Prisjakts svært kunnskapsrike eksperter tester og gir råd for at du kan ta bedre kjøpsbeslutninger. Alle eksperter er uavhengige. Les mer.

Prisjakts svært kunnskapsrike eksperter tester og gir råd for at du kan ta bedre kjøpsbeslutninger. Alle eksperter er uavhengige. Les mer.

Test: Samsung Galaxy A54 - Anmeldelse
  • 19 september 2023
  • 40 hjulpete
Joakim Ewenson
Joakim EwensonEkspert innenfor mobiltelefoner
Ekspertvurdering:
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
4.0
Vurdering etter behovVi vurderer produktet basert på det som kan være viktig for deg.
Utmerket hverdagstelefon
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
4.5

Er du på utkikk etter en kompetent telefon til hverdagsbruk, enten det er til deg selv, en slektning eller kanskje ansatte? Samsung Galaxy A54 passer for de fleste behov og personer. I et velbygd chassis får du kompetent maskinvare, godt batteri og god programvarestøtte. Ingen vil noen gang huske hva slags telefon de har, men de vil være fornøyd med den.

Ikke for deg som vil skille deg ut
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
2.0

Handler livet ditt om å skille seg ut? Å ikke være en i mengden? Da bør du droppe Samsung Galaxy A54. Dette er en telefon som det kommer til å bli mange av, og den er så anonym at ingen antakelig kan si hva det er.

Det er en Samsung!

Fra det øyeblikket du ser esken og resten av veien frem, er det ingen som helst tvil om at dette er et Samsung-produkt.

Det er ikke nødvendigvis en dårlig ting i seg selv, avhengig av hvor lojal du er til smarttelefoner, det er bare ekstremt merkbart og åpenbart.

På innsiden av esken finner vi som vanlig relativt lite i 2023. Selvsagt selve mobiltelefonen, et verktøy for å få ut SIM-kortholderen og en ladekabel med USB-C til USB-C. Ingen lader. Ingen hodetelefoner. Ikke noe ekstra fluff i det hele tatt.

Meningene om den manglende laderen kan være mange, men jeg synes i hvert fall selv at det er både rett og rimelig.

De aller fleste av oss har allerede både ladepucker og hodetelefoner i stasjonene, og disse kan elimineres for mindre avfall og mer kompakte esker.

Stabilt i sentrum

Få mobiler føles mer fornuftige enn Samsung Galaxy A54, noe som gjenspeiles i både design og ytelse. Ingenting er ekstravagant eller for den saks skyld et urimelig kompromiss.

Når det gjelder datakraft, finner vi Samsungs egen Exynos-systemkrets som mer enn klarer å gi en behagelig opplevelse når det gjelder ytelse, grensesnitt og apper som flyter så jevnt og fint i hverdagen.

I tillegg kommer enten 6 GB eller 8 GB RAM og 128 GB eller 256 GB lagringsplass. Dette kan også utvides med opptil 1 TB ekstra lagringsplass via et microSD-kort.

Batteriet på 5000 mAh er kanskje ikke klasseledende, men likevel nok til at de fleste kommer seg gjennom en hel dag uten større problemer.

Hurtiglading? Vel, ikke veldig raskt i hvert fall. Men det er mer enn nok til å dekke behovet i de fleste tilfeller. Ganske rask.

Triss i kameraer

Hovedkameraet i Samsung Galaxy A54 består av en 50 MP-sensor som leverer klart akseptable resultater under de fleste forhold.

Selv om det kanskje ikke er den samme lyriske wow-følelsen som når man fotograferer med Samsungs dyrere mobiler, leverer A54 likevel gode bilder som mer enn dekker behovet de fleste har for telefoner i denne prisklassen.

I tillegg til hovedkameraet er det ytterligere to kamerasensorer på baksiden, et 12 MP ultravidvinkelkamera og et 5 MP makrokamera.

Hvorfor de i det hele tatt har tatt seg bryet med å sette inn et 5 MP makrokamera, forblir litt av et mysterium, og ultravidvinkelkameraet er mer i kategorien heller enn bra.

Personlig mener jeg at telefoner utenfor toppsjiktet bør holde seg til et noenlunde godt kamera, i stedet for å strø inn mer eller mindre middelmådige kameraer for moro skyld.

AMOLED

Skjermen på Samsung Galaxy A54 består av et 6,4" AMOLED-panel med en oppløsning på 1080 px * 2220 px og en variabel oppdateringsfrekvens på opptil 120 Hz.

Den variable oppdateringsfrekvensen betyr at du som bruker får en jevnere og mer behagelig opplevelse i hverdagen, samtidig som skjermen kan skru seg ned ved visning av statisk innhold.

Selv om dette i seg selv er fint og stort sett fungerer veldig bra, er det kanskje ikke fullt så finjustert som i dyrere mobiler, og det med rette. Hvis du ikke liker det, kan du justere det slik at det alltid ligger fast på 60 Hz, uansett hva som vises.

Skjermens lysstyrke er klart godkjent, og den kan levere klare og tydelige bilder selv i den skarpe vårsolen, om enn på bekostning av batteritiden.

En av mange

Synes du det høres fint ut å ha en relativt anonym mobiltelefon som ikke skiller seg ut på noen måte? Da er Samsung Galaxy A54 et utmerket valg på alle måter.

I et svært diskret format, muligens bortsett fra de tre kameraene på baksiden, får vi akkurat det de aller fleste brukere trenger i en moderne mobiltelefon.

Uten å gjøre noe stort nummer ut av det, vil A54 være et trygt og stabilt valg for både bedriftsbrukere og privatpersoner i alle alderskategorier rundt om i landet og verden for den saks skyld.

Spesifikasjoner
Systemkrets
Exynos 1380-prosessor med åtte kjerner (fire høyytelses- og fire høyeffektive kjerner)
Grafikk
Mali-G68 MP5
Lagring
128 GB / 256 GB, kan utvides med microSD opp til 1 TB
RAM
6 GB / 8 GB
Kamera
50 MP + 12 MP + 5 MP på baksiden, 32 MP selfiekamera foran
Skjerm
6,4" AMOLED-skjerm med FHD+-oppløsning (1080 px * 2340 px)
IP-klasse
IP67
Dimensjoner
158,2 mm * 76,7 mm * 8,2 mm
Vekt
202 gram
Fargealternativer
Fantastisk lime, fantastisk fiolett, fantastisk grafitt, fantastisk hvit
Om mobiltelefoner fra Samsung

Samsung produserer mobiltelefoner i nær sagt alle prisklasser, fra de nesten hysterisk dyre variantene av Galaxy S23 Ultra til budsjettalternativer i klassen under 2000 kroner. Med A50-serien får du en mobiltelefon i den øvre delen av mellomsegmentet, et anstendig sett med maskinvare og ytelse, for en rimelig penge.


Joakim Ewenson
Joakim EwensonEkspert innenfor mobiltelefoner

Teknologiinteressert mann i sin beste alder (?). Jeg liker å teste og utforske nye produkter og har stor glede av å dele mine erfaringer med andre. Jeg driver YouTube-kanalen Technology with Ewenson, der jeg tester og vurderer moderne teknologi i alle farger og fasonger. For meg er det viktig at teknologien jeg anbefaler, har et fornuftig forhold mellom pris og ytelse, er enkel å bruke og har god materialkvalitet. Jeg er selvfølgelig nøye med å bare anbefale ting jeg selv kunne tenke meg å kjøpe!