Prisjakt

Samsung lanserer Galaxy S21-serien

Samsung serverer en buffet av nye dingser på digital slippfest. Tre nye mobiltelefoner, Galaxy Buds Pro og bluetooth-sporeren Galaxy SmartTag. Prisjakts dingsekspert Daniel forteller alt du trenger å vite.

Tekst:
Daniel Haaf

Publisert:
15 januar 2021

Den nye toppmodellen Samsung Galaxy S21 kommer i tre versjoner – Galaxy S21, S21 Plus og S21 Ultra – med skjermstørrelser fra 6,2 tommer og opp til fire kameraer bak. 

I samme slengen avdekker Samsung flere produkter som kommer tildlig i 2021. Blant annet hodetelefonene Galaxy Buds Pro, og bluetooth-sporeren Galaxy SmartTag som en direkte konkurrent til Tiles-serien.

Foto: Samsung

Samsung Galaxy S21 og S21 Plus -snillere for lommeboken

Mens Galaxy S21 Ultra er spekket med funksjoner, er de mindre, billigere variantene Galaxy S21 og S21 Plus mer lommebokvennelige. Med nesten identisk utseende, er de store forskjellene skjermstørrelse og batterikapasitet. Galaxy S21 er den minste modellen med en skjerm på 6,2 tommer, mens S21 Plus har en skjermstørrelse på 6,7 tommer. Skjermoppløsningen er den samme på begge telefonene, og har faktisk gått ned fra fjorårets modeller. Den er nå 2400 x 1080 piksler i stedet for 3200 x 1440 piksler.

Kantene rundt skjermen har fått en skarpere form med mindre avrunding enn før. Baksiden av S21 er laget av plast mens S21 Plus har aluminiumsrygg. Under skjermen finner vi batterier med en kapasitet på 4000 mAh for S21 og 4800 mAh for S21 Plus. Det er også 8 GB RAM med prosessorne Exynos 2100 eller Snapdragon 888, avhengig av hvor i verden du kjøper Galaxy-telefonen din.

På forsiden er det et enkelt kamera på ti megapiksler. Baksiden huser derimot tre kameraer. Et 12 megapiksel vidvinkelkamera, 12 megapiksler ultra vidvinkel og hovedkameraet som er et 64 megapiksel teleobjektiv. Begge mobiltelefonene kan ta video i 8K-oppløsning.

Foto: Samsung

Samsung Galaxy S21 Ultra - fullspekket funksjonalitet

Som den største og dyreste modellen i serien, tilbyr den det beste kamerasettet, den største skjermen og den høyeste batterikapasiteten. Skjermstørrelsen er 6,8 tommer og oppløsningen øker til 3200 x 1440 piksler. Skjermoppdatering er opptil 120Hz. Under skjermen er det et batteri med 5000 mAh kapasitet, 12 GB RAM og opptil 512 GB lagringsplass. Systemkretsen er Snapdragon 888 fra Qualcomm.

Galaxy S21 Ultra er Samsungs første mobiltelefon utenfor Galaxy Note-serien som støtter den aktive pennen S Pen. Pennen er ikke inkludert når du kjøper en Galaxy S21 Ultra, men tilfører prisen noen hundre dollar. Samsung S Pen kan kjøpes med et etui som beskytter både S Pen og mobiltelefonen.

Akkurat som søskenmodellene, har Ultra et 40-megapiksel frontkamera. På baksiden er det et 108-megapiksel kamera med høy oppløsning, en 12-megapiksel ultra vidvinkel og ikke mindre enn to 10-megapiksel telekameraer. Det som skiller telekameraene er zoomnivået, den ene har 3x og den andre 10x.

  • Samsung har valgt bort microSD-kort i alle nye mobiltelefoner. Dette betyr at den maksimale lagringsplassen er 256 GB for Galaxy S21 og S21 Plus, og 512 GB med S21 Ultra.
  • Bare S21 Plus og S21 Ultra støtter ultrabredbånd. Hvis du vil bruke Galaxy SmartTag +, må du velge en av disse modellene. Galaxy SmartTag fungerer derimot med alle tre modellene.
  • Alle skjermene i Galaxy S21-serien har adaptiv skjermoppdatering på opptil 120Hz. Det beste er S21 Ultra som kan håndtere fra 10Hz. De to mindre modellene kan bare håndtere 48Hz og oppover.
  • Strømadapter følger ikke med når du kjøper en av de nye mobiltelefonene. Akkurat som med Apple iPhone 12-serien, må du kjøpe en separat, eller bruke en adapter du allerede har liggende hjemme.
Foto: Samsung

S Pen og S Pen Pro - lettere navigering med stylus

Samsung lanserer to nye aktive pennepenner - S Pen og S Pen Pro. De er produsert i samarbeid med Wacom og bruker forbedret teknologi som får dem til å jobbe optimalt med nye S21 Ultra.

Med en stylus er det lettere å for eksempel ta skjermbilder, ta notater på bilder, styre mobiltelefonen med bevegelser og ikke minst signere dokumenter.

Det som skiller den nye S Pen og S Pen Pro er at sistnevnte støtter Bluetooth. Dette betyr at det fungerer med gestkontroll, i tillegg får du varsler på mobiltelefonen hvis du tilfeldigvis glemmer det på pulten når du for eksempel forlater kontoret.

S Pen og S Pen Pro kan brukes med Galaxy S21 Ultra, Note 10/20 og Galaxy Tab S6 / S7. For at pennene skal fungere skikkelig, må du bruke One UI 3.1 eller nyere programvare.

Foto: Samsung

Samsung Galaxy Buds Pro –beste lyd fra Samsung sålangt, mener de selv.

Galaxy Buds Pro er den nyeste og ifølge Samsung øretelefonene med best lyd så langt i Buds-serien. Hodetelefonene har aktiv støyreduksjon og sitter helt tett mot øret for å blokkere mest mulig støy.

Det er også en såkalt "ambient sound mode" som forsterker lyden fra omgivelsene. Når du begynner å snakke, aktiveres modusen automatisk slik at du ikke drukner din egen stemme med for eksempel musikk i ørene.

Samsung Galaxy Buds Pro har tre mikrofoner i hver hodetelefon. De brukes både til å fange stemmen din under samtaler og til å analysere omgivelsene, inkludert vinden, slik at støyreduksjonen blir optimal.

Andre spennende detaljer er støtte for surroundlyd med "Dolby Head Tracking" -teknologi som registrerer hodebevegelsene dine og automatisk endrer lydbildet for deg. Som AirPods-serien for iPhone, kan Galaxy Buds Pro bytte automatisk mellom Samsung-dingsene dine.

Vi får opptil 20 timers batterilevetid, værbestandig design (IPX7) og tre farger - svart, sølv og lilla - å velge mellom.

Samsung Galaxy Buds Pro på Prisjakt

Foto: Samsung

Samsung Galaxy SmartTag – finn ting du mister igjen

Med den nye bluetooth-sporeren Galaxy SmartTag har du alltid kontroll på de viktigste tingene dine. Fest SmartTag på for eksempel nøkler, lommebok eller veske og finn dem ved hjelp av mobiltelefonen din når Bluetoothen er innen rekkevidde.

Når en Galaxy SmartTag blir funnet, vises en omtrentlig posisjon på kartet. Posisjonering gjøres ved hjelp av signalstyrken til Bluetooth-tilkoblingen.

Det var lenge rykter om at Galaxy SmartTag ville bruke "ultra-bredbånd" slik Apple AirTags forventes å gjøre, men det skjedde ikke. I stedet er Bluetooth-brikken helt avhengig av at Bluetoothen kan kobles til for å bli funnet. Samsung sier imidlertid at en ekstra avansert UWD-variant kalt Tag + vil komme senere i 2021.

Galaxy SmartTag fungerer bare med Samsung mobiltelefoner. Hvis du har en Android-telefon fra en annen produsent, eller kanskje en iPhone, fungerer ikke Galaxy SmartTag i det hele tatt. En ulempe mot universale Tile-serien som tilbyr lignende funksjonalitet.

Samsung Galaxy SmartTag & SmartTag+ på Prisjakt

Denne artikkelen er skrevet av Prisjakts redaksjon. Ingen andre har påvirket innholdet i den. Det finnes ingen betalingslenker eller andre typer annonsesamarbeid. Daniel Haaf kan nås på [email protected].