Prisjakt

Prisjakts svært kunnskapsrike eksperter tester og gir råd for at du kan ta bedre kjøpsbeslutninger. Alle eksperter er uavhengige. Les mer.

Prisjakts svært kunnskapsrike eksperter tester og gir råd for at du kan ta bedre kjøpsbeslutninger. Alle eksperter er uavhengige. Les mer.

Test: Google Pixel 7a – mye mobil for pengene
  • 2023-06-29T09:24:24.752Z
Joakim Ewenson
Joakim EwensonEkspert innenfor mobiltelefoner
Ekspertvurdering:
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
4.5
Vurdering etter behovVi vurderer produktet basert på det som kan være viktig for deg.
For Android-puritanere
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
3.0

Elsker du tanken på å ha en Android-basert telefon slik utviklerne hadde tenkt seg? Vil du alltid være den første som får de nyeste oppdateringene? Da er en Pixel-telefon fra Google noe for deg. Den nye Google Pixel 7a er en flott innstegsmodell som gir deg Android i sitt reneste format, rett fra kilden, uten at du trenger å betale mer enn nødvendig for den gleden.

Kanskje ikke det beste valget for bestemor
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
3.0

Hvis du tilhører kategorien av personer som har mindre interesse for teknologi eller handler for noen i den kategorien, så er ikke Google Pixel 7a det beste alternativet. Selv om den på mange måter er et utmerket alternativ og gir god valuta for pengene, finnes det større produsenter som for eksempel tilbyr et bredere utvalg av tilbehør og support.

Arving til tronen

Da den ble lansert i Sverige, ble Google Pixel 6a en umiddelbar favoritt for meg. Når det gjelder pris i forhold til ytelse, var det i mange tilfeller en gitt anbefaling.

Dermed har den nylig lanserte Google Pixel 7a svært store sko å fylle, spesielt med tanke på at prisen har økt med mer enn 10 % og at konkurransen er knallhard i segmentet.

La oss ta en rask første titt på hva Google Pixel 7a tilfører mellomsegmentet og prislappen på rundt 5000 dollar.

Ut av esken

Google Pixel 7a leveres i et kompakt og hendig format, for i likhet med mange andre mangler nå selve ladekontakten, og i esken finner vi bare mobiltelefonen, en USB-C til USB-C-ladekabel og et verktøy for å fjerne SIM-kortholderen. Pluss nødvendig (?) dokumentasjon da.

Når det gjelder selve mobiltelefonen, er den en litt tykkere og tyngre opplevelse sammenlignet med forgjengeren Pixel 6a, faktisk nesten 20 gram tyngre.

Vektøkningen merkes tydelig når du holder den respektive varianten i hånden og fjerner noe av det ekstremt slanke og fine som var i den forrige modellvarianten.

Nytt under panseret

Som seg hør og bør for en mobiltelefon rettet mot mer prissensitive forbrukere, har en stor andel av komponentene funnet veien ned fra de dyrere variantene, inkludert Googles egne Tensor G2-brikker som er hjertet og sjelen i den nyeste generasjonen Pixel-telefoner.

I motsetning til tidligere har Google imidlertid valgt en ny kamerasensor til Pixel 7a i stedet for å bruke et velprøvd konsept som allerede finnes i en av de andre modellene.

Det betyr i sin tur at kameramaskinvaren og -programvaren ikke er like finjustert og kalibrert til nær perfeksjon som tidligere, selv om dette i seg selv er et forbigående problem.

Skarpe kanter

Byggekvaliteten på Google Pixel 7a er generelt sett akseptabel, om enn med litt forstyrrende og merkbare kanter på bakdekselet.

Disse kantene oppleves nok som mye skarpere enn de faktisk er, men bare det at de er merkbare, sier noe om at byggekvaliteten kanskje ikke er helt der den skal være.

Ellers er det ikke så mye å klage på. Pixel 7a føles som en tillitsvekkende enhet å holde i og håndtere, selv om det kanskje ikke er den samme orgien av metall og glass som i enkelte andre, dyrere enheter.

Ny, høyere pris

Ved lanseringen av Google Pixel 6a endte prislappen på i underkant av 5 000 SEK, og vi har også jevnlig sett den på tilbud til 2 990 kroner, en helt vanvittig god pris på alle måter.

Etterfølgeren i form av Pixel 7a har mer kompetent maskinvare og en litt høyere pris, 5690 SEK i skrivende stund.

For pengene får du et mer høyoppløst kamera, raskere prosessor, litt mer RAM og en lengre teoretisk levetid i form av programvareoppdateringer frem til 2028.

Likevel synes jeg prisøkningen er i overkant stor. Hadde de lagt seg på 4990 SEK for Pixel 7a, hadde det vært en gitt anbefaling i de fleste situasjoner, for de fleste brukere. Nå handler det bare om det. For de riktige brukerne.

Spesifikasjoner
Systemkrets
Google Tensor G2
Lagring
128 GB
RAM
8 GB
Kamera
64 MP hovedkamera, 13 MP ultravidvinkelkamera og 13 MP selfiekamera
Skjerm
6,1" OLED med FHD+-oppløsning, oppdateringsfrekvens på opptil 90 Hz
IP-klasse
IP67
Dimensjoner
152 * 73 * 9 mm
Vekt
195 gram
Fargealternativer
Charcoal (svart), Sea (lyseblå), Snow (hvit) og Coral hvis du kjøper direkte fra Google Store.

Google har lenge hatt en serie mobiltelefoner som er designet for å tilby et Android slik Google ser det, fritt for alle de ulike produsentenes skall og tilpasninger. Først i form av Google Nexus-serien og siden 2016 i form av Google Pixel. Til å begynne med var Google avhengig av andre produsenter av både chassis og systembrikker, men de siste årene har de tatt over så å si hele kjeden, fra systembrikker til chassis og programvare.


Joakim Ewenson
Joakim EwensonEkspert innenfor mobiltelefoner

Teknikintresserad man i sina bästa (?) år. Gillar att testa och utforska nya produkter och ser stort nöje i att få dela med mig utav mina erfarenheter till andra. Driver YouTube-kanalen Teknik med Ewenson där jag testar och utvärderar modern teknik i alla dess färger och former. För mig är det viktigt att tekniken jag rekommenderar har ett rimligt förhållande mellan pris och prestanda, är lättanvänd och håller god materialkvalité överlag. Givetvis är jag noga med att endast rekommendera sådant jag själv skulle kunna tänka mig köpa!

Hva mener brukerne våre om Google Pixel 7a 5G 8GB RAM 128GB?

Svensk bruker
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Endret 2 måneder siden

Gjør alt som det skal, men batteritiden er søppel. Noen dager er batteriet på 10-20% allerede etter 12 timer. Og jeg er egentlig ikke en "power-user", men bruker telefonen ganske sparsomt. Andre dager kan det være bedre. Men så langt (etter to ukers bruk) har den ikke kommet seg gjennom en hel dag (fra 0530 til 2200) uten å måtte boostes. I dag, etter svært sparsom bruk, har batteriet sunket fra 100 % til 23 % på bare 13 timer. Selv min gamle iPhone med 85 % batterihelse hadde ikke så dårlig kapasitet. Det som plager meg mest er at telefonen lades ut så uregelmessig. Noen dager kan den gå ganske bra, men andre spiser den opp batteri. Noen ganger har jeg kjent hvordan det blir tok-varmt i lomma og da må man lukke alle appene. Det er noe Android-brukere er vant til fra før (tror jeg), men som gammel iPhone-bruker føles det veldig fjernt. Lyden under samtaler er ganske dårlig. Du må holde øret rett ved siden av høyttaleren, ellers hører du ingenting. Ingen annen telefon jeg har brukt har vært så følsom for øreplassering. Glasset som dekker kameraene er svært følsomt for riper. Jeg er vanligvis veldig forsiktig med telefonene mine og kjører sjelden deksler, men jeg har klart å få noen små riper. Android 14: Etter oppdateringen er batterilevetiden merkbart bedre. Ikke bra. Men bedre. Hever vurderingen en stjerne (til tre) på grunn av det.

Svensk bruker
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
4 måneder siden

Fikk dette ved signering av abb hos Tele2. Partneren fikk det og er superfornøyd! Oppdateringer i 5 år er ikke så dumt!

Svensk bruker
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
6 måneder siden

Bra telefon, 90hz den eneste ulempen som får meg til å selge og kjøpe noe annet er ladingen! tar minst 2 timer å fullade.

Svensk bruker
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
6 måneder siden

Min tredje piksel. Kommer fra en 4a og mye er likt. Raskere, litt større. Kameraet er bedre. Fingeravtrykkleseren er dårlig. Veldig dårlig. Med en skjermbeskytter på er den helt ubrukelig. Nær en dealbreaker for meg. Fingeravtrykkleseren skal være på baksiden.

Svensk bruker
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
7 måneder siden

Blir veldig varm i øret når du snakker. Og du må nesten se opp hvor øret skal være så du kan høre stemmen godt i den andre enden. Ellers er den ganske bra for prisen. Men min forrige Huawei P30 pro er bedre på alle måter. minus: -blir varm - samtalehøyttaleren har en "sweetspot" pluss: -Baksiden er laget av plast -Android uten unødvendig ekstrautstyr