Prisjakt
HjemPrisjakts eksperterBærbar ACToppliste - Beste portabel aircondition

Prisjakts svært kunnskapsrike eksperter tester og gir råd for at du kan ta bedre kjøpsbeslutninger. Alle eksperter er uavhengige. Les mer.

Toppliste: Beste portabel aircondition

June 29, 2023

Temperert inneklima er superviktig døgnet rundt - enten det er å holde fokus på hjemmekontoret eller for å sove bedre om natten. De aller fleste fokuserer og sover best når romtemperaturen er litt kaldere. Enten du har et (for?!) godt isolert hus en vinterdag eller smelter i sommervarmen, kan det være vanskelig å opprettholde optimal temperatur, og større AC-anlegg må man betale dyre dommer for. Derfor: her er min liste over bærbare AC-enheter som ikke krever noen større installasjon, og som du enkelt kan ta frem når du trenger dem!

1. Electrolux ChillFlex Pro EXP26U338CW

Kjøling etter ønske, avfuktingsfunksjon, testvinner

Kjedelig design, litt høylytt ved maksimal effekt

Electrolux ChillFlex Pro er en testvinnende bærbar AC (blant annet Best i test, Råd&Rön 2022) og som jeg personlig synes gjør jobben sin veldig bra. Den er perfekt for de som vil ha en solid AC som gjør det den skal.

Designmessig er den enkel, hvit med kromdetaljer. Det ser ut sånn som en AC har sett ut det siste tiåret. Jeg synes det er litt kjedelig når dingsen er perfekt på alle andre måter. Men det er selvfølgelig en smakssak.

Denne er 71 cm høy og veier 31,5 kg. Kjølekapasitet er 2,6 kW, noe som betyr at den kan kjøle et rom på opptil 40 kvadratmeter. Støynivået når maksimalt 64 dB.

Overskuddsvarme fra maskinen ledes ut som vanlig ved hjelp av medfølgende ventilasjonsslange som du trekker ut fra dør eller vindu.

Mange AC-er har avfuktingsfunksjon, og det har også denne modellen fra Electrolux.

Electrolux ChillFlex Pro vil jeg si er den beste bærbare AC for de aller fleste. For en god pris får du et stabilt, bærbart klimaanlegg som kjøler godt opp til 40 kvadratmeter.


2. Whirlpool PACW212CO

Whirlpool PACW212CO

Det mangler forhandlere for dette produktet

Kjøling etter eget ønske, avfukterfunksjon

Kjedelig design

Whirlpool er et amerikansk selskap og et av verdens største innen hvitevarer. PACW212CO har enkel design og ligner på alle andre AC-enheter. Den er hvit med en grå detalj på toppen, ingenting som skiller seg ut. Maskinen er 74,4 cm høy og veier 34 kg.

Kjølekapasitet er 2,6 kW, som betyr at den kan kjøle et rom på ca 40 kvadratmeter. Støynivået når maksimalt 64 dB.

Varmluften fra maskinen ledes ut ved hjelp av en ventilasjonsslange som trekkes ut fra dør eller vindu.

I tillegg har denne AC-en et selvfordampende system og trenger derfor ikke tappes for vann som en del andre AC-er. Den har også en avfuktingsfunksjon hvor du kan regulere fuktigheten. Maskinen har også et HEPA-filter som fjerner opptil 99,9 % av partikler større enn 0,3 μm, som er på størrelse med de fleste allergenpartikler.

Whirlpool PACW212CO passer for de som ønsker en god og enkel AC som kjøler skikkelig. Stor verdi for pengene!


3. Wilfa AC1W-7000

Prisgunstig

Ikke like god kjøleeffekt, blåser varm luft rett bakover.

Wilfa AC1W-7000 er den billigste AC-en på listen. Den er både mindre og ikke i stand til å kjøle ned et like stort rom.

Designmessig ser den ut som en betongkloss, men jeg kan ikke si at den er noe styggere enn de andre hvite maskinene på listen.

Det er en liten og kompakt AC med flere ulike viftehastigheter som kan kjøle ned rom på opptil 20 kvadratmeter.

Overskuddsvarmen fra maskinen blåses ut på baksiden. Ulempen med denne konstruksjonen er at det lett blir varmt bak AC-en.

Denne AC-en passer for deg som trenger en billigere, litt mindre og fleksibel AC til et mindre rom.


4. DeLonghi Pinguino PACEX130

Stilig svart design, avkjøles etter ønske

Høyere prisklasse, noe høylytt

Delonghi er et stort hvitevareselskap fra Italia. Du har sikkert sett kaffemaskinene deres, men de lager også andre hvitevarer. For eksempel klimaanlegg.

Delonghi Pinguino PAC EX130 Silent kommer i både svart og hvitt. Italienerne er flinke til å designe, og ved å skifte farge til svart (fra den mer vanlige hvite fargen) blir maskinen straks litt stiligere. Den finnes også i hvitt for de som foretrekker det.

Maskinen er 80,5 cm høy, veier 32 kg og har en kjølekapasitet på 3,3 kW. Det betyr at den kan kjøle ned et rom på ca. 130 kubikkmeter og 120 kvadratmeter. Det maksimale støynivået er 64 dB.

Delonghi Pinguino PAC EX130 styres enten via frontdisplayet, appen eller den praktiske og intuitive fjernkontrollen, som gjør det enkelt å kontrollere og justere komforten uten å gå til maskinen. Som vanlig ledes overskuddsvarmen fra AC-en ut via en medfølgende ventilasjonsslange.

Denne bærbare AC-en er perfekt for deg som ønsker en litt stiligere AC som også kjøler skikkelig.


5. Airrex HSC-2500

Airrex HSC-2500

Det mangler forhandlere for dette produktet

Best effekt på kjøling!

Dyr, stygt design

Det nest siste produktet på listen er Airrex HSC-2500, som både er det dyreste og det beste. Dette produktet brukes oftest i bedrifter som trenger å kjøle ned et datarom når det vanlige kjølesystemet har gått i stykker. Men det betyr ikke at du ikke kan ha det hjemme.

Airrex HSC-2500 produserer kald luft takket være den effektive varmeveksleren. Maskinen er veldig stygg, men siden den er ekstremt effektiv til å kjøle ned et rom, kan du kanskje se bort fra det.

Airrex HSC-2500 er 129 cm høy og veier 86 kg. Den kan kobles til en vanlig 230 V stikkontakt, men da er det best at sikringen ikke brukes til andre store maskiner, da denne trekker mye strøm. Kjøleeffekten er på 2,5 kW.

Airrex HSC-2500 er utstyrt med et oversiktlig digitalt kontrollpanel der du blant annet justerer ønsket temperatur og blåsehastighet. Displayet viser ønsket og aktuell temperatur samt eventuelle alarmer. Apparatet har også en timerfunksjon og kan dermed stilles inn til å være i drift i 0-24 timer, og deretter slås apparatet automatisk av.

For deg som vil ha det beste og kan betale for det. Og som kan leve med den litt stygge designen...


Ekspert på alt med eiendomsteknologi, vifter, luft og varme, og teknologi generelt som bilde og lyd. Jeg er også en musikk- og spillnerd (både PC og konsoll)! Jeg har jobbet profesjonelt med luftrensere, vifter og lyd. Hjemme har jeg en luftrenser i hvert rom. Både fordi jeg liker å teste nytt utstyr, men også for å få så god luft i hjemmet som mulig. I jobben min kommer jeg ofte i kontakt med morgendagens teknologi, som først lanseres for bedrifter og etter hvert også kommer til oss som forbrukere.

Annonse
Annonse