redigere kartet med No Go-soner og legge til soner der robotstøvsugeren ikke skal bruke moppefunksjonen. For å få full funksjonalitet av AI-kameraet må du bruke Dreame-appen. Dette har med personvernregler å gjøre.

Stille og effektiv støvsuging, middelmådig mopping

Dreame D10s Plus har enda bedre sugeevne på 5000 Pa og er samtidig relativt stillegående. Sammenlignet med min egen Roborock 6 MaxV er den noen desibel stillere. Selv den selvdrenerende ladestasjonen er relativt stillegående. Robotstøvsugeren er effektiv med sin LiDAR (lasernavigering) og bommer ikke på noen overflater samtidig som den enkelt navigerer mellom møbler og andre hindringer. Dette er takket være AI-kameraet som gjenkjenner og beregner den beste måten å passere hindringen på.

Noe som fortsatt ikke imponerer meg, er moppefunksjonen. Den er utformet som tidligere støvsugere med en vannbeholder med en klut som festes under robotstøvsugeren. Kluten dras deretter langs gulvet under rengjøringen. Dette fungerer ikke på inntørkede flekker, men den tar i det minste opp det fine støvet som støvsugeren ikke får med seg.

Praktisk stemmestyring 🗣️

Dreame D10s Plus fungerer godt med Amazon Alexa, Google Assistant og nå også Apples stemmeassistent Siri.

Det er enkelt å be støvsugeren om å rengjøre før du går ut av døren, og du kan gi kommandoer som å starte og stoppe rengjøringen. Du kan forankre roboten med stemmestyring og til og med be den om å rengjøre et bestemt rom. For meg har stemmeassistenten fungert bedre med Dreame-appen enn Xiaomi-appen, men det kan skyldes telefonen du bruker. Prøv den ut!

D10s Plus oppgradering fra D10 Plus

Akkurat som de dyrere Dreame-modellene har D10s Plus en ny gummibørste. Det betyr at hår ikke setter seg fast i børsten like lett, og hvis det gjør det, er det lettere å fjerne det ved vedlikehold. Ved hjelp av gummien gjør den også en bedre jobb med å suge opp smuss i tepper.

AI-kameraet bidrar virkelig til å effektivisere rengjøringen og sørger for at støvsugeren ikke setter seg fast i f.eks. leker som ligger rundt omkring. Alle "hindringer" vises i appen som symboler med bilder av objektene, slik at det er lett å se hva støvsugeren har støtt på.

Sugeeffekten til D10s Plus har økt uten at det merkes på støynivået, noe som er imponerende.

Spesifikasjoner
Navigasjon
LDS + AI-kamera
Batteri
5200 mAh, 200 minutters driftstid,
Sugeeffekt
5000Pa
Støvsugerpose
4 liter
Om robotstøvsuger fra Dreame

Dreame Technology begynte som en campusvirksomhet ved Tsinghua-universitetet. I dag fokuserer selskapet på å produsere og utvikle smarte sanitærprodukter for hjemmet. De har vært relativt ukjente (selv hadde jeg ikke hørt om dem), men de er på frammarsj, og produktene deres er både rimelige og av høy kvalitet. På det nordiske markedet selger de både robotstøvsugere og trådløse håndholdte støvsugere.


Johan Hagsell
Johan HagsellEkspert innenfor robotstøvsugere

Ekspert på smarthus og alt som hører til, som trådløse overvåkningskameraer, nettverk, smarte dørklokker, rutere osv. Denne kunnskapen har jeg tilegnet meg gjennom en tidlig interesse for elektronikk og arbeid i en stor bedrift med ansvar for IT og telefoni. Kunnskapen om hvordan man bygger nettverk og interessen for smarte løsninger som forenkler hverdagen, har gjort at det ifølge samboeren min er utrolig mye smarte løsninger og automatisering hjemme hos meg. Smartløsninger i et hjem skal selvfølgelig være enkle for alle i familien og ikke være for avanserte å bruke.

Hva mener brukerne våre om Dreame Bot D10s Plus?

z
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
2 måneder siden

Vi har hatt dette nå i ca 2 måneder og er superfornøyde. Vi har en familie på 2 voksne, 3 barn, 2 hunder og en katt. Håndterer håret strålende og den automatiske tømmingen fungerer perfekt. Det eneste jeg egentlig kan klage på er at appen mangler noen funksjoner, for eksempel vil jeg gjerne kunne fjerne rom fra et kart (akkurat nå kan du markere rommet som et "no-go" område). Også relativt stillegående, selv om den dessverre har en svak vibrerende lyd som er litt irriterende. Vi har nesten ikke brukt moppefunksjonen i det hele tatt, så jeg kan ikke kommentere det. Kan bare anbefale denne.

s
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
6 måneder siden

Kommer fra en neato xv. Betydelig oppgradering 😎 Det eneste negative så langt er at den til tross for kamera og lidar noen ganger vil kjenne på stolbein etc. og støter på dem med en liten og fin touch.