Kategorier
Prisjakt

PC-spill falt mest i pris på Black Friday i 2019

Ikke mange teknologiprodukter på topplisten i 2019

Tekst:
Daniel Haaf

Publisert:
18. november 2020

Teknologiprodukter får vanligvis mye oppmerksomhet når det er snakk om Black Friday. Det er mest populært å sjekke prisene på mobiltelefoner, hodetelefoner, bærbare datamaskiner og TV-er på den store salgsdagen. Men det er ikke disse kategoriene som falt mest i pris på Black Friday. 

Vi tok en titt på hvordan prisene på Prisjakt endret seg mellom 15. november og 29. november i 2019. Produktkategorien med den desidert største prisreduksjonen denne dagen var PC-spill. Spillene var i gjennomsnitt 19 prosent billigere på Black Friday sammenlignet med to uker før.

PC-spill hadde en klar, nedadgående prisutvikling fra mai til juli. Deretter steg prisene sakte, men sikkert og nådde en topp like før Black Friday i 2019, før de igjen falt kraftig.

Prisreduksjonen på PC-spill kan gjerne sammenlignes med Playstation-spillene, som gikk ned hele 14,7 prosent og Xbox-spillene som gikk ned 14 prosent på salgsdagen. Switch-spillene var imidlertid ikke engang på topp 100-listen vår.

Produktkategoriene som ble satt mest ned i pris på Black Friday

  1. PC-spill
  2. Selvtester
  3. Treningsbelter
  4. Undertøy
  5. Pakkeposer & kompresjonssekker
  6. Håndklær
  7. Speil
  8. Ansiktsbørste
  9. Proteinbarer
  10. Parkdresser for barn

Det var hele 111 produktkategorier på Prisjakt som reduserte pris med ti eller flere prosent på Black Friday.

Prisene falt i gjennomsnitt med 12 prosent sammenlignet med 14 dager før. Hvis vi sammenligner med dagen før Black Friday, var tallet betydelig lavere, bare -3 prosent i de samme kategoriene

Topplisten viser kategoriene med de største prisendringene 29. november 2020 sammenlignet med 14 dager før. Listen er basert på Prisjakts prisindeks som følger prisendringer over tid. Produktene vektes etter popularitet, som bestemmes av antall klikk fra produktsider hos Prisjakt til butikker samt antall produkter som butikkene tilbyr.

Denne artikkelen er skrevet av Prisjakts redaksjon. Ingen andre har påvirket innholdet i den. Det finnes ingen betalingslenker eller andre typer annonsesamarbeid. Daniel Haaf kan nås på [email protected]