Prisjakt

Tema: Mobiltelefoner

Hvilke modeller kan det lønne seg å se nærmere på, det beste tilbehøret og tips om hva du må se etter før du velger.

Populære mobiltelefoner Hos Prisjakt

1. Apple iPhone 11

IPhone 11 ble sluppet i september 2019 og er den nyeste standardmodellen til Apple. Modellen er en virkelig oppgradering sammenlignet med forgjengeren iPhone XR og har lengre batterilevetid, bedre kameraer og økt ytelse. Med iPhone 11 får du en ny og praktisk iOS-telefon med i alt seks fargevalg.

Her finner du Apple iPhone 11 på Prisjakt

2. Apple iPhone XS

iPhone XS ble sluppet i 2018 og erstattes i dag av den klart bedre (og dyrere) telefonen iPhone 11 Pro. Med iPhone XS får du en relativt liten, men kraftig mobiltelefon med gode kameraer og en utmerket skjerm. Modellen selges ikke lenger av Apple, men den kan kjøpes i andre butikker. Det vil fortsatt kommer oppdateringer til iOS i flere år fremover.

Her finner du Apple iPhone XS hos Prisjakt

3. Samsung Galaxy S10

Samsung Galaxy S10 ble sluppet i 2019 sammen med den litt større modellen Galaxy S10+. Modellen har en stor 6,1-tommers HDR-skjerm med høy oppløsning og god ytelse. Den ligger et par tusenlapper under den nyere Galaxy S20 i pris. Hvis du ikke trenger det aller siste fra Samsung, kan det være lurt å ta en titt på Galaxy S10.

Her finner du Samsung Galaxy S10 hos Prisjakt

Slik velger du riktig mobiltelefon - 6 praktiske tips

1. Størrelsen

Ikke la deg lure av skjermstørrelsen, for den forteller deg absolutt ikke hvor stor telefonen faktisk er. Det er viktig å holde mobiltelefonen i hånden før du kjøper, fordi selv små forskjeller når det gjelder skjerm og total størrelse kan føles veldig annerledes. Kan du holde mobiltelefonen og bruke den med bare en hånd? Hvordan kjennes sidene på telefonen ut? Hvis du setter på et deksel på telefonen, hvordan endres størrelsen og følelsen av den da?

2. Skjermen

Det aller første du legger merke til når du slår på telefonen er selvfølgelig skjermen. Spør deg selv hva som er viktigst for deg: lysstyrke, skarphet eller farger eller svarthet. Hold to mobiltelefoner som bruker henholdsvis LCD- og OLED-skjerm ved siden av hverandre for å sammenligne. iPhone 11 og iPhone 11 Pro er gode eksempler på hvor stor forskjell det kan være mellom skjermteknologi og oppløsning. Du må også vurdere om det er viktig for deg å ha en kantløs skjerm. Det tilbyr blant annet Huawei Mate 20 Pro.

3. Ytelse

Alle nyere mobiltelefoner i de høyere prisklassene kan generelt sett tilby utmerket ytelse. Enten du surfer på internett, spiller spill eller ser filmer, vil både årets og fjorårets flaggskiptelefoner fungere utmerket. I mellomklassen og under kan det være litt vanskeligere, og her anbefaler vi at du bruker god tid i butikken før du kjøper. Bytt raskt mellom ulike apper og se om det flyter raskt og godt.

4. Valgets kval

Android eller iOS – hva bør man egentlig velge? Når du skal kjøpe mobiltelefon, bør du også vurdere hvilket tilbehør og apper du vil ha behov for. Hvis du allerede har en Apple TV, iPad eller Mac hjemme, kan en iPhone være det beste valget, fordi de “snakker” samme språk. Men hvis du vil ha større frihet med tanke på hvilke apper du kan installere og ikke bryr deg om Apples gadgets, så er kanskje en Android-telefon et vel så godt valg.

5. Tilbehør

Bruker du smartklokke, mikrofon til videoopptak eller trådløse hodetelefoner? Du bør tenke deg godt om før du velger tilbehør til mobiltelefonen din. Tenk også på hvilke modeller som fungerer med eventuelt andre enheter du har hjemme. Eller kanskje du vil investere i en masse gadgets?

6. Apper

Det finnes et nesten ubegrenset utvalg av apper og tjenester du kan velge mellom. Heldigvis fungerer mange av dem på de fleste mobiltelefoner med Android og iOS. Men det gjelder likevel å være årvåken, for ikke alle apper og tjenester er tilgjengelige på begge plattformene. Sjekk også om appene du vil bruke fungerer med den PC-en du bruker hvis det er viktig. Skriv inn en liste over hva du trenger, og sjekk Google Play Store eller Apple App Store for å se hva de har før du kjøper ny mobiltelefon.

Nyere mobiltelefoner på markedet

Det slippes nye mobiltelefoner hele tiden, og her anbefaler vi noen av de nyere modellene som det kan være verd å ta en titt på.

iPhone SE

Med iPhone SE lanserte Apple en aggressivt priset mobiltelefon med samme design og skjerm som iPhone 8, men med ytelsen til nye iPhone 11. Dette er en sympatisk priset telefon fra Apples hvis du ikke trenger ansiktsgjenkjennelse, OLED-skjerm eller de utmerkede kameraene i iPhone 11-serien. Et godt førstevalg til under 6000 kroner.

Her finner du iPhone SE 64GB, 128GB og 256GB hos Prisjakt.

OnePlus 8 og OnePlus 8 Pro

OnePlus 8 og OnePlus 8 Pro er to 5G-telefoner som begge ble lansert i april 2020. Begge har store skjermer, rask prosessor og HD-kamera. De største forskjellene mellom OnePlus 8 og OnePlus 8 Pro er kamera, skjerm og vannbestandighet, der Pro-modellen skårer litt bedre på alle punkter.

Her finner du OnePlus 8 128GB/256GB og OnePlus 8 Pro 128GB/256GB hos Prisjakt.

Samsung Galaxy S20, S20 Plus & S20 Ultra

Akkurat nå er kanskje Android-telefonene i Galaxy S20-serien fra Samsung de beste på markedet. De er kanskje ikke de billigste, men du får alt det nyeste Samsung kan tilby. Høyoppløselig kamera med 108 megapiksler (Ultra-modellen), en utrolig god skjerm og større batterier enn alle tidligere Galaxy S-telefoner.

Her finner du Galaxy S20 4G / S20 5G, Galaxy S20 Plus og Galaxy S20 Ultra hos Prisjakt.

Motorola Moto G8 Power

Motorola Moto G-serien er kjent for sine billige, men overraskende gode mobiltelefoner i budsjettklassen. For bare noen få tusenlapper får du telefoner som føles mye dyrere enn det de egentlig er, og Moto G8 Power er intet unntak. Stor skjerm, enormt batteri og god konstruksjon gjør Moto G8 Power til en utmerket følgesvenn selv på lengre arbeidsdager uten lademuligheter eller powerbank i nærheten.

Her finner du Motorola Moto G8 Power hos Prisjakt.

Xiaomi Mi Note 10 & Note 10 Pro

Xiaomi har overrasket verden stort med høy kvalitet og lommevennlige mobiltelefoner. Med Mi Note 10 og Mi Note 10 Pro får du et kamera med 108 megapiksler (!), god ytelse, lang levetid på batteriet og en pris som ligger flere tusen under Samsung Galaxy S20. Xiaomis mobiltelefoner imponerer stort i tester – og dette er noen av de mer interessante telefonene på markedet akkurat nå.

Her finner du Xiaomi Mi Note 10 og Mi Note 10 Pro hos Prisjakt.

Prisjakt tipsar – Galaxy S20, S20 Plus & S20 Ultra

Samsung lanserte tre nye mobiltelefoner under Galaxy Unpacked – Galaxy S20, Galaxy S20 Plus og Galaxy S20 Ultra – tre modeller som er raskere og har både bedre kameraer og høyere batterikapasitet enn fjorårets modeller. I vår lanseringsartikkel kan du lese mer om de ulike modellene og se nærmere på de ulike variantene.

Les mer om Samsung Galaxy S20-serien her.

iStock.com / Devenorr

Praktisk tilbehør til mobiltelefonen

1. Skjermbeskyttere og deksler

Det er alltid smart å beskytte en dyr mobiltelefon med skjermbeskytter og deksel. En skjermbeskytter i plast eller glass reduserer risikoen for riper og sprekker i glasset på mobiltelefonen. Dekselet beskytter både sidene og baksiden, og du kan også få deksel med ekstra funksjonalitet som kortholder og innebygd holder.

Her finner du alle skjermbeskyttere og deksler hos Prisjakt

2. Mobilholder

Etter hvert som mobiltelefoner blir større, blir det vanskeligere å bruke dem med bare en hånd. Med en smart holder på baksiden får du et godt grep som gjør det enklere å holde telefonen, og du kan også bruke den som støtte på bordet når du for eksempel ser på film.

Her finner du alle holdere hos Prisjakt

3. Trådløs lader

Er du lei av alle ledningene som må kobles til og fra hele tiden når du skal lade telefonen? Kjøp en trådløs lader, så er det problemet løst. Hvis du har både en iPhone og Apple Watch, finnes det en dobbel lader, slik at du kan lade begge samtidig. Bare husk at en trådløs lader ikke lader like raskt som en med ledning, og hvis du har deksel på telefonen, kan det hende at det ikke fungerer. Sjekk før du kjøper!

Her finner du alle trådløse ladere hos Prisjakt

4. Smartklokke

Har du fortsatt en analog klokke rundt håndleddet? Da vil vi anbefale at du vurderer en smartklokke i stedet. Med en smartklokke får du påminnelser fra kalenderen, ser innkommende anrop, kan svare på tekstmeldinger og mer – alt uten å måtte ta frem mobiltelefonen hele tiden. Husk bare at du må lade en smartklokke mye oftere enn et analogt armbåndsur.

Her er alle smartklokker for Android og iOS hos Prisjakt

5. Minnekort

Hvis du har en Android-telefon, er det ofte plass til et lite minnekort som utvider lagringskapasiteten. Hvis du begynner å gå tom for plass i internminnet, kan det være lurt å kjøpe et mikroSD-kort og lagre for eksempel bilder og videoer der i stedet. Husk å fjerne unødvendige filer og apper fra mobiltelefonen fra tid til annen. Det føles bra for både deg og mobiltelefonen.

Her er alle minnekort til mobiltelefoner hos Prisjakt

6. Bluetooth-sporer

Med en Bluetooth-sporer kan du spore og finne tingene dine hjemme ved hjelp av mobiltelefonen. De små sporingsbrikkene kan legges i vesken, festes til nøklene eller legges i lommeboken hvis du velger en mindre type. Aktiver sporing via den tilknyttede appen som du installerer på mobiltelefonen. Da kan du finne dem når du er innenfor rekkevidde. Smart og praktisk for deg som ofte glemmer hvor du har lagt bilnøkler eller lommebok.

Alle Bluetooth-sporere hos Prisjakt finner du her

Adobe Stock © gballgiggs

Slik rengjør og desinfiserer du mobiltelefonen

Bakterier elsker mobiltelefoner, og vi bruker dem mange ganger hver dag. Likevel er det mange mennesker som ikke tenker på å at man må rengjøre telefonen regelmessig. Selv om de kan spre både influensa- og vanlig forkjølelsesvirus.

Du er enkelt å rengjøre mobiltelefoner eller nettbrett selv, og det krever ikke mer enn en mikrofiberklut og et par desinfeksjonskluter. Så lenge du er forsiktig og ikke bruker andre kjemikalier enn det mobiltelefonens produsent anbefaler, rengjør du enheten din på null komma niks.

Husk at du aldri må bruke mer fuktighet enn det som er strengt tatt nødvendig når du skal rengjøre telefonen. Du må heller ikke bruke blekemidler eller andre kjemikalier som kan påvirke det ytre materialet. Det gjelder også for tilbehør i skinn som lett kan bli misfarget med feil rengjøringsmiddel. Du bør også unngå å bruke trykkluft.

  1. Slå av mobiltelefonen, og fjern et eventuelt deksel hvis du bruker det
  2. Bruk en tørr og ren mikrofiberklut til å tørke telefonen utvendig
  3. Rengjør deretter telefonen utvendig med en desinfeksjonsklut
  4. La mobiltelefonen tørke i noen minutter før du tørker av med mikrofiberkluten igjen
  5. Gjenta rengjøringsprosessen med dekslet – ikke glem at du bør bruke en helt ny desinfeksjonsklut

Prisjakt gir deg smarte tips

Det samler seg lett støv og smuss over tid. Ting du bruker hver dag – som mobiltelefoner og tastaturer – er spesielt utsatt for ansamling av bakterier. I vår artikkel "Hvordan rengjøre tingene dine" får du tips og råd om hvordan du rengjør teknologiske enheter på best mulig måte.

Les artikkelen Hvordan rengjøre tingene dine her