Prisjakt
HjemTemaerBlack Friday

Black Friday 2024

Under Black Week samler vi tilbud som vi vurderer som ekstra gode akkurat nå. Vi følger prisutviklingen i tre måneder og sammenligner den med produktets nåværende pris. Hvis prisen er lavere enn forventet, legger vi til tilbudet her på listen. Vi håper du finner akkurat det du trenger!Les mer
Stå først i køenOpprett prisvarsel på produktene du vil kjøpe, så gir vi deg beskjed så snart prisen synker. Vi sjekker over 1400 butikker flere ganger hver dag, slik at du slipper å gjøre det.

Om Black Friday

iStock.com / leolintang

Salg på Black Friday 2023

Black Friday 2023 faller på 24. november og etterfølges av Cyber Monday mandagen etter. Dette er den største salgsdagen i året med statistisk sett store priskutt på blant annet TV, mobiltelefoner, spill og hodetelefoner.

Når er det Black Friday?

Black Friday går av stabelen 24. november 2023 og etterfølges av Cyber Monday mandagen etter. Black Friday faller alltid på dagen etter den dagen amerikanerne feirer Thanksgiving, det vil si fjerde torsdag i november.

 • Black Friday 2023 er på fredag 24. november
 • Black Friday 2024 er på fredag 29. november
 • Black Friday 2025 er på fredag 28. november

Når er det Black Week?

For noen år siden snakket alle om Black Friday, men i dag har snakkisen blitt Black Week i stedet. Det er ikke bare en dag, men som navnet antyder en hel uke med tilbud. Her er datoene som gjelder for 2023 og de neste årene.

 • Black Week 2023 er mellom 20. og 26. november
 • Black Week 2024 er mellom 25. november og 1. desember
 • Black Week 2025 er mellom 24. og 30. november

Hva er Black Friday?

Black Friday er årets største og mest omtalte salgsdag. Mange fysiske butikker og nettbutikker i Storbritannia tilbyr store rabatter og tilbud på både Black Friday og i resten av uka fra 20. november til 26. desember. De kaller det Black Week. 

Hva bør jeg tenke på før jeg kjøper noe på Black Friday?

Du bør se på prishistorikken for de varene du har sett deg ut for å se om butikkene økte prisene før Black Friday. Da vet du om salgsprisen faktisk så god som butikkene prøver å gi inntrykk av. Det er ofte lurt å planlegge kjøpene dine i god tid og lage lister på Prisjakt med produkter du vil overvåke prisene på, slik at du blir varslet når prisen går ned.

Hvilke produkter var mest populære på Black Fridag i 2022?

 1. Samsung Neo QLED QE85QN900B 85" 8K
 2. Sony PlayStation 5 (PS5) 825GB
 3. Apple iPhone 14 5G 6GB RAM 128GB
 4. JBL Live 660NC Wireless Over-ear
 5. Db The Strøm 30L Backpack
 6. Samsung Odyssey C49G95T 49" Ultrawide
 7. Sony WH-1000XM4 Wireless Over-ear Headset
 8. Roborock S7 MaxV
 9. Bosch AdvancedAquatak 150
 10. Db The Strøm 20L Backpack

Hvilke kategorier var mest populære på Black Fridag i 2022? 

 1. Hodetelefoner
 2. TV
 3. Mobiltelefoner
 4. Jakker
 5. Spillkonsoller
 6. PC-skjermer
 7. Ryggsekker
 8. Robotstøvsuger
 9. Treningsklokker
 10. Løpesko

Når kom Black Friday til Norge?

Fenomenet stammer fra 60-tallet, men det var først i 2010 at det dukket opp i Norge. Siden da har interessen vokst enormt, og i dag strekkes salget ofte ut over hele uka og kalles Black Week.

9 tips for å handle smartere

Ikke la deg lure til spontankjøp på Black Friday. Du bør planlegge kjøpene dine i god tid og lese deg opp på forhånd, slik at du finner de beste tilbudene og unngår bomkjøp. Dette er våre ni beste tips om hvordan du kan handle smart på Black Friday.

 1. Sammenlign prisene i flere butikker
 2. Se om kampanjeprisen virkelig er god ved å se på prishistorikken
 3. Overvåk prisene og bli varslet når prisen går ned
 4. Planlegg kjøp med lister på Prisjakt
 5. Sjekk om butikkene har rabattkoder som gir ytterligere reduksjon
 6. Husk å sjekke om butikkene gir deg gratis frakt og retur
 7. Vær oppmerksom på lokketilbud som butikkene raskt går tomme for
 8. Sjekk alderen på kampanjeprodukter, det kan være gamle modeller
 9. Ikke glem å sjekke hvilke prisgarantier som gjelder 

Du finner også alle tipsene våre lenger ned på siden og i våre lettleste guider Slik du vet om et tilbud er virkelig godt og Slik handler du smartere på Black Friday.

Black Week 2023 – ikke gå glipp av de virkelige kuppene denne uka

Den 24. november er det Black Friday, men mange butikker kommer med kampanjetilbud allerede på mandagen i samme uke. Kampanjen kalles Black Week og varer fra 20. til 26 november. Høydepunktet er Black Friday, men du bør overvåke de tingene du er interessert i i god tid før Black Week, slik at du ikke går glipp av spesielt gode tilbud.

Sånn shopper du smartere på Black Friday

Det er lett å bli lurt til spontankjøp i kampanje- og salgsperioder. Derfor har vi samlet våre beste tips når det kommer til smartere shopping, alt for at du skal kunne finne de bra tilbudene og unngå de dårlige.

Sammenlign hos flere butikker

Det første du bør gjøre for å kontrollere om et tilbud er så bra som det høres ut, er å sammenligne prisene i ulike butikker. Prisene varierer ofte og noen tilbyr også prisgaranti.

Sjekk prishistorikken

Prisene på produkter varierer over tid og mange butikker velger også å justere prisene sine løpende. En vanlig metode for å få noe til å se billigere ut er å først øke prisen, for så å senke den og sammenligne med den gamle. Gjennom å sjekke prishistorikken kan du enkelt finne den laveste prisen produktet har hatt siden den ble listet på Prisjakt.

Overvåk priser

En smart funksjon du kan dra nytte av under Black Friday er muligheten til å overvåke priser. Gjennom å opprette varsel på et produkt kommer du til å få en mail eller pushvarsel så fort en butikk setter ned prisen. På den måten trenger du ikke sitte klistret ved skjermen å lete etter tilbud, men kan lene deg tilbake og få beskjed fra oss når prisene går ned.

Planlegg med lister

Er du innlogget på Prisjakt kan du lage lister, der du kan legge til og ta bort produkter akkurat som du vil. Perfekt når du for eksempel planlegger hva du skal se etter på Black Friday. Listene viser hele tiden den laveste prisen for hvert produkt og totalsummen for hele listen.

Male holding shopping bags in a mall
iStock.com / GeorgeRudy

Fellene du bør passe på på Black Friday – 3 smarte tips

Butikkenes lokkevarer

Butikkene bruker ofte Black Friday til å lokke til seg kunder med ekstra lave priser på utvalgte varer som kun er tilgjengelige i fysiske butikker. Varer som butikken tilsynelatende går tom for rett etter at dørene åpnes om morgenen. Målet er å trekke folk til butikken for deretter å selge deg et lignende produkt til en høyere pris. Det kan være smartere å handle i nettbutikkene i stedet for å oppsøke butikken og håpe at de fortsatt har det du er ute etter. Da slipper du alt maset og unngår samtidig dette velkjente butikknepet.

Gamle produkter

Mange butikker bruker Black Friday til å kvitte seg med eldre, utgåtte produkter. Risikoen er at du tilfeldigvis velger en gammel modell og kommer hjem med en vare som absolutt ikke tilsvarer det du hadde tenkt deg. Du kan oppleve at det er visse funksjoner du ikke får, at produktet ikke kan brukes sammen med nyere produkter, eller at du får et produkt som produsenten slutter å støtte i løpet av kort tid. 

Tenk på prisgarantien

Enkelte butikker tilbyr deg en såkalt prisgaranti som sikrer at du skal få tilbake mellomlegget hvis du finner det nyinnkjøpte produktet ditt til en lavere pris i en annen butikk. Men ikke la det lure! For prisgarantien gjelder sjelden i nettbutikker og ofte bare innenfor en viss radius av den fysiske butikken der du handlet. I tillegg kan butikkene helt plutselig endre navnet på produktene, slik at de ikke dekkes av prisgarantien på Black Friday eller i Black Week.

Adobe Stock: ©GaudiLab
Adobe Stock: ©GaudiLab

Hvilke ting er det mest å spare på på Black Friday?

Hva er egentlig mest populært på Black Friday, og hvor finner man de største prisreduksjonene? Her er noen av de kategoriene der prisene reduseres mest på Black Friday 2022 med bakgrunn i statistikken vår:

 • Tastatur (27.96%)
 • Hjemmetekstil (26.52%)
 • TV (25.56%)
 • Speil (24.5%)
 • Barneklær (23.86%)
 • Jakker (22.84%)
 • Løpesko (22.68%)
 • Votter & hansker (21.77%)
 • Mikrobølgeovner (21.7%)
 • Hodetelefoner (21.66%)
 • Møbler (19.87%)
 • Belysning (18.15%)
 • Vaser (17.95%)
 • Sminke (17.76%)
 • Armbåndsur (17.6%)

(Snittrabatt på produktene som gikk ned 10% eller mer)

Shoppare åker rulltrappa
iStock.com / David-Prado

Black week, black weekend og cyber monday

For mange butikker har Black Friday blitt en viktig salgsperiode med store muligheter for å selge mer enn normalt. Derfor er det kanskje ikke så rart at mange butikker prøver å forlenge perioden på forskjellige måter.

En av de vanligste måtene er å tilby salg hele helgen og kalle det black weekend. En annen, men litt mer uvanlig måte, er å begynne enda tidligere og presentere tilbud hele uken. Da kalles det black week.

Et stort antall nettbutikker er også med på det som kalles cyber monday, som faller på mandagen etter Black Friday. Opprinnelig var dette et markedsføringsstunt fra en gjeng amerikanske nettbutikker. Det ble lansert i USA i 2005 som en kampanje for å få folk til å begynne å handle på nett. Markedsføringskampanjen ga raskt resultater, og allerede året etter hang et stort antall nettbutikker seg på.

Cyber monday har, akkurat som Black Friday, vokst i omfang i senere år. Den er fortsatt mer anonym, og tilbudene er ikke like mange, men butikkene som er med har ofte enda bedre rabatter enn på fredagen. 

Hvis du er interessert i cyber monday, har vi en separat side der vi samler alle tilbudene vi finner.

Singles Day utfordrer Black Friday

Singles Day feires den 11. november. Dette er en ny utfordrer som opprinnelig kommer fra Kina. Hvis vi ser globalt på det, har denne dagen allerede flere ganger hatt større omsetning enn Black Friday. Singles Day er den største handledagen i verden i dag, men i Norge har det foreløpig ikke tatt helt av.

Flere større, veletablerte aktører i Norge har begynt å snuse litt på Singles Day med tilbud og kampanjer. Og ettersom Singles Day etterfølges av både Black Friday og Cyber Monday, er det gode muligheter til å spare en del når du handler i november.

Pågående kampanjer

Dagens beste tilbud

Finn de beste tilbudene

Gå til kampanje