Skärmdump från video på Apples iPhone-evenemang 2019

Nå er nye iPhone 11, iPhone 11 Pro og iPhone 11 Pro Max her

Apple har lansert en ny generasjon iPhone-modeller – iPhone 11, iPhone 11 Pro og iPhone 11 Pro Max. Som ved tidligere lanseringen har det kommet flere forbedringer som høyere ytelse, bedre kamera og lengre batteritid. Modellene er tilgjengelig for forhåndsbestilling fra den 13. September mens selve lanseringsdatoen er den 20. September.

Her kan du lese mer om hva som er nytt, hvordan de tre modellene skiller seg fra hverandre og hvorvidt du burde vurdere å kjøpe nå eller vente på en prisreduksjon.

Her er de nye iPhone-modellene for 2019 / 2020

iPhone 11: iPhone 11 er etterfølgeren til iPhone XR med en 6,1 tommers LCD-skjerm. Modellen er den minste av de tre nye telefonene med to kameraer på baksiden i stedet for tre som de større modellene har. iPhone 11 er også den rimeligste modellen med en pris som starter på ca 8490 kroner.

Her ser du pris og lagerstatus for iPhone 11

iPhone 11 Pro: Dette er etterfølgeren til iPhone XS og har en 5,8-tommers «Super Retina XDR» OLED-skjerm. Dette er mellommodellen med tre kamera bak, en ny OLED-skjerm og en noe høyere prislapp enn iPhone 11. Prisen for denne modellen vil være ca 11990 kroner.

Her ser du pris og lagerstatus for iPhone 11 Pro

iPhone 11 Pro Max: iPhone 11 Pro Max er etterfølgeren iPhone XS Max med en stor 6,5-tommer Super Retina XDR OLED-skjerm. Dette er den største varianten av de nye telefonene, men uten å være mer kraftfull enn sine mindre søsken. Prisen for iPhone 11 Pro Max begynner på 12990 kroner.

Her ser du pris og lagerstatus for iPhone 11 Pro Max

De tre bakre kamerorna på iPhone 11 Pro och 11 Pro Max
Skärmdump från video på Apples iPhone-evenemang 2019

Hva er de største nyhetene med iPhone 11, iPhone 11 Pro og iPhone 11 Pro Max?

Som vanlig har de nye iPhone-modellene mange forbedringer. Her går vi gjennom noen av de større nyhetene som Apple avslørte under sin store begivenhet.

Bedre ytelse

iPhone 11-serien bruker en ny og forbedret prosessor kalt Apple A13 Bionic. Den har opptil 20 prosent høyere ytelse enn forgjengeren A12 Bionic, mens den reduserer energiforbruket med opptil 40 prosent. Mobiltelefonene er dermed betydelig raskere enn tidligere modeller, men uten å lade batteriet lenger.

Opptil tre bakre kamera

Som det lenge har ryktes kan din nye iPhone nå kan ha opptil tre kameraer på baksiden. Den minste modellen iPhone 11 har fått et ekstra kamera sammenlignet med iPhone XR, mens de større søsknene iPhone 11 Pro og 11 Pro Max har tre kameraer.

iPhone 11

 • Vidvinkel, 12 megapiksler
 • Ultravid vinkel, 12 megapiksler
 • 12 megapiksler TrueDepth frontkamera
 • Videoopptak i 4K-oppløsning med 60 bilder per sekund

iPhone 11 Pro

 • Vidvinkel, 12 megapiksler
 • Ultravid vinkel, 12 megapiksler
 • Tele, 12 megapiksler
 • 12 megapiksler TrueDepth frontkamera
 • Videoopptak i 4K-oppløsning med 60 bilder per sekund

iPhone 11 Pro Max

 • Vidvinkel, 12 megapiksler
 • Ultravid vinkel, 12 megapiksler
 • Tele, 12 megapiksler
 • 12 megapiksler TrueDepth frontkamera
 • Videoopptak i 4K-oppløsning med 60 bilder per sekund

Lengre batterilevetid

Apple har økt batteriets levetid betydelig på sine nye mobiltelefoner. I skrivende stund vet vi ikke om det er større batterier, mer energieffektiv maskinvare eller en kombinasjon av de to som gir forbedringen.

 • iPhone 11 har en times ekstra batterilevetid sammenlignet med iPhone XR
 • iPhone 11 Pro har fire timer lengre batterilevetid enn iPhone XS
 • iPhone 11 Pro Max har fem timer lengre batterilevetid enn iPhone XS Max

Vanntett design, WiFi 6 og forbedret Face ID

Blant de mer anonyme forbedringene inkluderer bedre vann- og støvmotstand, støtte for WiFi 6, inkluderte hurtigladere og forbedret Face ID-teknologi.

IP68: De nye modellene har en skarpere IP-rangering sammenlignet med fjorårets iPhone-modeller. IPhone 11-serien er IP68 klassifisert i stedet for IP67 som tidligere modeller. Dette betyr at mobiltelefonene kan være i opp til 30 minutter på to meters vanndybde. Det er ingenting vi anbefaler deg å prøve, men du kan føle deg litt tryggere i øsregn eller om du skulle glippe mobilen din i badekaret.

WiFi 6: Med støtte for WiFi 6 (802.11ax) kan de nye iPhone 11-modellene dra nytte av markedets nyere og kraftigere WiFi 6-rutere. Teknologien er fortsatt ny og er tilgjengelig i et begrenset antall ruterprodukter på markedet. Når du bruker en iPhone 11 med en WiFi 6-ruter, får du høyere ytelse, bedre sikkerhet og lavere strømforbruk enn med eldre rutere.

Hurtiglader: I tillegg følger en hurtiglader med din nye iPhone. Apple leveres med en raskere 18W-lader i stedet for den vanlige 5W-laderen som eldre modeller får i pakken. Så du trenger ikke å kjøpe en ekstra lader for å kunne bruke støtten til hurtiglading.

Face ID: Ansiktsgjenkjenning med Face ID har blitt bedre med støtte for gjenkjennelse fra større vinkler. Dette gjør det lettere å bruke Face ID.

Dolby Atmos: Alle tre modellene har blitt støttet for Dolby Atmos lydformat. Det er et høyoppløselig lydformat som normalt krever ekstra høyttalere som i et hjemmekinoanlegg for å skape ekstra høyde og dybde på lyden. I følge Dolby skal Atmos i mobiltelefoner gi ekstra dynamikk i lyd og dialoger. Du får aldri noen ekte Atmos-følelse fra en mobiltelefon, men det er likevel et kjærkomment tillegg.

Mangler USB-C og 5G

Som forventet mangler iPhone 11-serien både 5G-støtte og USB-C. Det har tidligere versert rykter om at Apple ikke har tenkt å introdusere noen iPhone-modell med 5G-støtte før 2020, så vi må nok vente til september 2020 eller 2021 før noen blir presentert. Bare en håndfull mobiltelefoner på markedet støtter 5G i dag og gitt den manglende dekningen, er det kanskje ikke så farlig at iPhone 11-serien mangler den.

Mer overraskende er at Apple ikke bruker USB-C i sine nye Pro-merkede modeller. I stedet fortsetter Apple å gå inn for Lightning-porten - selv om selskapets iPad Pro-modeller allerede har byttet til USB-C. Det er håp om at Apple endelig skal bruke USB-C med neste års modeller, men hvorvidt det skjer gjenstår å se.