Den nye iPhone SE er her!

Nye iPhone SE ser ut som en iPhone 8, men i tillegg til en lavere lanseringspris, er innmaten ny og den har en bedre ytelse. Den slippes i butikkene den 24. April.

Apple har endelig lansert den nye og etterlengtede iPhone SE. Den kan nok lett forveksles med den eldre modellen fra 2016 som har samme navn, men årets lansering er etterfølgeren til iPhone 8.

Designet til den nye iPhone SE minner mye om iPhone 8 med et skall av aluminium, avrundede kanter og en bakside i glass. Telefonen huser også en 4,7-tommers TrueTone LCD-skjerm med samme oppløsning som iPhone 8.

På fremsiden av telefonen er det en hjemknapp med Touch ID-fingersensor og et frontkamera med 7 megapixel. På baksiden har den ett kamera med 12 megapixel, den har altså ikke to eller tre kameraer som iPhone 11 og iPhone 11 Pro-modellene. Det er også verdt å nevne at iPhone SE mangler TrueDepth-kamera som behøves for Face ID.

Apple

Samme prosessor som i iPhone 11

Hvis Apple har vært sparsom med det ytre designet så kan ikke det samme sies om innsiden. Under skjermen sitter nemlig den samme raske Apple A13 Bionic-prosessoren som finnes i iPhone 11. Når det kommer til lagringsplass vil telefonen har kapasiteter på 64GB, 128GB og 256GB.

Akkurat som tidligere telefoner fra Apple så anvender iPhone SE en Lightning-port for lading og for å koble til telefonen til en data. Med en 18 watts hurtiglader fylles telefonens batteri med 50 prosent på bare 30 minutter. Du kan også bruke trådløse ladere som er Qi-kompitable. Batteritiden oppis av Apple til å være maksimalt 13 timer hvis du ser på video eller 40 timer hvis du hører på musikk.

Med IP67-klassifisering er iPhone SE også vanntett og den kan ligge på maksimalt en meters dybde i opp til 30 minutter.

Her kan du opprette prisvarsel på iPhone SE

Apple

iPhone SE kan bruke samme deksel som iPhone 7 og iPhone 8

Nye iPhone SE har samme dimensjoner som iPhone 7 og 8. Det betyr at den nye telefonen kan bruke de samme dekslene og skjermbeskytterne som de eldre modellene. Hvis du allerede har en iPhone 7 eller 8 og vil fortsatt bruke favorittdekselet ditt, så er det altså fullt mulig å gjøre. Tenk også over at deksel og skjermbeskyttere til eldre telefoner ofte kan kjøpes mye billigere en til helt nye telefoner, så det kan finnes en del penger å spare her.

iPhone SE savner Apple U1-brikken som finnes i iPhone 11

Apple U1-brikken som ble introdusert med iPhone 11 finnes ikke i den nye iPhone SE. U1-brikken kan beskrives som en veldig lokal GPS, og gjør det mulig å finne ut hvor andre U1-kompitable gadgets er og overføre data til dem raskt. Et mye omtalt produkt som ventes å ta i bruk U1-brikken er AirTags, en bluetooth-tracker som det ryktes kommer til å komme i løpet av 2020.

iPhone SE har støtte for Express Card, NFC & WiFi 6

Den nye modellen støtter WiFi 6 for raskt trådløst internett, har NFC for Apple Pay og Bluetooth 5.0. Det finnes også støtte for Express Card som er en teknologi for trådløse betalinger. Med Express Card kan du gjøre betalinger uten at du behøver å åpne en app eller vekke skjermen først. Du kan til og med utføre betalinger opp til fem timer etter at batteriet har gått tomt.

iPhone SE har nye og forbedrede Smart HDR

Med den siste Apple A13 Bionic-brikken får iPhone SE flere nye kamerafunksjoner som iPhone 8 ikke har. Blant annet ny og forbedret Smart HDR som ble lansert med iPhone 11-serien. Med Smart HDR kan kameraet indentifisere ulike objekter og med smarte algoritmer finne ut hvordan de skal ble eksponert på best mulig vis.

  • Støtte for WiFi 6 og 4G, men ikke 5G
  • Doble SIM-kort med støtte for e-SIM
  • Trådløs lading med Qi-ladere
  • Hjemknapp med Touch ID
  • Lagringskapasitet på 64GB, 128GB og 256GB
  • Finnes i fargene sort, hvit og rød
  • Slippes med iOS 13
  • iPhone SE koster fra 5490 kroner
Apple

iPhone 8 og iPhone 8 Plus tas av markedet

Apple har informert om at de to telefonene iPhone 8 og iPhone 8 Plus skal slutte å selges. Ettersom den nye iPhone SE på mange måter er en forbedret versjon av iPhone 8 er det kanskje ikke spesielt overraskende.

Det som er verdt å nevne er at det ikke finnes en iPhone SE Plus i skrivende stund. Det betyr at Apple ikke har en erstatter for iPhone 8 Plus, som er en mobiltelefon med en noe større skjerm på 5,5 tommer.

Det betyr også at det ikke lenger vil finnes en 5,5-tommers iPhone med Touch ID på markedet. I dag finnes det ikke noe informasjon om at Apple har planer om å lansere en større iPhone SE telefon som kan erstatte iPhone 8 Plus med Touch ID.