Prisjakt

Største spillanseringene i 2024 – hele listen

Vi har et fantastisk spillår å se frem til i 2024 med mange store lanseringer. Hva med å seile de syv hav som piratkaptein i Skull & Bones, eller gjenoppleve gamle barndomsminner med Tomb Raider 1-3 Remastered? Her er vår toppliste over de største og mest etterlengtede lanseringene i 2024.

Alone in the Dark

Lanseres 20. mars

Alone in the Dark er et psykologisk skrekkspill og en ny tolkning av originalspillet med samme navn fra 1992. Igjen entrer vi rollen som privatdetektiven Edward Carnby som utforsker Derceto Mansion sammen med Emily Hartwood.

I spillet får vi en helt ny historie skrevet av skrekkforfatteren Mikael Hedberg. Hendelsene utspiller seg i 1920-tallet og bringer med seg skrekkelementer fra Lovecraftian-universet til det amerikanske sør.

Historien i Alone in the Dark er at Emilys onkel har forsvunnet. Hun søker hjelp fra Edward for å finne ham, og sammen møter de redslene som gjemmer seg i Derceto Manor.

Velg mellom å spille Edward og Emily mens du løser gåtefulle puslespill og kjemper mot mørkets vesener som gjemmer seg i skyggene.

Protagonistene er stemmeskuespilt av David Harbour og Jodie Comer. To tunge navn innen Hollywood som er kjent fra blant annet Killing Eve, Free Guy og Stranger Things.

Alone in the Dark lanseres til PC, Xbox Series X/S og Playstation 5.

Ark 2

Lanseres ila. 2024

Har du noen gang drømt om hvordan det ville være å ri på en T-Rex? Å oppleve det i virkeligheten er dessverre ikke mulig, men spiller du Ark 2 får du i det minste sjansen til å prøve det i et dataspill.

Ark 2 er den offisielle oppfølgeren til Ark: Survival Evolved. Historien fortsetter etter den femte og siste utvidelsen, Genesis: Part 2, som ble lansert i 2021. Nøyaktig hva spillet handler om vet vi ikke helt ennå, men det er klart at skuespilleren Vin Diesel har en stor rolle i historien.

Stedet hvor spillet utspiller seg har fått et helt nytt utseende, og kampsystemet har blitt overarbeidet. Ark 2 har blitt mer Souls-lignende i kampene med helt nye bevegelsesevner for å kunne friklatre, gli, svinge seg og parkour-e seg gjennom spillverdenen.

Ikke overraskende er dinosaurer en stor del av Ark 2, akkurat som i Ark: Survival Evolved. Vi vet ikke nøyaktig hvilke som kommer ennå, men vi har i det minste sett Velociraptor, Tyrannosaurus og Pterodactylus på konseptbilder fra spillstudioet.

Ark 2 lanseres til PC, Xbox Series X/S og Playstation 5.

Månedens spill 2023 – vår toppliste

Spillåret som har gått var helt fantastisk. Vi har lagt ned utallige spilletimer på spill som Alan Wake 2, Dead Space Remake og Baldurs Gate 3. Du har vel ikke gått glipp av vår toppliste over de mest etterlengtede spillene for 2023?

Se hele listen her! (Vi vet, Skull & Bones ble forsinket igjen. Men den 16. februar får vi endelig leke pirat!)

Assassin’s Creed Codename: Red

Lanseres i 2024

Neste store spill i Assassin's Creed-serien lanseres i 2024. Foreløpig har det ikke noe offisielt navn, og kalles bare "Codename: Red". Handlingen utspiller seg under Sengoku-perioden i Japan, og vi kan spille enten som en mannlig samurai eller kvinnelig shinobi.

Som tidligere er verden åpen og fri for spilleren å utforske. Det er uklart om den er like stor som kartet i Valhalla, eller om den er mer begrenset som i Mirage. Det vi vet er at spillet er en del av Ubisofts nye spillplattform, Assassin's Creed Infinity, som knytter sammen alle spillene med en live service-tjeneste.

Der Mirage viste seg å være et forholdsvis tynt spill med en mildt sagt lunken mottakelse fra spillerne, håper vi at Codename: Red blir en mer positiv opplevelse. Vi ser frem til å løpe lydløst over hustakene som en ninja, med bare skyggene som vitner.

Spillet lanseres til PC, Xbox Series X/S og Playstation 5.

Final Fantasy VII Rebirth

Lanseres 29. februar

Final Fantasy VII Rebirth er det andre spillet i trilogien som utgjør en omfattende omarbeiding av originalspillet fra 1997.

Spillet fortsetter historien fra det første spillet "Remake" med en helt ny spillverden, nye karakterer å møte og flere unike kampkombinasjoner. Rebirth er større og mer åpent med mange frie områder å utforske.

Hovedkarakteren i spillet er Cloud Strife, en tidligere Shinra-soldat som har byttet side i konflikten mellom Avalanche og Shinra Corporation. Gjennomfør hovedoppdragene og hjelp karakterer du møter med sideoppdrag for til slutt å stå opp mot den legendariske motstanderen Sephiroth.

Du trenger ikke å ha spilt noe annet Final Fantasy-spill før du skaffer Remake eller Rebirth. Faktisk er begge spillene designet for å kunne spilles helt uavhengig hvis du ønsker det. Men du får størst utbytte hvis du starter i riktig ende av trilogien.

Final Fantasy VII Rebirth lanseres til Playstation 5.

Grand Theft Auto VI

Lanseres i 2025 (det er ikke 2024, men vi lever likevel i håpet!)

Med en 90 sekunders lang trailer har vi fått en første offisiell innsikt i historien til Grand Theft Auto VI. Spillet har minst to spillbare protagonister, Jason og Lucia, som befinner seg i et moderne Vice City.

Traileren spilles til tonene av Tom Pettys låt "Love is a Long Road", og vi får se blendende vakker grafikk med en grafisk stil som er betydelig mer rettet mot voksne enn tidligere.

Vi vet i dag at Grand Theft Auto VI lanseres en gang i 2025. Men vi er så gira på dette spillet, og håper naturligvis at noe magisk skal skje slik at en lansering skjer i 2024 likevel. Derfor beholder vi spillet på listen akkurat nå.

Mer informasjon om Grand Theft Auto VI er å forvente i løpet av året!

Grand Theft Auto VI lanseres til PC, Xbox Series X/S og Playstation 5.

Hades 2

Lanseres ila. 2024

I 2024 lanseres en forhåndsversjon av Hades 2. Spillet er den offisielle oppfølgeren til det utrolig hyllede spillet med samme navn fra 2018.

Det greske temaet fra originalspillet forblir, men denne gangen må Zagreus vike plassen og i stedet slippe frem sin søster Melinoë. Titanen Cronos har rømt fra fengselet sitt og søker hevn mot gudene på Olympus.

Vi vet ytterst lite om historien i Hades 2, men det er garantert at spillet er minst like stort som originalen. Du trenger ikke å ha spilt Hades 1 for å spille oppfølgeren, men spillstudioet Supergiant sier at det finnes mengder av referanser til den første delen under spillets gang.

Har du ikke allerede spilt Hades, anbefaler vi at du gjør det. Det er vellaget, har en spennende historie og en utfordrende gjennomgående spillstil, med garanti for mange timers spillglede.

Hades 2 lanseres til PC.

Life By You

Lanseres 5. mars

"Life By You" er en ny livssimulator som utfordrer den stadig populære The Sims-serien fra EA Games.

Oppsettet i Life By You er det samme som i The Sims. Du tar kontroll over digitale avatarer og styrer dem gjennom livet. Deres skjebne ligger helt i dine hender, og du kan velge å hjelpe eller hindre dem på veien.

Det som gjør Life By You ekstra interessant, er at spillet moderniserer oppsettet med større muligheter for å utforske spillverdenen. Du kan bruke bil, buss, sykkel og mange andre kjøretøy over større områder.

Spillet kan i tillegg moddes av dedikerte spillere som ønsker å legge til nye, spennende ting. Du kan styre dine avatarer som du vil, ha ekte samtaler med dem og designe din egen verden.

Life By You lanseres til PC via blant annet Steam og Epic Games Store.

Little Nightmares 3

Lanseres ila. 2024

Det har gått mer enn to år siden Little Nightmares 2 ble lansert, og vi kan knapt vente til det tredje spillet i serien lanseres. Begge forgjengerne var mesterverk med fantastisk grafikk og en spennende historie som virkelig trakk oss inn i skrekkverdenen som Supermassive Games har bygget opp.

Denne gangen forlater vi de tidligere protagonistene Mono og Six til fordel for to nye karakterer. Spillverdenen har endret seg med nye miljøer og fiender. Og det er en ny, skjult fare i skyggene som nødig viser seg. Hva eller hvem det er, gjenstår å se.

Little Nightmares 3 er på mange måter et sideskrollende skrekkspill med innslag av puslespill som må løses. Du kan ikke slåss, men må snike deg frem ved hjelp av skyggene og gjenstander som skjuler deg fra farene som venter på deg.

Little Nightmares 3 lanseres til PC, Xbox Series X/S, Xbox One og PS5 / PS4.

Skull and Bones

Lanseres 16. februar

Har du noen gang lurt på hvordan det ville være å drive rundt på de åpne havene og jakte handelsskip som en piratkaptein?

I det kommende "Skull and Bones" er det nettopp det du får gjøre – og du har full kontroll over hele opplevelsen, fra hvordan båten skal se ut og fungere, til hvilken mannskap du tar med deg.

Du har tre typer skip å velge mellom, alle med sine unike egenskaper. Vil du ha mer beskyttelse? Montér mer beskyttende materiale rundt skuta, men ta da konsekvensene med et mer tungstyrt og langsommere skip. Velg i tillegg farge, stil, flagg og mengder av andre detaljer – ditt skip er nettopp det, ditt!

I Skull and Bones er fokus på kamper og utforskning til sjøs. Du kan ikke delta i angrep mot øyer på dine egne to ben, men er låst til skipet. I toktet på de syv have støter du både på datastyrt motstand og andre spillere som har det samme målet som deg, å bli den mest fryktede piratkapteinen som noensinne har blitt sett.

Skull and Bones lanseres til PC, Xbox Series X/S og Playstation 5.

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl

Lanseres 5. september

Det er på tide å ta på seg beskyttelsesklærne, lade våpenet og snike seg ut i The Zone enda en gang. Du er en "stalker", en jeger hvis oppgave er å gi seg ut i en øde og livsfarlig verden på jakt etter forsyninger fra verden på overflaten.

Ditt mål er å ta deg opp til overflaten fra din relativt (men ikke helt!) trygge tilværelse i undergrunnen, finne viktige gjenstander som hjelper din kohort å overleve, og å ikke dø. Det er lettere sagt enn gjort med tanke på at nesten alt du møter vil drepe deg når du går utenfor sprengdørene.

Spill gjennom kampanjen og ta del i en spennende historie, eller test dine reflekser mot andre spillere i en flerspillermodus. Bruk mods for å forbedre opplevelsen og gjør alt du kan for å overleve.

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl lanseres til PC, Xbox Series X/S og Playstation 5.

Star Wars: Outlaws

Lanseres ila. 2024

Outlaws er kanskje det mest etterlengtede spillet fra Star Wars-universet akkurat nå. Ubisoft kaller det for det første Star Wars-spillet noensinne som er et ekte "open world", noe som betyr at du har store friheter til å bevege deg som du vil i en stor og åpen spillverden.

Du kan besøke en rekke forskjellige og kjente planeter, ta på deg unike oppdrag for hver planet og oppleve de mange byene som finnes å utforske. Hver ny plass har sitt eget, spesielle utseende og belønninger. Det høres jo virkelig bra ut – men vi har hørt lignende løfter tidligere.

Historien handler om en av de mange fredløse som befinner seg i Star Wars-universet. Sammen med din alienvenn Nix utfører du blant annet oppdrag for kriminelle syndikater og bruker listigheten din til å snike, slåss og komme deg frem.

Når du ikke står med bena på fast grunn kan du bruke romskipet ditt, "The Trailblazer", til å reise mellom planetene eller utføre akrobatiske luftkamper med andre fartøy. Og ja, The Empire dukker selvfølgelig opp overalt, også i luften.

Star Wars: Outlaws lanseres til PC og Xbox Series X/S.

Tekken 8

Lanseres 26. januar

Med 32 nye karakterer og omarbeidet grafikk slår Tekken 8 seg inn i kampspillverdenen tidlig i 2024. I det åttende spillet fortsetter den langvarige historien om slektslinjene Mishima og Kazama, med den bitre striden som pågår mellom dem.

Tekken 8 har et omarbeidet kampsystem som øker intensiteten i kampene og det finnes en ny arkademodus kalt "Arcade Quest". Den nye arkademodusen er for deg som vil bygge opp din egen karakter i spillet og øve på det nye kampsystemet samtidig som du lærer deg det grunnleggende.

Andre nyheter er at gamle karakterer som Jun Kazama er tilbake og banene har blitt mer dynamiske. Det er nå mulig å ødelegge forskjellige deler av banen og du kan oppleve ekstreme hendelser som branner, kjempebølger og tornadoer.

Tekken 8 lanseres til PC, Xbox Series X/S og Playstation 5.

Tomb Raider 1-3 Remastered

Lanseres 14. februar

Hvis du vil ha en solid dose gamingnostalgi, bør du se nærmere på Tomb Raider 1-3 Remastered. De tre første spillene i den lange serien om Lara Croft ble utgitt over en treårsperiode som startet i 1996 – og nå får de for første gang en overhaling.

Spillstudioet som har tatt på seg oppgaven lover blant annet bedre grafikk og optimaliserte kontroller for styringen av Lara Croft. Du veksler sømløst mellom den gamle og nye grafikken, akkurat som det fungerer med Halo: Anniversary Edition.

Alle tre spillene har tilhørende utvidelser som gir ekstra baner og bonus-eventyr. Tomb Raider 1 inkluderer "Unfinished Business" med fire baner, Tomb Raider 2 har "The Gold Mask" med fem bonusbaner, og Tomb Raider 3 inkluderer "The Lost Artifact" med hele seks nye baner.

Tomb Raider 1-3 Remastered lanseres til PC, PS5 / PS4 samt Xbox Series X/S og Xbox One.

Warhammer 40,000: Space Marine 2

Lanseres 9. september

Gjett om vår skuffelse var stor da vi fikk beskjeden om at Warhammer 40,000: Space Marine 2 ikke kunne lanseres som planlagt i desember i fjor. Men 2024 er året da vi igjen får ta på oss rollen som en Ultra Marine.

Spillet fortsetter etter hendelsene i Warhammer 40,000: Space Marine fra 2011. Akkurat som i det første spillet følger vi Kaptein Titus og hans Ultra Marines på deres blodige oppdrag. Denne gangen er det endeløse horder av Tyranider som invaderer, i stedet for de krigerske orkene.

Om orker er en stor trussel mot enhver menneskelig verden, så er tyranider definitivt ikke enklere å håndtere. Forvent blendende fin grafikk for deg som har en nyere spillkonsoll eller kraftig datamaskin, masse blod og en actionfylt historie fra start til slutt.

Warhammer 40,000: Space Marine 2 lanseres til PC, Xbox Series X/S og Playstation 5.

Tekst: Daniel Haaf

Publisert: 24. januar 2024

Oppdatert: 24. januar 2024