Månedens spill – våre favoritter i 2023

Her er vår liste over de mest etterlengtede spillene i år

Månedens spill: Dead Space Remake

Slippes 27. januar

Dead Space Remake er en etterlengtet omarbeiding av det originale spillet fra 2008. Du spiller som Isaac Clarke, en ingeniør som kastes inn i en verden med fryktinngytende monstre, galskap og pulserende situasjoner der alt vil ta livet av ham.

Spillet starter med at du og vennene dine svarer på et nødanrop fra romskipet USG Ishimura. Når dere kommer frem, er skipet tilsynelatende tomt for mennesker, men ikke la deg lure av stillheten. Skipet er ikke så tomt som man først tror, og før dere vet ordet av det, blir stillheten til skrekk og fortvilelse.

Dead Space Remake har blitt fullstendig redesignet og har nå både bedre grafikk og animasjoner. Historien er stort sett den samme som før, men med små endringer som gjør at den passer bedre inn i de to etterfølgende spillene. Spillet finnes til Xbox, Playstation og PC.

De kuleste spillene som slippes i første halvdel av 2023.

Forspoken

Slippes 24. januar

Forspoken er et spennende eventyr som tar deg med til det magiske landet Athia. Her kan du oppleve en stor og åpen spillverden med mytologiske skapninger og fantastiske steder. Men det gjelder å være årvåken når du løper, hopper og svinger deg i beste parkourstil – magisk korrupsjon har forvandlet mennesker og dyr til ondsinnede monstre.

Det finnes fire hovedområder som du kan prøve deg på. Hvert har sin egen, onde hersker som du må beseire for å stoppe korrupsjonen fra å ødelegge hele verden. Til å hjelpe deg har du et magisk armbånd som gir deg unaturlige krefter. Og tro oss, magiske krefter er gode å ha når det onde står utenfor døren og banker på.

Forspoken kan spilles på Playstation og PC.

Hogwarts Legacy

Slippes 10. februar

Hogwarts Legacy er kanskje 2023s mest etterlengtede spill. Opplev den magiske verden til Harry Potter med alt det innebærer. Magi, troll, dueller med tryllestaver og selvfølgelig en mørk fare som må beseires. Du befinner deg tross alt på Galtvort. Hva ville et slott fullt av magikere vært uten grusomheter å slåss mot?

Ja, du kan bruke trylleformelen Avada Kedavra mens du kjemper mot de urgamle skapningene som ønsker deg og magevennene dine alt ondt. Nei, sporten rumpeldunk er ikke med starten, så du kan glemme å suse rundt blant skyene på jakt etter den gyldne snoppen.

Hogwarts Legacy slippes til Playstation, Xbox, Switch og PC.

Atomic Heart

Slippes 21. februar

Dette spillet er så utrolig vilt på alle måter at vi knapt vet hvordan vi skal forklare hva Atomic Heart handler om. I Atomic Heart har maskinene gjort opprør mot menneskeheten og truer med å ødelegge hele verden hvis de får herje fritt. 

Du er KGB-agent og major Nechaev. Et degenerert menneske med et mentalt sinn i fullstendig forfall som med alle midler må stoppe maskinene før de lykkes i å forlate testområdet de befinner seg på. 

Handlingen foregår på et alternativt 1950-tall i en falleferdig utopi dypt inne i Sovjetunionen. Du må kjempe deg gjennom forskningsstasjoner og andre grusomme områder for å forstå hemmelighetene som kan ødelegge hele verden.

Atomic Heart kan spilles på PC, Playstation og Xbox.

Sons of the Forest

Slippes 23. februar

Etterfølgeren til overlevelsesspillet The Forest har vært etterlengtet, og etter flere forsinkelser kan vi endelig dra ut i skogen igjen. Utforsk hemmelige og mystiske steder som skjuler seg blant trærne, bygg en provisorisk bolig og hold grusomhetene som dukker frem om natten på avstand. Du kan spille alene eller sammen med venner.

Spillverdenen er åpen, og du kan bevege deg helt fritt. Du samler ressurser, bygger ly mot værkreftene og må stå imot angrep fra kannibaler. Ja, spillet har kannibaler, og de er ikke snille. Du kan lage bygninger, legge feller, lage mat, jakte og bruke en rekke ulike verktøy. Du må mestre alt for å overleve, og selv da er det sikkert at du klarer deg. Et smart tips: Hvis du ser noe som beveger seg i skyggene – slå først og spør etterpå.

Sons of the Forest slippes til PC, Xbox og Playstation. 

Skull and Bones

Slippes 9. mars

Heis seilet, hent frem papegøyen og lad kanonene. Det er på tide å dra ut på de syv hav sammen med vennene dine. Skull and Bones er et piratspill som utspiller seg i piratenes storhetstid, og målet ditt er å samle skatter mens du gjør livet vanskelig for konkurrerende kapteiner.

Legg ut på eventyr på jakt etter ære og rikdom, men se opp for farene som lurer både på vannet og under overflaten. Hvis skipet ditt forliser, kan andre hente ta dine, men samtidig kan du senke motstanderne dine og ta din del av deres hardt opptjente last for egen vinning.

Oppgrader skipet ditt og gjør både skipet og karakteren til din egen i dette lenge etterlengtede piratspillet på PC, Xbox og Playstation.

Star Wars Jedi: Survivor

Slippes 17. mars

Dette er det andre spillet i serien om Cal Kestis – helten fra det første spillet, som nå har lagt årene som padawan bak seg for å stå frem som en fullverdig Jedi.

Star Wars Jedi: Survivor fortsetter der det første spillet slapp. Trusselen fra Imperiet vokser seg stadig sterkere, og ansvaret som hviler på Cals skuldre blir bare tyngre. Du må fortsette historien og stå opp mot både Imperiet og deres allierte i dette episke eventyret.

I det nye spillet kan du besøke mange nye områder. Grafikken har blitt bedre, og det samme gjelder også spillmekanikken. For å overleve må du mestre dine evner som Jedi. For eksempel kan du bruke kraften til å kaste fiendene dine rundt akkurat som tidligere. Eller kaste ting på dem hvis du vil det. Om spillet har lyssabler? Selvfølgelig! Spillet introduserer mange nye og kule kampteknikker for nettopp lyssabelfans.

Star Wars Jedi: Survivor er tilgjengelig til PC, Playstation og Xbox.

Dead Island 2

Slippes 28. april

Zombies! Massevis av zombier! Og alle vil spise hjernen din. Dead Island 2 er et FPS-spill som byr på store mengder zombier, mørk humor, blod og selvfølgelig eventyr.

Øya du befinner deg på har blitt til helvete på jorden etter at alle innbyggerne ble forvandlet til stønnende, morderiske zombier. Eller nesten alle av dem – du lever i aller høyeste grad, og for å holde deg i live må du bli den ultimate zombiemorderen.

For å overleve, må du være rask, velge målene dine med omhu og aldri tvile. Her møter du ingen langsomme, trege zombier. De er raske på foten. Og hvis du ikke er forsiktig, vil du raskt få flere problemer enn du kunne forestilt deg. Og tro oss, dette er problemer du absolutt vil unngå.

Dead Island 2 kan spilles på PC, Xbox og Playstation. Traileren til spillet finner du på YouTube her.

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

Slippes 12. mai

Er dette årets mest etterlengtede  spillslipp? The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom fortsetter der hendelsene i det første spillet, Breath of the Wild, slapp.

I det nye spillet holder du deg ikke bare på bakken. Nå får du endelig sjansen til å sveve høyt oppe blant skyene. Men mer enn det vet vi faktisk ikke om spillet ennå, ettersom Nintendo har valgt å ikke røpe flere detaljer. Vi håper selvfølgelig på en ny, episk historie og at Zelda har blitt flinkere til å ta vare på våpnene sine.

Dette er etterfølgeren som mange har ventet på, og akkurat som tidligere må du ha en Switch for å kunne ta del i eventyret. Hvis du ikke har prøvd det første spillet, anbefaler vi at du starter med Breath of the Wild.

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom kan spilles på Nintendo Switch.

Diablo IV

Slippes 6. juni

Nok en gang står helvetes porter på vidt gap for alle grusomhetene som skjuler seg i de varmeste delene av underverdenen.

Lilith – Mephistos datter – har gjenoppstått, og dermed sprer det seg en skrekk uten sidestykke over hele verden. Det blir opp til deg og dine allierte å ta steget over helvetes terskel og møte hordene av djevelske monstre som strømmer opp fra mørket.

Med Diablo IV får vi en ny historie som tar deg med på et langt og spennende eventyr med forbedret grafikk og episk plyndring. Som vanlig er det uendelige mengder demoner du må kjempe mot, og også PVP mot andre spillere hvis du ønsker det.

Diablo IV kan spilles på PC, Xbox og Playstation.

De mest etterlengtede lanseringene senere i 2023

Det er ikke alle spill som har fått en offisiell lanseringsdato ennå. Her gir vi tips om kommende storspill som antakelig slippes i 2023, men som ikke har fått en bestemt slippdato ennå.

Mørket kommer tilbake i Alan Wake 2. Ikke glem lommelykten!

Alan Wake 2

Mørket har kommet tilbake til Bright Falls i den lenge etterlengtede etterfølgeren til Alan Wake. Det har gått elleve lange år siden vår favorittforfatter sto opp mot mørkets krefter, og nå må han igjen lade lommelykten med nye batterier. Det er på tide å vise at lyset alltid står over mørket en gang for alle. 

Assassin’s Creed Mirage

Assassin's Creed kommer til 800-tallets Bagdad. Ta på deg rollen som leiemorder og bli med i den mystiske organisasjonen som kalles Hidden Ones. Det er tid for nye, episke oppdrag i en åpen spillverden. Her kan du smyge, drepe, klatre og hoppe deg gjennom det kanskje største eventyret hittil i Assassin's Creed-historien – 20 år før hendelsene i Assassin's Creed Valhalla.

Marvel’s Spider-Man 2

Etter suksessen med Marvel's Spider-Man og Spider-Man: Det var vel nesten som forventet at det skulle komme en oppfølger til Miles Morales, og i 2023 slippes Spider-Man 2 til Playstation 5. Insomniac Games står enda en gang bak utviklingen, og endelig får favorittedderkopphelten vår møte den standhaftige antihelten, Venom.

Hades 2

Etter den enorme suksessen og hyllesten av Hades, er det nå snart tid for etterfølgeren, Hades 2. Vi holder oss fortsatt til gresk mytologi, og denne gangen spiller du mørkets prinsesse i jakten på giganten Kronos. Spillet har fått et nytt utseende, men følelsen fra det første spillet ser ut til å være den samme. Lanseringsdato? En gang i slutten av 2023. Kanskje.

Starfield

Starfield tilhører den nye generasjonen romspill fra skaperne av anerkjente spill som The Elder Scrolls V: Skyrim og Fallout 4. Legg ut på en episk reise i et stort univers, der du kan utforske mange planeter. Du lager din egen karakter og ditt eget skip, utvikler deg og avdekker hva mørket i universet skjuler i dette etterlengtede rollespillet til PC og Xbox.

Warhammer 40,000: Space Marine 2

Når menneskeheten står overfor de fryktede Tyranid-hordene, svarer den guddommelige keiseren ved å sende englene sine – Space Marines – for å stanse trusselen. Du tar på deg rollen som en av de beste krigerne i Adeptus Astartes-legionen, og det blir opp til deg om galaksen skal overleve invasjonen som står for døren. Gjør deg klar til krig.

Warhammer 40,000: Space Marine 2 kan spilles på PC, Xbox og Playstation.

Tekst: Daniel Haaf

Publisert: 10. januar 2023

Denne artikkelen er skrevet av Prisjakts redaksjon. Ingen andre har påvirket innholdet i den. Det finnes ingen betalingslenker eller andre typer annonsesamarbeid.