Prisjakt

Prisjakts svært kunnskapsrike eksperter tester og gir råd for at du kan ta bedre kjøpsbeslutninger. Alle eksperter er uavhengige. Les mer.

Prisjakts svært kunnskapsrike eksperter tester og gir råd for at du kan ta bedre kjøpsbeslutninger. Alle eksperter er uavhengige. Les mer.

Test: Xiaomi Mi Smart Fan 2
  • 2023-09-25T11:56:30.455Z
Johan Eek
Johan EekEkspert innenfor vifter
Ekspertvurdering:
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
4.0
Vurdering etter behovVi vurderer produktet basert på det som kan være viktig for deg.
Design- og teknologinørden
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
3.0

Xiaomi Mi Smart Standing Fan 2 er enkel, stilig og kan styres med mobiltelefonen. Dette produktet er perfekt for deg som liker nye og unike teknologiløsninger, men som samtidig ønsker å holde hjemmet ryddig og minimalistisk. En av de beste smartviftene på markedet akkurat nå, og den koster ikke all verden.

Hvis du ikke er vant til ny teknologi
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
3.0

Jeg hadde problemer med å installere Xiaomi Mi Smart Standing Fan 2. Jeg, som en erfaren bruker av ny teknologi, løste problemet, men jeg tror at for de som ikke er det, anbefaler jeg å ikke ta på seg produktet selv, men å få hjelp fra noen som kan og har gjort lignende ting før.

Førsteinntrykk

Da jeg hentet Xiaomi Mi Smart Standing Fan 2, opplevde jeg esken som både lett og liten. Den var like liten som en eske til en bærbar datamaskin, men litt bredere. Mitt første spørsmål var hvordan de hadde fått plass til en gulvvifte i en så liten eske?

Da jeg kom hjem og åpnet esken, innså jeg at håndtakene som holder viftedelen var i to deler. I tillegg, hvis du bare brukte den ene akselen, var det en bordvifte i stedet for en gulvvifte, veldig smart tenkt.

Det var veldig enkelt å sette viften sammen, så etter noen minutter hadde jeg en enkel, hvit og stilig vifte stående foran meg. Men så var det noen problemer. Jeg har allerede mange Xiaomi-smarte dingser hjemme, som luftfuktere, overvåkningskameraer, robotstøvsugere og luftrensere, så jeg trengte bare å åpne Xiaomi Home-appen.

Hvis du ikke har appen, er det bare å laste den ned fra alle tilgjengelige apper. Jeg klikket meg videre til Xiaomi Mi Smart Standing Fan 2 og prøvde å koble til i henhold til instruksjonene på mobiltelefonen, men fikk en feilmelding flere ganger, og det ble ikke opprettet noen forbindelse til appen. Til slutt flyttet jeg viften fra 5 meter fra ruteren til bare 1 meter, og da fungerte den plutselig. Så jeg anbefaler å ha viften så nær ruteren som mulig når du installerer den med appen. Deretter kan du flytte den dit du vil.

Apper

Personlig er jeg veldig vant til å bruke Xiaomi Home-appen og produktene deres. Det er veldig enkelt, selv for en helt ny bruker. Det er enkelt å sette opp hvordan du vil at produktene skal fungere. Perfekt for å slå viften på i et bestemt tidsrom og av i et annet. Eller sette viften på en timer slik at den slår seg av etter en viss tid.

I tillegg til den vanlige viften kan du få den til å blåse luft som kalles Natural breeze, den blåser som et vindkast med noen sekunders mellomrom. Veldig fint og det blir ikke den samme irriterende følelsen når den blåser på hele tiden, men du får fine vindkast hele tiden. Med appen kan du også slå av alle lysene slik at viften kan stå på også om natten, uten forstyrrende lys som forstyrrer søvnen.

Hvis du har barn, kan du også klikke på barnelåsen, noe som betyr at du ikke kan bruke knappene på viften, men bare gjøre alt fra appen. Appen har også en funksjon der du kan invitere familiemedlemmer til ditt "Xiaomi Home"-hjem, perfekt slik at hele husstanden kan få tilgang til alle eller noen av produktene.

Etter to uker

Etter at familien og jeg har testet Mi Smart Standing Fan 2, er vi alle enige om at prisen du betaler er veldig bra. Du kan styre alt med mobiltelefonen eller de fleste knappene, og hvis du ligger på sofaen og ser på TV, er det fint å kunne styre viften med mobiltelefonen uten å måtte reise deg fra sofaen.

I tillegg får du to vifter i én, både en gulv- og en bordvifte. Så den passer både på kommoden eller på gulvet, valget er ditt. Appen har mange smarte funksjoner som jeg liker, spesielt den der du kan stille inn en timer, perfekt så du aldri glemmer at viften er på. I tillegg er Natural breeze gull verdt, den blåser som et vindpust med noen sekunders mellomrom, og det er faktisk den funksjonen jeg bruker mest.

I tillegg til at den klarer 140 graders rotasjon, kan du også justere den opp og ned, 23 grader opp og 16 grader ned. Dette er bra siden den mangler et teleskopisk justerbart ben, noe som er standard blant gulvvifter.

Teknologi og design

Designet er skandinavisk, fargen er hvit og veldig enkel. Xiaomi Mi Smart Standing Fan 2 står stødig på den runde foten, men er ikke for tung, slik at den enkelt kan flyttes ved behov.

Viften er 35,5 cm i diameter, 100 cm høy, veier 3 kg og gir 58 dB ved maksimal effekt. I tillegg til Xiaomis egen app fungerer den med både Google Assistant og Amazon Alexa.

Har du noe å klage på?

Når jeg tenker på hva jeg synes er negativt, er det ikke så mye å snakke om. Det eneste jeg selv kan tenke er at det låter litt for høyt på full effekt.

Bortsett fra det, husker jeg bare at du må være veldig nær ruteren når du installerer. Når viften er installert, kan du flytte den nesten hvor som helst, og jeg har ikke merket noen problemer med at den mister wifi. I tillegg har den ikke et teleskopisk justerbart ben, men du kan justere viften 39 grader totalt opp eller ned.

Spesifikasjoner
Antall blader
7 og 5, den har doble vifteblad.
Volum ved maks.
58 dB
Vekt
3 kg
Maksimal rotasjon
140 grader
Tilkoblingsmuligheter
Wifi (802.11 b/g/n 2,4 Ghz)
Smart kontroll
Mi Home-appen, Google Assistant og Amazon Alexa

Xiaomi er et teknologiselskap som ble grunnlagt i 2010 i Beijing. Selskapet har mange ulike produkter, blant annet elektriske sparkesykler, TV-er, robotstøvsugere og mobiltelefoner. Xiaomi er mest kjent for sine mobiltelefoner, og selskapet selger flere mobiltelefoner globalt enn både gigantene Samsung og Apple. Xiaomi har i mange år levert smarte vifter, både vanlige gulv-/bordvifter og litt større tårnvifter. Det som gjør Xiaomi-viftene unike, er mobiltelefonstyringen som de fleste andre mangler.


Johan Eek
Johan EekEkspert innenfor vifter

Expert inom allt med fastighetsteknik, fläktar, luft & värme, samt teknik i allmänhet som bild och ljud. Dessutom är jag även musik- och spel-nörd (både PC & Konsol)! Jag har jobbat professionellt med luftrenare, fläktar och ljud. Hemma hos mig har jag en luftrenare i varje rum. Både för att jag gillar att testa ny utrustning men också för att få så bra luft i hemmet som möjligt. Inom mitt arbete kommer jag ofta i kontakt med morgondagens teknik som först lanseras för företag och sedan efter en tid även kommer till oss som konsumenter.

Hva mener brukerne våre om Xiaomi Mi Smart Fan 2?

Svensk bruker
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
3 måneder siden

Trodde ikke det var så stor forskjell på en billig vifte og denne. Opp til nivå 3 høres det ikke. Negativt er at jeg glemmer å slå den av da den ikke er hørbar.

Svensk bruker
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
6 måneder siden

Rimelig, stillegående og stilig :-).

Svensk bruker
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
ett år siden

Stillegående og god vifte hvis du ikke har den koblet til wi-fi. Fordi den kun støtter 2,4Ghz og mister forbindelsen hele tiden! Og tøft og komplisert å koble den til igjen..

Svensk bruker
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
ett år siden

Ikke spar på den billigere LITE-modellen - det er denne eller PRO-modellen du bør ha - forskjellen som noen andre påpekte er de spesielle viftebladene som gjør denne varianten ekstremt stillegående - ellers er de helt identiske (Pro har de samme bladene OG batteridrift). Hele konstruksjonen i full svingning er bemerkelsesverdig stabil og stillegående til tross for at konstruksjonen ser litt plastisk ut. Dette er som sagt en "smart" dings med mange innstillinger via appen, men de viktigste funksjonene kan klares uten (derimot trenger du appen og en konto etc. for å kunne snu av den evige pipetonen når du trykker på en knapp. Strålende trekk Beijing!). Hvis vi skal snakke spesifikasjoner, er det litt rart at den kun har 2,4ghz wifi, men hvis du vil minimere eksponeringen (f.eks. for soverom) kobler den fra seg selv etter 30 minutter. Alt i alt sannsynligvis den beste fanen jeg har hatt å forholde meg til (nei, Dyson er ikke engang i nærheten).

Svensk bruker
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
ett år siden

Stillere enn 2S, annen utforming av viftebladene. Synd de ikke tok dette designet til 2S som har batteridrift.