Prisjakt
AdobeStock.com / fizkes

Slik vet du om et tilbud er godt

Det er lett å falle for butikkenes mange lokketilbud. Men selv om det står salg på plakatene, og skiltene har røde priser, trenger det ikke å bety at dette er gode tilbud. Slik bør du tenke før du kjøper noe på salg.

Sjekk prishistorikken

Det er ikke uvanlig at butikkene hever prisene før et salg for deretter å senke dem igjen for at vi skal tro at vi kan gjøre et kupp på Black Friday. Med vår prishistorikk kan du enkelt se om tilbudet er juks og også hvor ofte prisene senkes. På den måten blir det også enklere å planlegge kjøpene, og du kan forsikre deg om at du virkelig gjør et godt kjøp

Sjekk om produktet er nytt eller gammelt

Mange butikker legger ut fjorårets modeller på salg når det kommer nye. Da kan det være lurt å se etter gode rabatter på utgående modeller. Men vær forsiktig – for hvis du kjøper en eldre mobiltelefon eller TV, vil det være en større risiko for at produktet ikke lenger støttes av produsenten.

Sjekk om prisen er lavere i en annen butikk

Selv om en butikk har reduserte prisene, betyr ikke det automatisk at de er billigst. I mange tilfeller kan du finne den samme varen til en enda lavere pris i en annen butikk. Hvis du har flaks, kan du spare flere tusenlapper på å velge riktig butikk. Ikke glem å sjekke lagerstatus og kundeomtaler – den billigste butikken trenger ikke nødvendigvis å være det beste alternativet for deg.

Lang leveringstid og høye fraktkostnader

Vi forventer ofte gratis frakt og rask levering. Hvis du har uflaks, kan situasjonen være helt motsatt. Butikker med lager i utlandet har ofte lengre leveringstid, og hvis du ikke vil vente, kan det være verdt å betale litt ekstra for raskere levering. Vær også oppmerksom på at returfrakt fort kan bli veldig dyrt hvis butikken ikke tilbyr gratis returfrakt, spesielt for tunge varer som hvitevarer og TV.

Få alt i en pakke

Ikke glem at man ofte kjøper tilbehør når man først handler. Kanskje trenger den nye bærbare datamaskinen et etui eller en veske, mobiltelefonen trenger kanskje et deksel og en skjermbeskytter, og kanskje vil du også ha en styluspenn til nettbrettet. Dette kan raskt medføre ekstra kostnader som til sammen kan utgjøre en stor del av den endelige prisen og faktisk koste deg flere hundre dollar mer enn det du først trodde. Sjekk først om det finnes billigere pakkepriser som reduserer kostnadene i forhold til å kjøpe alt separat.

Sjekk andre alternativer

Den dyre gjenstanden har en veldig god kampanjepris, og det kan føles lurt å slå til akkurat nå. Men trenger du den egentlig? Av og til kommer man over billigere produkter som oppfyller alle behov. Og mens du fortsatt tenker i de baner – erstatter denne gjenstanden du vil kjøpe noe som allerede har fungert bra i hjemmet ditt? 

Black Friday 2024

Alle Black Friday-tilbud på ett sted

Gå til kampanje