Tidligere var TV-lyd ofte en ikke-sak, da TVens egne høyttalere stort sett ble ansett som tilstrekkelige. I dag har vi blitt finere på det, og lydplanker har blitt en naturlig del av mange norske hjem. Mange kjenner dem som "soundbars," og disse kompakte enhetene har raskt blitt populære. Hvorfor denne suksessen? Som lydentusiast vil jeg gjette på at det skyldes flere ting: lydplanker finnes i et bredt utvalg av prisklasser, de har et elegant design som passer godt i de fleste hjem, og de tilbyr ofte mer enn bare god TV-lyd. Med en lydplanke får du altså en allsidig løsning til en rimelig pris – og i mange tilfeller også et stilfullt møbel. Hvilken skal du velge? I denne listen gjør jeg gjør mitt beste for å veilede deg gjennom jungelen av lydplanke-alternativer!
1
2
3
4
Jeg tror de fleste av oss kan være enige i at en god fest i ny og ne gjør godt for sjela – og hva er vel en fest uten skikkelig musikk på et kraftig musikkanlegg? Markedet for såkalte "partyhøyttalere" – store, trådløse høyttalere – har eksplodert de siste årene, og er nå kommet for å bli. Felles for de fleste partyhøyttalere er at de er store, tunge og leverer mye lyd. Samtidig finnes det store variasjoner innen kategorien når det gjelder størrelse, batteritid, lydkvalitet og tilleggsfunksjoner. Prisnivået på disse høyttalerne er også betydelig høyere enn for andre typer høyttalere, så det gjelder å holde tunga rett i munnen for å finne den modellen som passer best for deg. Og det er nettopp det jeg håper å kunne hjelpe deg med!
Her gir vi deg tips om fem ting du bør tenke på når du skal velge lydplanke. Med de riktige egenskapene får du en bedre lydopplevelse og en lydplanke som er mer fremtidsrettet.