Dette vil nordmenn gjøre i sommer

Friluftsliv lokker hjemmeværende nordmenn ut i naturen i år. Korona er en strek i regningen for mange nordmenn, og mange velger å satse på friluftsliv og trening.

Korona er en strek i regningen for mange nordmenn, og mange velger å satse på friluftsliv og trening. Dette viser vår statistikk, som peker på fortsatt stor interesse for alt innen friluftsliv, trening og helse.

Under har vi hentet frem noen av kategoriene som viste en klar økning i interesse i mai 2020, sammenlignet med samme periode året før.

Unsplash © Michael Guite

Alt til tur og friluftsliv er populært

Akkurat nå er det ekstra stor interesse for alt man trenger til et aktivt friluftsliv. Det er mange som er på utkikk etter nytt utstyr. Turstaver har f.eks. økt med hele 59 prosent, sammenlignet med samme periode året før. Også tursko har hatt en betydelig økning med 42 prosent, mens etterspørselen etter turbukser har økt med 70 prosent. Det er også flere som viser interesse for ryggsekker. De går opp med 18 prosent.

Se modeller og pris på alle tursko hos Prisjakt her.

Tryggere båttur med redningsvest

Ikke glem redningsvest hvis du skal ut i båt i sommer. Enten det er en liten robåt, kajakk eller seilbåt, er redningsvest obligatorisk. Vi har merket stor interesse for redningsvester i hele mai, faktisk en økning på hele 120 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Se modeller og pris på alle redningsvester her.

Større interesse for elektriske sykler enn vanlige sykler

“Alle” elsker å sykle om sommeren. Og vi ser at interessen for å kjøpe ny sykkel økte med 28 prosent i mai sammenlignet med samme måned året før. Men enda mer populært er det elektriske sykler, og denne kategorien økte med 68 prosent. Vi har imidlertid ikke sett noen trendøkning rundt sykkelhjelmer, og denne kategorien hadde bare en økning på seks prosent.

Se modeller og pris på alle sykkelhjelmer her.

Enorm interesse for telt og soveposer

Hvor deilig er det ikke å telte og slå leir ute i vår fantastiske natur? Statistikken vår viser at nordmenn planlegger å kjøpe en del nytt før de skal ut på camping og telting. I mai økte interessen for telt med 271 prosent, mens stormkjøkken økte med 138 prosent og soveposer med 124 prosent.

Se modeller og pris på alle telt hos Prisjakt her.

Mange vil trene med kettlebells

Akkurat nå er det mange som velger å trene hjemme og heller løpe ute i stedet for på treningssenter. Vi har i det siste merket en sterk økning i interessen for treningskategoriene våre, ikke minst gjelder dette kettlebells som økte med utrolige 1035 prosent i mai. Yoga- og treningsmatter er to andre treningsprodukter som også er veldig populære. De økte med 246 prosent, mens vektmaskiner kan vise til en vekst på 372 prosent.

Les mer om det mest populære treningsutstyret våren 2020 her.

Aktivitetsmåling

Samtidig som vi ser en økende interesse for utendørskategoriene våre, opplever vi også at sportsklokker er på vei opp. Denne kategorien har økt med 52 % i mai sammenlignet med samme måned året før. Det er naturlig å sammenligne sportsklokker med smartklokker, som har økt med åtte prosent og aktivitetsarmbånd som viser en nedgang på fem prosent.

Se modeller og priser på aktivitetsmålere og sportsklokker.

Prosentandelene viser økning i antall besøk fra produkter på Prisjakt til butikker i mai 2020 sammenlignet med samme periode i fjor.