Hvert sjette produkt går opp i pris under Black Friday

Visste du at gjennomsnittlig prisnedgang under Black Friday de to siste årene er omtrent 13 prosent? Og at hvert sjette produkt faktisk går opp i pris?

Forventningene til Black Friday har lenge vært skyhøye. Mange har forhåpninger om ekstreme salgspriser og konkurransen blant butikkene er hard. Mange butikker starter en hel uke i forveien, med Black Week, for å vinne kampen om kundene i denne perioden.

Under Black Friday gikk 37 prosent av produktene på Prisjakt ned i pris, med en gjennomsnittlig reduksjon på 13 prosent. Samtidig økte prisen på 16 prosent av produktene i løpet av shoppingdagen. Det er altså stor risiko for at at du kjøper et unødvendig dyrt produkt selv under Black Friday, om du ikke er forsiktig.

De to produktene som gikk mest ned i pris under Black Friday var TV-ene QE55Q6FN fra Samsung og 49UK6200 fra LG. De falt i pris med henholdsvis 52 prosent og 50 prosent.

Mest populære produkter på Black Friday 2018

De mest populære produktene var imidlertid Nintendo Switch-spillkonsollen, Sony Playstation 4 Slim 500 GB og Bose Quiet Comfort 35 II-hodetelefoner. Her er forskjellen ikke engang i nærheten av de to produktene som gikk ned mest i pris. 

Både Bose Quiet Comfort 35 II og Nintendo Switch viste faktisk en lavere pris dagen før Black Friday, som deretter raskt ble hevet dagene etter. Sony Playstation 4 Slim 500 GB, derimot, hadde en nedgang på noen hundrelapper, men ingen betydelig prisnedgang.

Det er lett å la seg rive med under Black Friday. Planlegg innkjøpene dine i god tid og tenk over hva du faktisk trenger å kjøpe. Når du har oversikt over det, lønner det seg å sette opp varsler hos oss. Så får du beskjed så fort prisene går ned. På den måten slipper du å følge med selv og kan være sikrere på at du kjøper på rett tidspunkt.

Les mer om Black Friday og forbered deg på den store salgsdagen her.

Black Friday 2023

Alle Black Friday-tilbud på ett sted

Gå til kampanje