Hvis du er du glad i å lage asiatisk mat, så er det utrolig greit å ha en god wokpanne på kjøkkenet. Wokpanner er laget for å tåle høye temperaturer, slik at man skal kunne woke grønnsaker og kjøtt raskt og effektivt. De er i tillegg utformet med utsvingte og høye kanter som gjør at man kan ha ingrediensene i konstant bevegelse uten at de faller ut av pannen. Dette gjør det enklere å få til jevn steking, og bidrar til at grønnsakene bevarer crunchen. Så selv om man strengt tatt helt fint kan bruke en vanlig stekepanne til woking, så vil en wokpanne gjøre matlagingen raskere, og det vil være enklere å unngå soggy grønnsaker og tørt kjøtt. Det finnes wokpanner i ulike materialer, deriblant støpejern, rustfritt stål og karbonstål, og med eller uten non-stick belegg. Både materiale og belegg har mye å si for hvor varmebestandig og brukervennlig pannen er. Mens ubelagte støpejern- og karbonstålpanner tåler høyere temperaturer og er mer slitesterke, vil disse kreve litt mer vedlikehold enn non-stick panner. I denne listen har jeg samlet et utvalg wokpanner i ulike materialer og prisklasser, alle av god kvalitet.
1
2
3
4
En god stekepanne er alfa og omega på kjøkkenet. Det vet du nok hvis du noensinne har prøvd å steke speilegg eller pannekaker i en dårlig panne hvor alt bare brenner seg og setter seg fast. Og det som kanskje er enda verre, er gamle teflonpanner hvor non stick-belegget har begynt å flasse av og man ender opp med små, sorte flak i maten. Ikke bare er dette uappetittlig, men også helseskadelig. Så hvis stekepannen din har riper eller har begynt å flasse av, så er det bare én ting å gjøre: kast den i søppelet og kjøp deg en ny. Og hvis du er ute etter en ny stekepanne, så er denne listen et fint sted å begynne. Her har jeg samlet et utvalg solide og slitesterke panner som gjør stekingen til en enkel sak. De fleste modellene på listen har en standard størrelse med 28 cm i diameter, men flere av dem kommer også i andre størrelser i tilfelle du for eksempel skulle trenge en mindre panne.