Månedens spill - Ratchet & Clank: Rift Apart 

Å hoppe mellom dimensjoner har aldri vært så morsomt

Tekst:
Daniel Haaf

Publisert:
24. juni 2021

Denne artikkelen er skrevet av Prisjakts redaksjon. Ingen andre har påvirket innholdet i den. Det finnes ingen betalingslenker eller andre typer annonsesamarbeid.

Ratchet og Clank er tilbake! Superduoen får delta i nok et spennende eventyr som denne gangen tar dem mellom forskjellige dimensjoner.

Dr. Nefarious fra forrige spill er også tilbake, denne gangen som en ond keiser fra en annen virkelighet. Det er opp til deg, Ratchet og Clank å stoppe ham.

Som hjelpemiddel har du nye sprø våpen, motstandsfighteren Rivet og en hel rekke nye spilleteknikker som tar deg gjennom det interdimensjonale eventyret.

Tre av de nye våpnene du får satt hendene i er Burst Pistol, Topiary Sprinkler og Shatterbomb. Og motstandskjemperen Rivet er en lombax, akkurat som Ratchet!

Viktig å vite om Ratchet & Clank: Rift Apart

 • Spilltype: Action-adventure
 • Spilletid: 15-20 timer
 • Nedlastingsstørrelse: 33GB
 • System: Playstation 5
 • Spillverden: Halvåpent
 • Utgivelsesdato: 11. juni 2021

Ratchet & Clank: Rift Apart på Prisjakt

Ratchet & Clank - en serie å elske

 1. Ratchet & Clank (2002) (Remake, 2016)
 2. Ratchet & Clank 2: Locked and Loaded (2003)
 3. Ratchet and Clank 3 (2004)
 4. Ratchet: Gladiator (2005)
 5. Ratchet & Clank: Size Matters (2007)
 6. Ratchet & Clank: Rift Apart (2021)

Ratchet & Clank: Rift Apart er bare tilgjengelig for Playstation 5

Hvis du vil hjelpe Ratchet og Clank med å stå opp mot Emperor Nefarious, er det største hinderet at spillet bare er tilgjengelig for Playstation 5.

Spillet er fullt optimalisert for Sonys siste spillkonsoll med bedre grafikk enn alle de forrige spillene i serien, og superraske ladetider.

Ratchet & Clank: Rift Apart støtter både adaptive utløsere og haptisk feedback med DualSense-kontrolleren. Dette lar deg kjenne fysisk i hendene når noe eksploderer eller du skyter med et av spillets våpen.

Spillet støtter også 3D-lyd slik at du som spiller med hodetelefoner får en oppslukende opplevelse med et 360-graders lydbilde.

Men som sagt, spillet utgis i utgangspunktet bare til Playstation 5. Hvis du har en Playstation 4, Playstation 4 Pro eller Playstation Now på en PC, kan du ikke kjøre Ratchet & Clank: Rift Apart.

Ekstragjenstander med Digital Deluxe Edition

Ratchat & Clank: Rift Apart er tilgjengelig i to forskjellige versjoner. Standardversjonen som bare inneholder spillet og Digital Deluxe Edition, som er en dyrere spesialversjon med digitale tillegg.

Digital Deluxe Edition inneholder, i tillegg til hovedspillet, fem ekstra rustninger og 20 raritanium som brukes til å oppgradere gjenstander i spillet. Det inkluderer også nedlasting av musikken til spillet, en digital illustrasjonsbok og en dekalpakke for spillets fotomodus.

Har du forhåndsbestilt Ratchet & Clank: Rift Apart? Da har du også mottatt to ekstra varer helt gratis uansett hvilken versjon du bestilte, nemlig Pixlar-våpenet og Carbonox-rustningen.

Ratchet & Clank for Playstation 4

Hvis du har en Playstation 4 eller Playstation 4 Pro hjemme, kan vi i stedet anbefale Ratchet & Clank. Spillet ble utgitt i 2016 og er en omarbeidet versjon av originalen fra 2002. Her blir du kjent med Lombaxen Ratchet for første gang og historien om hvordan han ble bestevenn med roboten Clank. Spillet er både hyggelig og barnevennlig. Spillet fungerer også på Playstation 5.

Du finner Ratchet & Clank på Prisjakt her.