4 av 5 stjerner

Sortert etter dato
04.07.2019
Fantastisk hjelp og utrolig hyggelig handel hver eneste gang!! Knall butikk og personale som virkelig fortjener skryt :-)
01.07.2019
Leverte inn defekt headset til reparasjon i mars. Prosessen var ryddig og grei, og folkene på Soundgarden var veldig trivelige. Det hele tok lang tid, og til tross for at alle de jeg pratet med lovte å ta kontakt så fort de visste noe mer, så endte det alltid med at jeg måtte følge opp selv. Når det er sagt er jeg fornøyd med å få tilsendt en nyere modell av mitt defekte headset, og takker for grei service. Mitt headset ble kjøpt på en avdeling av Soundgarden som nå er konkurs, så jeg antar det var noe av grunnen til at alt tok så lang tid.
22.05.2019
Veldig bra service både ved kjøp, og ved reklamasjon av vare 😁 Tipp topp tommel opp
14.05.2019
Bestilte varer og fikk de levert allerede dagen etter. Meget bra.
09.05.2019
Trengte hjelp ang kjøps historie. Det fikk jeg også, helt tilbake til 2014. Hadde det ikke vært for det hadde nok apple ipaden min 1st gen vært låst for altid.
05.04.2019
Takk for god hjelp ved kjøp av høyttalere og platespiller!
28.03.2019
Utrolig service, helt i verdensklasse👌🏻 Takk for god hjelp!
19.07.2018
J
Jtamland(1 anmeldelse)
Etter to purringer på bestilling Jaybird X3 pick-up uten å høre noe får jeg denne: «Her ser det ut som at det har vært en teknisk utfodring. Vi sendte deg en melding når du hadde bestilt hvor vi informerte om at dette var en utstillingsmodell, vi ba deg i denne meldingen om å ta kontakt dersom du var interessert i denne. Da vi ikke hørte noe så har denne utstillingen blitt solgt i etterkant dessverre, og vi er da helt tom for denne.» Bedøm selv...
Sortert etter dato
Gamle anmeldelser

Vurderinger som er eldre enn ett år tas ikke med i gjennomsnittsvurderingen.

29.12.2017
8
87tp(17 anmeldelser)
Stive priser og dårlig varesortiment. Føles rett og slett lite eksklusivt ut, og lite innbydende. Dette til sammenligning med andre lignende firmaer. Skiller seg ikke ut på noen måte. Kjedelig.
16.03.2016
Endret 27.11.2017
T
Tmfwang(31 anmeldelser)
Fantastisk bra kundeservice, her følger noen personlige eksempler: - Bestilte et spill til 599kr, en uke etterpå var den på salg til 498kr. Ble da, uten noe diskusjoner, refundert 101kr til kortet mitt. - Xbox'n ødela et spill (kjent fenomen) som ble kjøpt på gamestop, de ville ikke gi meg et nytt da jeg ikke hadde kjøpt Game Protection. Den lokale Spaceworld ga meg et nytt spill, selv etter de hadde blitt fortalt at spillet ikke engang var kjøpt der. - PS4 leveransen ble 4 dager forsinket pga orkan og storm (posten sin feil altså), fikk da tilsendt et helt splitter nytt spill, men en verdi på 600kr, som kompensasjon på den sene leveringen. - Spurte om et par Sony-hodetelefoner ble å komme på salg under "Black Friday", da sa de nei (ikke overraskende, helt ny modell som ingen andre nettbutikker hadde salg på heller), men de gav meg allikevel en 20% avslag-kode som jeg kunne bruke for å handle disse hodetelefonene. De svarer også legendarisk fort på både online-chatten deres og på Facebook meldinger.
30.05.2017
B
Babbyi99(1 anmeldelse)
Utrolig fornøyd med service i butikk De har veldig god kompetanse på sitt fagfelt og er trivelig og hyggelige selgere De er også veldig kundeorientert og bryr seg om hva jeg vil ha og hvordan jeg vil ha det De prøver ikke bare å selge og pushe på deg noe Blir nok å benytte dem fremover
23.05.2017
e
exholeus(1 anmeldelse)
Ut fra hvem du møter i butikken, er det svært varierende kundeservice, frem til i år ville jeg gitt full pott, men etter en opplevelse hvor det kunne blitt løst enkelt- ble jeg henvist til å betale mellomlegg for et erstatningsprodukt jeg allerede hadde betalt ,mer enn summen det nye produktet da produktet jeg hadde ikke lenger ble solgt i butikken. Dårlig
Side 1