Prisjakt

Prisjakts svært kunnskapsrike eksperter tester og gir råd for at du kan ta bedre kjøpsbeslutninger. Alle eksperter er uavhengige. Les mer.

Prisjakts svært kunnskapsrike eksperter tester og gir råd for at du kan ta bedre kjøpsbeslutninger. Alle eksperter er uavhengige. Les mer.

Test: Dreame D10 Plus - kanskje den rimeligste roboten på markedet?
  • 2023-07-12T11:17:58.918Z
Johan Hagsell
Johan HagsellEkspert innenfor robotstøvsugere
Ekspertvurdering:
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
4.0
Vurdering etter behovVi vurderer produktet basert på det som kan være viktig for deg.
For deg som vil ha mye robotstøvsuger for pengene
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
2.0

Dreame D10 Plus er ikke den absolutt beste robotstøvsugeren på markedet, men den gir deg gode rengjøringsresultater. Du får mye robotstøvsuger for pengene.

For deg som vil ha den nyeste teknologien
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
2.0

Dreame D10 Plus har alle de grunnleggende funksjonene du forventer av en robotstøvsuger i dag. Men hvis du vil ha den aller nyeste moppen eller AI-kamerateknologi, bør du velge noe annet.

En av de rimeligste robotstøvsugerne på markedet

Dreame D10 Plus har alle funksjonene som kreves for tilnærmet bekymringsfri rengjøring til en attraktiv pris. Dreame D10 Plus er trolig den første robotstøvsugeren i dette prissegmentet som har et stort batteri, LiDAR (lasernavigering), sensorer for hindringer og trapper, inkludert selvtømmende ladestasjon, stemmestyring og en kraftig motor. Appene (du kan velge mellom Dreamehome eller Xiaomi Home) er godt utviklet og gjennomtenkt. Et stort pluss for kabeloppbevaringen på baksiden av den selvdrenerende ladestasjonen. Jeg ble også imponert over at en robotstøvsuger i dette prissegmentet kommer med en så god selvtømmestasjon.

Bekymringsfri selvrengjøring

Den store 2,5-liters støvsugerposen i den selvtømmende ladestasjonen og den store støvbeholderen i selve roboten gjør at Dreame D10 Plus kan rengjøre ofte og lenge - uten at du trenger å tenke for mye på det. Ifølge produsenten skal du kunne rengjøre i 45 dager i strekk uten å måtte skifte posen i ladestasjonen. Med sitt store innebygde batteri kan Dreame D10 Plus også håndtere større hjem uten at du må avbryte rengjøringen for å lade opp. Under testen rengjorde Dreame D10 Plus den 47 kvadratmeter store førsteetasjen min på 47 minutter. Da robotstøvsugeren var ferdig, hadde den 81 % batteristrøm igjen.

En av de smarteste funksjonene til Dreame D10 Plus er det selvtømmende systemet. I stedet for å bare suge smusset ut av robotstøvsugerens beholder gjennom et hull i bunnen (som mange andre robotstøvsugere med selvtømmestasjoner), blåser den samtidig luft fra en annen retning inn i støvbeholderen. Dette er en turbofunksjon og en enorm kraft som tømmer beholderen både raskt og grundig.

Smidig navigering i appen(e)

Med Dreame D10 Plus kan du velge å bruke enten Dreames egen Dreamehome-app eller Xiaomi Home-appen. Siden jeg har noen andre Xiaomi-smartdingser hjemme, valgte jeg Xiaomi-appen. Grensesnittet i appene er veldig likt, så uansett hva du velger, vil det være enkelt å legge til robotstøvsugeren og navigere mellom innstillingene.

Før den første rengjøringsøkten vil robotstøvsugeren tegne et kart over gulvet den befinner seg på. Det gjør den ved å kjøre en runde med bare lasernavigasjonen i gang. Når dette er gjort, kan du redigere kartet med No Go-soner og legge til soner der robotstøvsugeren ikke skal bruke moppefunksjonen. Xiaomi Home-appen fungerte bra uten feil, og jeg fikk varsler når støvsugeren var ferdig med å rengjøre.

Stille og effektiv støvsuging, middelmådig mopping

Dreame D10 Plus har veldig god sugeevne samtidig som den er relativt stillegående. Sammenlignet med min egen Roborock 6 MaxV er den noen desibel stillere. Selv den selvdrenerende ladestasjonen er relativt stillegående. Robotstøvsugeren er effektiv med sin LiDAR (lasernavigering) og bommer ikke på noen overflater, samtidig som den enkelt navigerer mellom møbler og andre hindringer.

Det som imidlertid ikke imponerer meg, er moppefunksjonen. I likhet med mange andre modeller er det bare en vannbeholder med en klut festet under robotstøvsugeren. Kluten dras deretter langs gulvet under rengjøringen. Dette fungerer ikke på inntørkede flekker, men den tar opp det fine støvet som støvsugeren ikke får med seg.

Praktisk stemmestyring

Dreame D10 Plus fungerer godt med både Amazon Alexa og Google Assistant. Det er enkelt å be støvsugeren om å rengjøre før du går ut av døren, og du kan gi kommandoer som å starte og stoppe rengjøringen. Du kan forankre roboten med stemmestyring og til og med be den om å rengjøre et bestemt rom. Jeg hadde litt problemer med å få Google Assistant til å fungere via Xiaomi-appen, men det fungerte fint da jeg byttet til Dreamehome-appen.

Spesifikasjoner
Sugestyrke
4000 Pa
Støvbeholderens kapasitet
400 ml + 2,5 liter (ladestasjon)
Navigasjon
LDS LiDAR
Maksimal kjøretid
150 minutter
Batterikapasitet
5200 mAh
Størrelse
352 x 350 x 96,8 mm

Dreame Technology begynte som en campusvirksomhet ved Tsinghua-universitetet. I dag fokuserer selskapet på å produsere og utvikle smarte sanitærprodukter for hjemmet. De er relativt ukjente i Sverige (jeg hadde ikke hørt om dem), men produktene deres er rimelige og holder høy standard. På det nordiske markedet selger de både robotstøvsugere og trådløse håndholdte støvsugere.


Johan Hagsell
Johan HagsellEkspert innenfor robotstøvsugere

Expert på smarta hem och allt som ingår i det såsom trådlösa övervakningskameror, nätverk, smarta dörrklockor, routrar mm. Kunskaperna har jag fått genom tidigt intresse för elektronik samt att jag jobbar i ett stort företag med ansvar för IT och telefoni. Kunskaperna kring hur man bygger nätverk samt intresset för smarta lösningar som förenklar vardagen har gjort att det i mitt hem finns enligt min sambo otroligt mycket smarta lösningar och automatiseringar. Smarta lösningar i ett hem skall förstås vara enkla för alla i familjen och inte vara för avancerade att använda.

Hva mener brukerne våre om Dreame Bot D10 Plus?

Svensk bruker
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
8 måneder siden

Veldig fornøyd med denne støvsugeren. Hadde tidligere Neato Botvac Connected, så fordeler og ulemper er litt farget av det. Siden jeg har en langhåret katt kjører jeg støvsugeren hver dag. + Lett å komme i gang. + Relativt lavt støynivå. + Navigerer smartere enn min forrige støvsuger. Har ikke sittet fast eller blitt kald. Gjør jobben din og dra hjem. + Tømmer seg selv. + Fin pris – Etter min mening, litt rotete app. – Kommer ikke helt inn i hjørnene. Neato Botvac Connected renser bedre. Den ser ut til å ha bedre sug og D-formen med børsten foran gjør at den når bedre i hjørner og langs kanter. Så kjører du Dreame-støvsugeren én gang, er det ikke sikkert du opplever gulvet som helt rent. Men når jeg støvsuger hver dag, blir det rent på dag to. Jeg tror dette er fordi når støvsugeren går rundt, blåser den også ut luft. Dette får den til å blåse rundt støv som den ikke får tilgang til før den støvsuger igjen.

Svensk bruker
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
ett år siden

Jeg liker det. Den gjør det jeg forventet. Jeg kommer ikke til å bruke moppefunksjonen for jeg tror ikke en liten klut kan vaske hele leiligheten rent. Full karakter for støvsugingen og appen som du kan planlegge støvsuging, redigere kartet, kontrollere stemmevolum osv.