Prisjakts svært kunnskapsrike eksperter tester og gir råd for at du kan ta bedre kjøpsbeslutninger. Alle eksperter er uavhengige. Les mer.

Prisjakts svært kunnskapsrike eksperter tester og gir råd for at du kan ta bedre kjøpsbeslutninger. Alle eksperter er uavhengige. Les mer.

Test: OnePlus Buds Pro 2 - Kampen om tronen i mellomklassen
  • 19 september 2023
  • 145 hjulpete
Björn Sige
Björn SigeEkspert innenfor hodetelefoner
Ekspertvurdering:
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
4.0
Vurdering etter behovVi vurderer produktet basert på det som kan være viktig for deg.
Vil du ha de kanskje mest komplette True Wireless-hodetelefonene under 2 000 kroner?
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
4.5

OnePlus Buds Pro 2 ser kanskje litt anonyme ut, men på innsiden har de mer kvalitet og funksjonalitet enn de fleste alternativene jeg har testet til den dobbelte prisen. De har også bedre batteritid og sitter bedre i ørene enn hovedkonkurrenten [Huawei Freebuds Pro 2] (https://www.prisjakt.nu/tester/test-huawei-freebuds-pro-2-godis-for-oron-och-ogon).

Forventer du å bli blåst av stolen av lyden?
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
3.0

Til tross for stort fokus på spesialtilpassede lydelementer og samarbeid med både Dynaudio og Hans Zimmer, er lydopplevelsen ikke noe flaggskip. Spesielt "Spatial Sound"-implementeringen er langt fra Apple-standarden.

Innledning

I forbindelse med lanseringen av det nye flaggskipet [OnePlus 11] (prisjakt.nu/tester/test-oneplus-11-for-dig-som-setter-pris-på-ytelse-per-krone), presenterer Oneplus også etterfølgeren til True Wireless-hodetelefonene Buds Pro.

Det er en videreutvikling av de originale hodetelefonene, med lignende design og alle funksjoner på plass - men med en rekke nye tillegg, blant annet forbedret støyreduksjon og helt nye lydelementer utviklet i samarbeid med danske Dynaudio. Samtidig er prislappen - selv i dagens høye inflasjon - fortsatt attraktive 1990 kr.

Med de nye Oneplus-hodetelefonene i den ene hånden og (sannsynligvis) den nærmeste konkurrenten Huawei Freebuds Pro 2 i den andre, hvilke kommer til å fremstå som de beste mellomtonehodetelefonene til Android-telefonen din?

I kartongen

Oneplus Buds Pro 2 leveres i en pen og stilig innpakning (jeg får litt "Beats by Dre"-vibber blandet med "Nothing"-vibber) sammen med totalt 3 par ørepropper og en USB-ladekabel.

Jeg skulle gjerne sett en pluggstørrelse til, og kabelen er, som ofte, latterlig kort, med en utdatert og bakstreversk USB-A-terminering i den ene enden. Jeg skulle gjerne sett at denne trenden forsvant i 2023.

Ellers er "unboxing"-opplevelsen overraskende luksuriøs, spesielt i denne prisklassen, med skikkelig ryddig dokumentasjon, inkludert en personlig erklæring som bygger opp forventningene til den såkalte Dual Driver-teknologien og den resulterende lydkvaliteten. Mer om det (selvfølgelig) senere.

Design, kvalitet og komfort

Mitt testeksemplar av Buds Pro 2 kom i en fin, matt svart "Obsidian Black"-versjon. En grønn metallisk "Arbor Green" vil også være tilgjengelig. Jeg foretrekker definitivt dette matte og mer diskré utseendet fremfor de høyglansede Huawei-hodetelefonene som føles mer "bling".

Det elegante lade- og oppbevaringsetuiet er helt fritt for plott og kun preget av OnePlus- og Dynaudio-logoene. Klart og tydelig! Dessverre får innsiden av etuiet raskt riper (se bilder).

Hodetelefonene sitter faktisk veldig godt i ørene mine allerede med forhåndsmonterte plugger og uten behov for justeringer. Den Airpods-typiske designen med nedoverpekende stilker er veldig ergonomisk, og her har de en klar fordel i forhold til Freebuds Pro 2, som jeg aldri følte hadde en helt optimal passform.

Selv i lengre perioder sitter de komfortabelt, og under et oppussingsprosjekt i forrige uke glemte jeg flere ganger at jeg hadde hodetelefonene i.

Heldigvis fungerer de også utmerket til trening, da stabiliteten er god og hodetelefonene beholder forgjengerens IP55-klassifisering (IPX4 for etuiet) for ekstra god fuktbestandighet. Det er imidlertid litt synd - spesielt under trening - at du ikke kan justere volumet direkte på hodetelefonene, slik du kan med Huawei. Nå har jeg en smartklokke, så det er ikke hele verden, men likevel et lite minus.

Funksjonalitet

OnePlus-brukere får tilgang til headsettets innstillinger direkte fra Bluetooth-menyen (Airpods Style), mens andre Android- og iOS-brukere finner de samme funksjonene via den såkalte "HeyMelody"-appen. Der kan du velge mellom ulike Dynaudio-signerte EQ-profiler (eller lage dine egne med 6 justerbare frekvensbånd), justere ANC-modus, aktivere Game Mode for ekstra lav forsinkelse og oppdatere fastvaren.

I likhet med Huawei dekker de det meste når det gjelder funksjonalitet. I tillegg til adaptiv støyreduksjon med transparensmodus er det mulighet for multiparing (og Google Fast Pair), trådløs QI-lading, hurtiglading, berøringssensorer for automatisk avspilling/pause og selvfølgelig smarte algoritmer for personlig tilpasset lyd og bedre vindstøyreduksjon. Det finnes en såkalt "Zenmode Air"-modus der meditative omgivelseslyder kan lagres direkte i hodetelefonenes internminne og deretter aktiveres med et langt trykk (selv om jeg helst bare vil gå en tur i naturen...).

Dette er også de første hodetelefonene fra andre produsenter enn Apple som undertegnede har støtt på med full støtte for Spatial Audio med hodesporing. For at dette skal fungere, trenger du både kompatibel Android/Google-firmware og en video- eller musikkstrømmetjeneste med Dolby Atmos-innhold. For hodesporing trenger du foreløpig en Oneplus 11, men støtte for flere enheter er lovet.

For best mulig trådløs strømmekvalitet er det også støtte for den såkalte LHDC-kodeken, et alternativ til Sonys LDAC (som for eksempel støttes av Huawei Freebuds Pro 2). For øyeblikket er det imidlertid bare Kina-telefonene fra Huawei, Oppo, Xiaomi og OnePlus som støtter avspilling med LHDC. Siden det ikke finnes noen aptX-støtte, må andre Android-brukere nøye seg med den eldre og dårligere SBC-standarden. Ikke så farlig for de fleste, men greit å vite for lydfreaks.

Kontrollene fungerer bra og er litt enklere å bruke enn hos Huawei, men jeg har hatt litt problemer med berøringssensorene. Det er langt fra alltid at automatisk avspilling og pause når du slår av/på fungerer. Forhåpentligvis blir dette snart løst via firmware.

Lydkvalitet

De satser hardt på samarbeidet med Dynaudio og det de kaller "MelodyBoost". Nærmere bestemt er det et (i hvert fall delvis) Dynaudio-utviklet lydelement med to individuelle drivere; en 11 mm for bass og en 6 mm for diskant.

I praksis presterer hodetelefonene på omtrent samme nivå som Freebuds Pro 2, noe som er et kompliment. Freebuds er litt mer "referanseinnstilt" med en litt mer fremtredende mellomtone, mens Oneplus har en mer basstung lyd. Men det betyr ikke så mye, for begge hodetelefonene har rikelig med EQ-muligheter hvis du ønsker det.

Siden jeg heldigvis hadde en Oneplus 11 å teste hodetelefonene med, kunne jeg også teste Spatial Sound skikkelig. Det fungerer som det skal. Hodesporingen er god, men ikke fullt så sømløs som i Airpods Pro 2, og selve romeffekten føles mer som et veldig overdrevet og kunstig ekko/reverb-filter. Kan bli bedre i fremtiden, men i skrivende stund er dette absolutt ikke grunn nok til å kjøpe en Oneplus 11 (en god mobiltelefon for øvrig, må jeg si).

Samtalelyden er ok, ikke noe oppsiktsvekkende. Huawei låter fyldigere/klarere, men også mer bearbeidet.

De lover kanskje litt mer enn de holder når det gjelder lydopplevelsen. Du kommer nok ikke til å forveksle dem med et par Airpods Pro 2 eller B&W Pi7, men bortsett fra den romlige lydeffekten tror jeg definitivt at de fleste kjøpere vil være fornøyde med resultatet.

Ytelse for støyreduksjon

OnePlus lover selv en maksimal støyreduksjon på 48 dB, noe som er en forbedring på 8 dB fra forgjengeren. Innenfor hvilke frekvensbånd dette gjelder, nevnes imidlertid ikke.

Du kan velge mellom Smart (adaptiv), Max, Moderat og Mild. Jeg foretrakk den adaptive innstillingen som minimerer den underliggende elektroniske støyen i roligere omgivelser der du ikke trenger maksimal demping.

Støyreduksjonen i seg selv er god. Her føler jeg imidlertid i sammenligningstestene mine at Huawei er litt bedre, spesielt i den øvre bassen og opp i mellomtonen. Selvfølgelig er ingen av dem i nærheten av Bose Quietcomfort Earbuds 2 eller Airpods Pro 2, men det er rimelig med tanke på prisforskjellen.

Derimot synes jeg at transparensmodusen er litt bedre og klarere på Oneplus. Men heller ikke her kan de måle seg med Airpods Pro 2, som både er vanvittig stillegående (= ingen bakgrunnsstøy) og har en nesten skummelt naturlig passthrough.

Batteriets ytelse

Når ANC er i gang, oppgir OnePlus en batterilevetid på 6 timer per økt. Og en total batteritid på 25 timer med et fulladet etui. Slår du av ANC, endres tallene til henholdsvis 9 og 39 timer. En ganske betydelig forskjell!

Så hvis du har behov for å lytte lenge, kan det være verdt å slå av støyreduksjonen hvis du ikke trenger den, men 6 timer er ganske normal - og fullt tilstrekkelig - spilletid. I tillegg lades de raskt opp.

Og, kanskje viktigst av alt, dette er et område der OnePlus-telefonene klarer å slå Huawei på rumpa. Freebuds Pro 2 leverer bare rundt 4 timers spilletid per lading med støyreduksjon aktivert, noe som er under gjennomsnittet.

Konklusjon

Dessverre har jeg ikke kunnet sammenligne de nye hodetelefonene med forgjengerne, men med Huawei Freebuds Pro 2, som jeg vanligvis anbefaler som et par "gjør alt"-hodetelefoner til/under 2000 kroner.

Buds Pro 2 matcher imidlertid Huaweis hodetelefoner når det gjelder sjenerøs og avansert funksjonalitet og gode lydegenskaper til en fornuftig pris. Men både batteritid og spesielt passform - to svært viktige aspekter - er klart bedre hos Oneplus.

Dermed vil jeg heretter anbefale OnePlus Buds Pro 2 i stedet for Huawei, som et allsidig og fullt ut tilfredsstillende alternativ i mellomprissegmentet. Og (i motsetning til Airpods) trenger du absolutt ikke en av produsentens egne telefoner for at de skal skinne!

Spesifikasjoner
Hodetelefontype
In-ear, ekte trådløs
Aktiv støydemping
Ja, adaptiv med gjennomsiktighetsmodus
Bluetooth
5.3, AAC, LHDC, SBC, LC3
IP-klassifisering
Ja, IP55 (hodetelefoner) og IPX4 (etui)
Batteri og lading
6 timer (ANC på), 9 timer (ANC av). Trådløs/QI-lading, hurtiglading
Vekt
4,9 g (hodetelefonene), 47,3 g (etui)
Om hodetelefoner fra OnePlus

Det kinesiske selskapet OnePlus ble grunnlagt av Carl Pei i 2013, med hovedfokus på å produsere og selge flaggskipsmobiler til en betydelig lavere pris enn konkurrentene. I dag omsetter OnePlus for over 1 milliard dollar og har produsert rundt 20 mobiltelefoner. I tillegg produserer de også tilbehør til mobiltelefoner, blant annet hodetelefoner. Buds Pro-serien er for tiden deres viktigste True Wireless-hodetelefoner.


Björn Sige
Björn SigeEkspert innenfor hodetelefoner

Hei, jeg heter Björn. Mitt navn er Björn. Jeg er den fødte teknologientusiast og driver mitt eget selskap innen digital medieproduksjon og markedsføring. På hobbysiden har jeg en spesiell forkjærlighet for musikk og har 10 års erfaring med HiFi og med å eie, selge, teste og sammenligne hodetelefoner i prisklasser fra 60 SEK til 600 000 SEK. Jeg vil etter beste evne bruke min kunnskap, erfaring og innsikt i hodetelefonmarkedet til å gi best mulig kjøpsråd til dere lesere. Velkommen til å sjekke ut testene og topplistene mine!

Hva mener brukerne våre om OnePlus Buds Pro Wireless In Ear?

b
bjornafl
17 anmeldelser
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
ett år siden

Etter et par ukers bruk vil jeg si de er veldig bra for 990nok. Jeg søkte opp produktet jeg ville ha basert på krav om god talekvalitet, ok lyd, ok støydemping, IP rating, lav vekt, lite etui og grei batteritid. Appen er minimalistisk og det var jeg klar over. Den fungerer for meg, men ser andre kan ha problemer. Per nå er faktisk produktet meget solid.

R
Robin Margido
3 anmeldelser
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
2 år siden

Knallgode øreplugger. Pent design, vanntett, kjempeenkel tilkobling samt gode og lette å ha på. Merker ikke at de er der, kun godlyd som fyller ørene. Anbefales!

t
thomyr
2 anmeldelser
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
2 år siden

Lydkvaliteten og batteritid er veldig bra sett i sammenheng med prisen. Problemet er at støyreduseringen ikke fungerer som den skal. Programvaren HeyMelody er elendig sammenlignet med Sony sitt, den vil ikke la meg oppdatere firmware eller skifte mellom "Transparency", "Noise Cancellation Off" eller "Noise Cancellation". Ikke svarer de på kundehenvendelser heller. Legg heller litt mer penger i det og kjøp Apple eller Sony sine litt mer high end varianter.

S
Sven
1 anmeldelse
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
2 år siden

Fantastisk lyd og imponert over støydempingen

G
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
7 måneder siden

Hadde de siden 1,5 år siden, betal 999 SEK som er et ran for disse. Men man slutter å jobbe etter 2-3 måneder, prøver alt for å gjenopplive men ingenting fungerer. Fikk god hjelp av NetOnNet og reparatøren hadde samme opplevelse. De erstattet den som sluttet å virke, og de fungerer fortsatt bra. Man lader kun til 90% men akseptabelt med tanke på at det ellers blir 2 år. Noen ganger føler jeg at den ikke alltid lader ordentlig, noe som avhenger av øretypen, noen ganger er det snø eller skitt i etuiet eller på knoppen. God pris for godt produkt.