Original concept art made by ConceptsiPhone

Rykter om iPhone 11, iPhone 11R og iPhone 11 Max

I nær fremtid ventes det at Apple presenterer sine nye iPhone-modeller for 2019/2020. Det verserer mange rykter og forhåpninger før presentasjonen - her går vi igjennom noen av de største nyhetene det prates om.

Hva heter de nye iPhone-modellene?

Apple er flinke på å ikke avsløre noen detaljer rundt kommende produkter og dette gjelder også de nye iPhone modellene. Derfor har vi heller ikke noe offisielt navn på telefonene. 

Til vi har de offisielle navnene kommer vi til å kalle de tre telefonene for iPhone 11, iPhone 11R og iPhone 11 Max. Det er i linje med hva mange andre tror og vi endrer både i artikkelen og på produktsidene når Apple slipper de offisielle navnene senere i september.  

Når lanseres nye iPhone 11, iPhone 11R og iPhone 11 Max?

Det årlige eventet der nye iPhone-modeller og neste versjon av IOS presenteres avholdes den 10 september 2019. Normalt drøyer det bare noen dager før du kan forhåndsbestille modellen du er interessert i, både hos Apple og i norske butikker. 

Tips: Du kan overvåke pris og lagerstatus allerede i dag! Gå til modellen du er interessert i via linkene og klikk på “overvåk”-knappen. 

Du trenger ikke å sette opp en ny overvåkning når produktene er lanserte. 

Om du går å håper på at Apple samtidig skal presentere nye Mac- og iPad-modeller så kommer du sannsynligvis få vente litt lengre enn den 10 september. Apple bruker nemlig å ha ulike event for disse produktseriene. 

Hvor mye koster iPhone 11-modellene når de slippes?

Det blir bare spekulasjon rundt den norske prissettingen, men du kan regne med en prislapp fra ca 9 000 kroner og oppover avhengig av modell. 

Her er de norske prisene for fjorårets iPhone XR, iPhone XS og iPhone XS Max. De kan gi en liten indikasjon på hvilke priser vi kan forvente oss med de nye modellene. 

Vil du ha skjermbeskyttelse og deksel til din nye iPhone kan du regne med ytterligere noen hundrelapper. Det er en billig investering om du vil unngå riper på skjermen og om du vil at telefonen din skal holde lengre. 

Hvilke nyheter slippes med iPhone 11? 

Det er mer en regel enn unntak at ytelsen øker med nye iPhone telefoner. De eksisterende iPhone XR, iPhone XS og iPhone XS Max bruker alle tre A12 Bionic-prosessorer. Med iPhone 11R og iPhone 11 Max forventer vi at prosessoren blir oppgradert med nye Apple A13 Bionic. Dette vil sannsynligvis bety høyere ytelse, bedre energieffekt og nye, smarte AI-funksjoner.

Tre kameraer: mange har blitt oppmerksom på at de to større iPhone-modellene får tre kameraer bak, mens den mindre modellen bare har to kameraer. Det ekstra kameraet skal legge til en vidvinkelmodus som kompletterer den vanlige kamera- og portrettoptikken på dagens telefoner.

Trådløs lading: nyere iPhone modeller kan allerede lades trådløst. Det som kan bli nytt på 2019 modellene er at telefonene selv kan lade andre produkter, som for eksempel smartklokker fra Apple Watch serien. Teknologien har vært på markedet i lang tid og brukes allerede i telefoner fra både Huawei og Samsung. Vil Apple være den neste produsentene som følger trenden?

Større batterier: nye opplysninger indikerer at de nye iPhone-modellene vil ha større batterikapasitet. Det skal dreie seg om en størrelsesendring på opptil 20 prosent, avhengig av modell. Hvis det stemmer, kan den økte kapasiteten bidra til å forlenge batterilevetiden eller kompensere for nye batterisultne funksjoner slik at batterilevetiden er i tråd med fjorårets modeller. 

Ingen iPhone-modell med 5G

Venter du på at Apple skal slippe en iPhone med 5G? Da må du sannsynligvis vente til neste års modeller kommer på markedet. Det finnes nemlig ingenting som tyder på at Apple har planer om å lansere en iPhone 5G-variant i 2019. 

Du finner alle mobiltelefoner på Prisjakt i vår mobiltelefon kategori her.