Ti smarte ting å vite om Apple Watch Series 6

Måler oksygen i blodet, og leveres med watchOS 7

Tekst:
Daniel Haaf

Apple har presentert nyeste generasjons Apple Watch. Dette er den sjette modellen i serien, og den har en rekke forbedringer. Ikke la deg lure av at designen er identisk med fjorårets Apple Watch Series 5 – den store skjermen skjuler mange nyheter. Her går vi gjennom noen av de største og mest interessante forandringene sammenlignet med tidligere modeller.

1. Apple Watch Series 6 har en ny og kraftigere prosessor

Apple S6 er den nyeste og kraftigste prosessoren Apple har brukt i en smartklokke noensinne. Den er 20 prosent kraftigere enn S5-prosessoren som sitter i fjorårets Apple Watch Series 5. Prosessoren er basert på den samme A13-kretsen som brukes i iPhone 11, men den er naturligvis justert for å passe i smartklokken.

2. Mer lyssterk skjerm

Før lanseringen av Apple Watch Series 6 gikk det rykter om at skjermen skulle gå fra OLED til mikro-LED. Nå vet vi at det ryktet ikke stemte, men det betyr ikke at skjermen ikke ble bedre. Alltid på-delen av skjermen har blitt hele 2,5 ganger mer lyssterk enn Apple Watch Series 5. Det gjør det enklere å se hva som vises på skjermen i for eksempel sterkt sollys.

3. Samme batteritid som Apple Watch Series 5

Selv om Apple Watch Series 6 har bedre ytelse og en mer lyssterk skjerm, har ikke batteritiden blitt dårligere. Du kan bruke smartklokken i opptil 18 timer ved normal bruk. Batteriet lades fra 0 til 100 prosent på bare 90 minutter.

Apple Watch Series 6 måler oksygen i blodet på bare 15 sekunder. Foto: Apple

4. Det er ikke strømforsyning i esken

Apple sender ikke Apple Watch Series 6 og Apple Watch SE med strømadapter. Det skyldes at Apple ønsker å redusere miljøpåvirkningen. Det medfølger fortsatt en ladekabel, som du kan koble til for eksempel datamaskinen eller en strømadapter du har fra før.

5. Apple Watch Series 6 kan måle oksygen i blodet

Apple Watch Series 6 har en ny sensor som kan måle oksygen i blodet. Sensoren bruker bare 15 sekunder på målingen, og resultatet finner du i den nye appen Oksygen i blodet. Den nye funksjonen og appen kommer i tillegg til funksjonen for å ta EKG, som ble introdusert i fjor med Apple Watch Series 5.

Derfor er det lurt å holde oversikt over oksygen i blodet

Hvis det er mindre enn 90 prosent oksygen i blodet, anses det som lavt, og det kalles hypoksemi. Det kan være flere grunner til at nivået synker så lavt. Hypoksemi kan skyldes for eksempel astma, søvnapné, blodmangel og kols. Normalt oksygennivå er mellom 95 og 100 prosent.

6. Leveres med watchOS 7

Apple Watch Series 6 leveres med watchOS 7. Når du slår på smartklokken, kan du umiddelbart begynne å bruke alle de nye funksjonene. Hvis du har en eldre Apple Watch Series 3 eller nyere, kan du også oppgradere den med watchOS 7. Den nye versjonen lanseres 16. september, og du kan som alltid oppdatere gratis.

7. Den første Apple Watch-modellen som lanseres som (PRODUCT)RED

Hittil er det bare iPhone som har vært tilgjengelig med den eksklusive, røde fargen som kjennetegner Apples (PRODUCT)RED-serie. En serie der deler av inntektene går uavkortet til forskning på hiv/aids. I tillegg til rødt, finnes Apple Watch Series 6 også i fargene grått, sølv, gull og blått.

8. Kan kjøpes med den nye remmen Solo Loop

Under presentasjonen viste Apple to nye smartklokker, men også mange nye remmer til Apple Watch. Den første var Solo Loop. En rem som er laget i ett stykke silikon, og som ikke kan justeres. Du velger en størrelse som passer håndleddet ditt, og materialet utvider seg når du bruker remmen. Og du kan naturligvis kjøpe Apple Watch Series 6 med Solo Loop.

Remmen Solo Loop kan ikke justeres. Foto: Apple

9. Apple Watch Series 6 har innebygd høydemåler som alltid er på

En ny sensor i Apple Watch Series 6 er en høydemåler som alltid er på. Den kan vise høydeendringer i sanntid, og Apple sier at nøyaktigheten er ned til omtrent 30 centimeter. En høydemåler kan kombineres med GPS, slik at det blir enklere å finne din nøyaktige posisjon. Høydemåleren gir også måledataene en ny dimensjon når du registrerer for eksempel løpeøkter eller skiturer.

10. Bruker samme U1-krets som iPhone 11

En detalj om Apple Watch Series 6 som bare ble nevnt i forbifarten, er at smartklokken har den samme U1-kretsen som iPhone 11. Det er en krets som bruker radiobølger til å finne og kommunisere med andre enheter som bruker samme U1-krets. Den har mange bruksområder, for eksempel lokalisering med stor nøyaktighet.

Denne artikkelen er skrevet av Prisjakts redaksjon. Ingen andre har påvirket innholdet i den. Det finnes ingen betalingslenker eller andre typer annonsesamarbeid. Daniel Haaf kan nås på [email protected]