Prisjakts svært kunnskapsrike eksperter tester og gir råd for at du kan ta bedre kjøpsbeslutninger. Alle eksperter er uavhengige. Les mer.
Toppliste: Beste støykansellerende hodetelefoner
9. juli 2025

Støykansellerende hodetelefoner har på kort tid blitt allemannseie, og med det brede utvalget, økte tilgjengeligheten, fallende priser og stadig bedre kvalitet, er det ikke vanskelig å forstå hvorfor. De løser en rekke små hverdagsproblemer og lar deg koble ut i situasjoner med forstyrrende lyd, som på reise, i kollektivtrafikken eller på kontoret. I tillegg gir de en ekstra komfort når du lytter til musikk, podkast, radio og lignende. Muligheten til å forsvinne inn i sin egen verden omgitt av stillhet og god underholdning, er for meg en helt spesiell form for hverdagsglede!
Støykansellerende hodetelefoner har på kort tid blitt allemannseie, og med det brede utvalget, økte tilgjengeligheten, fallende priser og stadig bedre kvalitet, er det ikke vanskelig å forstå hvorfor. De løser en rekke små hverdagsproblemer og lar deg koble ut i situasjoner med forstyrrende lyd, som på reise, i kollektivtrafikken eller på kontoret. I tillegg gir de en ekstra komfort når du lytter til musikk, podkast, radio og lignende. Muligheten til å forsvinne inn i sin egen verden omgitt av stillhet og god underholdning, er for meg en helt spesiell form for hverdagsglede!
1. Sony WH-1000XM6
Bransjeledende støykansellering, God lyd, Bra å reise med
Kostbare
Sony er bransjeledende når det gjelder støykansellerende hodetelefoner, særlig med WH-1000 serien, som gang på gang får toppanmeldelser. WH-1000XM6 leverer sterkt på alle områder med blant annet stilrent design, fantastisk lyd og markedets beste støydemping. I tillegg, med en batteritid på opptil 30 timer kan du bokstavelig talt lytte til musikk hele dagen og vel så det!
Sony har lenge vært kjent for å levere kvalitet innen både lyd, design og støykansellering, og det er nettopp støykanselleringen de kanskje har blitt mest anerkjent for de siste årene. Gjennom hele WH-1000-serien har de levert imponerende støydemping, som stadig forbedres for hver oppgradering. WH-1000XM6 er intet unntak. Modellen bygger videre på fjorårets XM5, og kombinerer det samme stilrene designet med forbedret lyd, smartteknologi og enda bedre støykansellering.
En av de største nyhetene i XM6 er den oppdaterte QN3-prosessoren, som styrer støykanselleringen. Den jobber sammen med hele 12 mikrofoner og faser innkommende lyd 180 grader. Dette er en prosess kjent som fasekansellering. Det er denne teknologien som gir den stille og behagelige lytteopplevelsen, og i denne modellen er den rett og slett overlegen. Hodetelefonene kan dessuten automatisk tilpasse seg ulike omgivelser. Faktorer som lufttrykk, høyde og støy i omgivelsene påvirker hvordan støydempingen fungerer, og med automatisk optimalisering sørger hodetelefonene for at ytelsen alltid er på topp. Sony har en egen app der du kan styre innstillinger på hodtelefonene. Etter min erfaring fungerer den appen helt greit.
WH-1000XM6 er riktignok et kostbart par hodetelefoner, så du må være forberedt på å investere litt. Når det er sagt, er både XM5- og XM4-modellene fortsatt i salg til en lavere pris, og begge leverer fremdeles imponerende godt, både når det gjelder lyd og støydemping. Jeg mener oppriktig at alle kan ha glede av disse hodetelefonene. De passer like godt til lytting hjemme og i parken, som på kontoret eller under reise. Til sistnevnte egner de seg spesielt godt, ettersom de kan foldes sammen og leveres med et stilig og solid etui. Hvor vidt du skal kjøpe disse eller ikke, handler om hvorvidt du ønsker å investere i det nyeste og bruke masse penger eller ikke, og det er spesielt greit å ha i bakhodet med tanke på hvor bra de eldre modellene som fortsatt er på markedet er!
2. Apple AirPods Max USB-C 2024 Wireless Over-ear
Nydelig lyd og støykansellering, Stilfult design
Dyre, Riper og merker blir veldig synlig
AirPods Max er uten tvil premiumversjonen av Apples lydprodukter. Med godt over dobbel pris sammenlignet med de dyreste AirPods-øreproppene, tilhører de en eksklusiv liga av Apple produkter. Prisen er høy, og etter min mening kanskje litt for høy, men det er fortsatt et vanvittig bra par med hodetelefoner. De leverer solid på alle områder, og spesielt når det kommer til støykansellering.
Apple tok virkelig sats i kampen om de beste støykansellerende produktene da de lanserte første versjon av AirPods Pro. Allerede da var de helt i tet teknologisk, fullt på høyde med både Sony og Bose. Og etter hvert som nye modeller har kommet, har støydempingen bare blitt bedre og bedre. Med 2024-versjonen av AirPods Max har de igjen klart å overgå seg selv. De stenger ute det aller meste av støy i nesten alle omgivelser. Nå er det jo ingen som klarer å fjerne absolutt alt, men teknologien har kommet så langt at hvis du kombinerer støykanselleringen med et behagelig lydnivå, så hører du nesten ingenting utenfra uansett hvor du befinner deg.
I tillegg ser de rålekre ut og låter skikkelig bra. Og så er de selvfølgelig perfekt integrert med alt som er innenfor Apple sitt økosystem. Når det kommer til bruk sammen med iPhone, Mac og iPad, er det faktisk ingen som slår dem. Her er AirPods Max rett og slett best i klassen.
Akkurat som med WH-1000XM6 er dette et par hodetelefoner for deg som er villig til å investere litt ekstra i god lyd. Men til gjengjeld får du premium kvalitet hele veien, spesielt på støykanselleringen. De fungerer bra til det meste, enten du sitter hjemme, jobber, er ute og går, eller reiser. Det eneste jeg har å utsette på de er etuiet. Det føles ikke særlig reisevennlig da hodetelefonene ikke kan foldes sammen. Etuiet beskytter, men er ikke akkurat praktisk. I tillegg ville jeg vært forsiktig med å bruke dem til trening eller aktiviteter der de kan få seg en trøkk. Materialet tåler lite, og riper og bulker synes godt.
3. Bose QuietComfort Ultra Headphones Wireless Over-ear
God lyd og støykansellering, Relativt hyggelig pris
Klønete app
Bose er nok blant de som var tidligst ute med støykansellering og gjorde det tilgjengelig for et større marked, og selvom de i nyere tid stadig blir mer og mer utfordret av konkurrenter, holder de seg fortsatt relevante konkurransedyktig.
Bose QuietComfort Ultra er det nyeste tilskuddet til QuietComfort serien til Bose, og det er et tilskudd med betydelig oppgraderinger både når det kommer til lyd, støykansellering og design. Støykanselleringen til QuietComfort Ultra er av premium kvalitet. Klokkene dekker ørene godt sørger for god passiv støykansellering på toppen av den allerede nydelige aktive støykanselleringen. Kombinert med klar og ren lyd kan du stenge verden totalt ute enten du er på et fly, ute blant mye trafikk eller på kontoret. Designet er også oppgradert og gir en mye mer premium følelse enn tidligere modeller. På lik linje med mange andre hodetelefoner som jeg har skrevet om, kan disse også foldes sammen og legges i et etui, og er dermed egnet seg godt for reising. De er også robuste og tåler greit et fall eller to. Hodetelefonene kan også kobles til og styres med Bose appen. Personlig er jeg ikke så fan av den appen, men til min lettelse er man ikke avhengig av appen or å koble de til. Dette gjør du enkelt gjennom bluetooth menyen på enheten din.
Prisen er i mellomsjiktet. De er hverken blant de dyreste eller billigste, noe som gjør de forholdsvis attraktive for de på budsjett. Når det er sagt så er verdien du får for pengene her overlegen på alle punkter, og på toppen av det hele er de super allsidige. Disse passer like godt på reise som på trening, jobb, fritid eller på stranda! Om du er på utkikk etter et par støykansellerende hodetelefoner som leverer fantastisk lyd, støykansellering og brukervennlighet til en relativt hyggelig pris, så er dette headsetet for deg!
4. Sony WH-1000XM4 Wireless Over-ear
Mer en god nok lyd og og støykansellering, God verdi for pengene
Noe utdatert i forhold til smartteknologi
Hvis 80 prosent av det WH-1000XM6 leverer er mer enn nok for deg, og du er ute etter hodetelefoner på budsjett, da er dette modellen du bør gå for!
Selv om XM4 nå har rukket å bli to år gammel, er det absolutt ingenting ved verken lydkvaliteten eller støykanselleringen som tilsier at den bør pensjoneres med det første. Den henger i høyeste grad fortsatt godt med!
XM4 er en del av den "gamle skolen" i WH-1000-serien, og designmessig er den nærmest identisk med de tidligere generasjonene. Personlig liker jeg dette designet enda bedre, og det rett og slett fordi det passer hodet og ørene mine litt bedre enn XM5 og XM6.
Når det kommer til støykansellering leverer XM4 knallsterkt! Den stenger ute det aller meste, enten du er på reise, på kontoret, eller sitter ved siden av en skikkelig skravlefant. Det skal sies at den mangler noen av de nyere smartfunksjonene som har kommet i senere modeller, men selve støykanselleringen er fortsatt nesten helt på høyde med dagens toppmodeller.
Den store styrken til WH-1000XM4 er prisen. Det er sjelden man får såpass bra lyd og støydemping til en så overkommelig sum. Jeg vil faktisk gå så langt som å kalle de burde få tittelen “folkets modell”. Verdien du får for pengene er rett og slett overlegen! I tillegg er den utrolig allsidig. Den kan brettes sammen, leveres med et praktisk reiseetui, og er ganske robust. Får du en liten ripe eller skramme skal faktisk en del til før det synes godt.
5. Sonos Ace Over-ear
Fantastisk lyd og støykansellering, Fungerer med Sonos økosystem
Gir ikke like mye mening om du ikke allerede bruker Sonos
Sonos Ace er Sonos sitt første forsøk på hodetelefoner, og de har virkelig ikke holdt igjen. Med en prislapp godt opp mot AirPods Max og WH-1000XM6 er det tydelig at dette er en modell rettet mot premiumsegmentet, og det merkes, både på lyd, materialer og ikke minst støykanselleringen.
Støykanselleringen er helt i toppsjiktet. Den er helt opp og konkurrerer med både Sony, Apple og Bose sine flaggskipmodeller. Det blir stille. Ordentlig stille. Enten du sitter på t-banen, jobber i åpne kontorlandskap eller bare vil ha ro hjemme, så gjør disse en solid jobb med å stenge verden ute.
Lyden er klassisk Sonos; varm, detaljert og fyldig. De spiller av lyd klart og detaljert, og leverer veldig bra uansett hva du måtte høre på. Det er også verdt å nevne at de kan integreres sømløst med Sonos sitt økosystem. Har du f.eks. en lydplanke fra Sonos, kan du enkelt bytte over TV-lyden til hodetelefonene når resten av familien har lagt seg, og du bare skal se de siste 45 minuttene av filmen.
Det jeg primært har å utsette på Sonos Ace er først og fremst prisen. Dette er ikke et budsjettvalg samtidig som det heller ikke er blant de dyreste. I tillegg er de litt store og ikke like portable som f.eks. Sony sine modeller, og etuiet de kommer i er ikke like praktisk for reise. Hvis du i tillegg ikke bruker Sonos fra før, så mister du noe av poenget med integrasjonen. Disse ville jeg nok først og fremst anbefalt til de som allerede bruker Sonos produkter. Hvis alt det over ikke står til noen hindring for deg, og støykansellering står høyt på listen over prioriteringer, så er dette en skikkelig sterk kandidat.
Med både teknisk og kreativ kompetanse rundt lyd, en bachelor innen lydteknikk, samt at jeg er en "utstyrsfreak" som liker å teste ut alt jeg kan få fatt i, gir jeg anbefalinger innen lyd & bilde fra et ståsted som tar utgangspunkt i tekniske spesifikasjoner og design, med hovedmål om å oversette dette til ulike budsjetter, bruksområder, og brukere. Jeg er lidenskapelig opptatt av tech og utstyr, og bruker mye tid på å undersøke hva som finnes av ulike duppeditter og nyheter i tech verden, uavhengig av merker.