Månedens spill – Dark Picture Anthology: House of Ashes

House of Ashes er et interaktivt videospill med temaet overlevelsesskrekk. Ta raske beslutninger og kjemp deg gjennom underjorden før skapningene som bor der, tar livet av gruppen din. Hvor mange kan du redde før spillet er over?

Det fjerde spillet i The Dark Pictures Anthology-serien er her. Som i de tidligere spillene er House of Ashes en frittstående tittel med et underliggende skrekktema og en filmatisk følelse der du som spiller må ta de viktige valgene.

Historien er enkel. En amerikansk spesialstyrke ledet av CIA-agenten Rachel King skal undersøke et anlegg for kjemiske våpen i Irak.

Før de kommer frem, blir de overfalt av en lokal patrulje ledet av Salim Othman. Mens striden mellom de to gruppene pågår, åpnes et hull i bakken på grunn av et jordskjelv. Alle blir dratt med i fallet, og når de kommer til seg selv, befinner de seg i et grottesystem langt under ørkensanden.

Og de er ikke alene. Onde skapninger beveger seg i mørket, og begge gruppene må legge sine fiendtlige følelser bak seg for å samarbeide. Det er her du kommer inn i bildet for å hjelpe dem med å ta gode (eller veldig dårlige) beslutninger.

En liten advarsel til deg som aldri har spilt et The Dark Pictures Anthology-spill

Styringen i The Dark Pictures Anthology-serien kan oppleves som litt klønete eller masete. Derfor vil vi bare si fra at det kan ta litt tid å venne seg til hvordan karakterene beveger seg. Men ikke bli avskrekket hvis kontrollene er upresise og kameraet uvant. Gi det litt tid, slik at du kommer godt inn i spillet. Det er virkelig verdt det.

The Dark Pictures Anthology: Triple Pack

De fire spillene i serien er frittstående, men de deler spillestilen og opplegget der du veksler mellom karakterene og styrer dem mot sine skjebner.

Siden de er frittstående, kan du fritt velge hvilket spill du vil begynne med, uten å gå glipp av historien. Men siden hvert nytt spill i serien har tekniske forbedringer, anbefaler vi at du begynner med Until Dawn og spiller deg fremover i serien.

Until Dawn kan bare kjøpes til Playstation-konsollene, men med Playstation Now kan du også strømme det til en PC.

Hvis du heller begynner med det andre spillet, som også finnes til Xbox, kan du kjøpe det separat eller kjøpe spillpakken The Dark Pictures Anthology: Triple Pack som inneholder de tre nyeste spillene i serien (dessverre ikke Until Dawn).

The Dark Pictures Anthology: Triple Pack finnes for både Xbox og Playstation.

Tekst:
Daniel Haaf

Publisert:
25. oktober 2021

Denne artikkelen er skrevet av Prisjakts redaksjon. Ingen andre har påvirket innholdet i den. Det finnes ingen betalingslenker eller andre typer annonsesamarbeid.

Far Cry 6

Større, penere og mer voldelig enn noe annet spill i Far Cry -serien. Nye Far Cry 6 er tilgjengelig for spill på PC, Xbox, Playstation og Stadia fra 7. oktober 2021.

Les mer om Far Cry 6 her

Ratchet & Clank: Rift Apart 

Superduo Ratchet og Clank er tilbake i det nye Playstation 5-eksklusive spillet Rift Apart. Med nye våpen, flere karakterer enn noen gang og forbedret grafikk, stuper du gjennom forskjellige dimensjoner på jakt etter en ond trussel fra en annen virkelighet.

Les mer om Ratchet & Clank: Rift Apart her