Prisjakt

Prisjakts svært kunnskapsrike eksperter tester og gir råd for at du kan ta bedre kjøpsbeslutninger. Alle eksperter er uavhengige. Les mer.

Prisjakts svært kunnskapsrike eksperter tester og gir råd for at du kan ta bedre kjøpsbeslutninger. Alle eksperter er uavhengige. Les mer.

Test: Samsung Galaxy S23 Ultra - ekstra alt!
  • 2023-09-25T11:55:21.726Z
Joakim Ewenson
Joakim EwensonEkspert innenfor mobiltelefoner
Ekspertvurdering:
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
5.0
Vurdering etter behovVi vurderer produktet basert på det som kan være viktig for deg.
For deg som vil ha ekstra alt!
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
2.0

Det er vanskelig å si noe annet enn at Samsung Galaxy S23 Ultra er en helt fantastisk mobiltelefon, selv om den ikke passer for alle. I det bærbare formatet får du en høyoppløst og lyssterk skjerm, mye ytelse og en hel kameraenhet på baksiden. På toppen av det hele får du også veldig god batteritid og et veldig fint skall som til tross for størrelsen gjør S23 Ultra veldig anvendelig. Vil du ha en mobiltelefon som har ekstra mye av alt, og økonomien din godkjenner? Kjøp den!

Er sparekontoen allerede tom?
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
2.0

Samsung Galaxy S23 Ultra er på alle måter en fantastisk mobil med enorme muligheter for den rette brukeren. Det er også en av de dyreste enhetene på markedet, og ærlig talt, hvis du ikke har råd til å bruke 20 000 dollar på en ny mobiltelefon, finnes det mange andre interessante alternativer som tilbyr NESTEN like mye til en mye lavere pris.

Bærbar, men ikke i alle lommer

Det bør ikke komme som noen overraskelse at Samsung Galaxy S23 Ultra er en ganske stor mobiltelefon. Vel, virkelig stor. Dette gjenspeiles på alle måter, fra innpakning til daglig bruk.

For noen brukere er dette positivt, og det er unektelig mange fordeler med det. Samtidig kommer den også med noen begrensninger, og tro meg, dette er en enhet som virkelig ikke passer i alle typer bukselommer.

Vekten på solide 234 gram er imidlertid ikke så veldig merkbar i daglig bruk. Det er en stor og tung enhet, men likevel relativt håndterbar.

Lys og skarp forside

Størstedelen av fronten på Samsung Galaxy S23 Ultra består av det 6,8" store AMOLED-panelet, som kanskje er en av de viktigste komponentene på S23 Ultra.

På sitt absolutte maksimum, under avspilling av HDR-materiale, oppnås imponerende 2400 nits i uavhengige laboratorietester på visse punkter, og selv ved mer normal bruk er skjermen lyssterk og behagelig å bruke under alle typer lysforhold.

Skjermen har også en rimelig høy oppløsning på 1440 px*3088 px eller 501 piksler per tomme. Den har også en dynamisk oppdateringsfrekvens som tilpasser oppdateringsfrekvensen basert på hva som gjøres på enheten, opptil 120 Hz.

En tirade av gimmicks

Markedsavdelingen hos Samsung har noen fine gimmicks å jobbe med når det gjelder Samsung Galaxy S23 Ultra, ettersom spesifikasjonene gjør jobben deres mye enklere.

Det mest effektfulle er kanskje enhetens hovedkamera på hele 200 megapiksler og muligheten for 100x zoom. To svært kraftige funksjoner som gir takknemlige markedsføringsmuligheter.

I realiteten brukes ikke de 200 megapikslene til noe annet enn litt programvaremagi for å få et bedre sluttresultat i et håndterbart format, og selv om 100x-zoomen gir bedre resultater enn mange konkurrenter, er det fortsatt i området bedre enn bra.

Imponerende levedyktig

Størrelsen på Samsung Galaxy S23 Ultra har utvilsomt sine fordeler, for eksempel at et 5000 mAh-batteri får plass inne i skallet. Dette er like nødvendig som det er praktisk med tanke på annen maskinvare, og det finnes en rekke komponenter som gjerne spiser batteristrøm til frokost, lunsj og middag.

Til tross for dette har Samsung utvilsomt jobbet hardt med batteriforbruket, og batteritiden er prisverdig under de testforholdene som rådde da vi hadde tilgang til mobiltelefonen.

Det er støtte for hurtiglading (45 W) via USB-C, og 30 minutter i stikkontakten skal ta telefonen fra 0 % til 62 % batterinivå, noe som er nok til noen timers bruk.

Trådløs lading er inkludert, men er kanskje ikke blant de mest imponerende på markedet.

Kamerabutikken på baksiden

Baksiden av Samsung Galaxy S23 Ultra er som å gå inn i en kamerabutikk. Det er ikke mindre enn fem ulike åpninger, tre litt større og to litt mindre.

Hovednummeret er vidvinkelkameraet på 200 megapiksler som er enhetens hovedkamera, men vi finner også et dobbelt sett med zoomkameraer på 10 megapiksler, ett med 3x zoom og ett med 10x zoom. Det finnes også et 12 megapikslers ultravidvinkelkamera og et sett med sensorer og LED-belysning.

Et kamera på 200 megapiksler høres veldig imponerende ut, men faktum er at du ikke får med deg alle pikslene med mindre du endrer kameraappen manuelt.

I normal drift er disse 200 megapikslene i stedet komprimert ned til mer håndterbare 12 megapiksler, noe som er mer enn nok til normal bruk på sosiale medier, og som også er mer håndterbart for både maskinvare og programvare.

Det er resultatet som teller

En av de kanskje største og viktigste grunnene til å velge en Samsung Galaxy S23 Ultra er at du ønsker best mulig kamera og bilderesultater.

Selv om jeg personlig mener at 200 megapikslersensorer er mer en gimmick enn en praktisk fordel, er det ingen tvil om at resultatene fra denne sensoren er svært imponerende, og utvilsomt blant de aller beste mobilkameraene akkurat nå.

Så vel skarphet som farge- og støyhåndtering er utmerket på alle mulige måter. Kameraappen tilbyr en rekke ulike moduser avhengig av hva du er ute etter, og nesten uansett forhold er resultatene imponerende.

Det er alltid mulig å finjustere i den profesjonelle modusen, men de fleste brukere vil sannsynligvis bare ta bilder i standardmodus og være svært fornøyde med bildene de får.

Notert

Da Samsung faset ut Note-serien, ble notatfunksjonen overtatt av Ultra-modellene i S-serien. I Samsung Galaxy S23 Ultra finner vi derfor en S-pen som du kan bruke til å ta notater, tegne eller markere ting i for eksempel et skjermbilde. Dette er noe som unektelig kan være ganske praktisk av og til, muligheten til å skrible ned noe raskt eller sirkle inn noe spesielt interessant i et skjermbilde.

Hvor stor nytte S-pennen faktisk gir, avhenger i stor grad av deg som bruker og hva du har tenkt å bruke enheten til. For deg selv er det ikke sikkert at den tilfører noe særlig, men for andre kan det være noe som helt avgjør til fordel for S23 Ultra.

Lenge leve programvaren

Samsung har lenge vært blant de beste når det gjelder å tilby programvareoppdateringer i lang tid. Dette vil fortsette, sier Samsung, og lover sikkerhetsoppdateringer i fem år fra lansering, dvs. frem til februar 2028.

I tillegg loves store Android-oppdateringer i fire år, noe som kanskje ikke er fullt så imponerende, men likevel blant de beste i klassen.

Med disse løftene, som fortsatt kan anses som svært sannsynlige, vil Samsung Galaxy S23 Ultra være en mobiltelefon du kan bruke trygt og sikkert i mange år fremover. Det er kanskje ikke noe stort plaster på såret, men likevel en viktig del av kjøpsbeslutningen!

Wow-faktor

Egentlig kan de to ukene vi tilbrakte med S23 Ultra oppsummeres med ett ord: wow!

Så å si alle deler av Samsung Galaxy S23 Ultra er utrolig imponerende. Fra byggekvalitet til maskinvare og programvare, og ikke minst mobilkameraer som leverer noen av de beste bildene du kan få fra en mobiltelefon akkurat nå. Dette er et av Samsungs absolutte premiumprodukter akkurat nå, og med god grunn. Det er slik et flaggskipprodukt skal være, selv om prisen er høy.

Samsung Galaxy S23 Ultra er ikke en telefon for alle, det er ikke noe for massene. Dette er et produkt for dem med høye krav, spesifikke behov og en stor lommebok. Har du de rette økonomiske forutsetningene, er Samsung Galaxy S23 Ultra en av de beste mobiltelefonene på markedet!

Spesifikasjoner
Systemkrets
Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2
Grafikk
Adreno 740
Lagring
256 GB / 512 GB / 1 TB
RAM
8 GB / 12 GB
Kamera
200 MP hovedkamera, 10 MP 10x optisk zoom, 10 MP 3x optisk zoom, 12 MP ultravidvinkel, 12 MP selfiekamera.
Skjerm
6,8-tommers AMOLED-skjerm med 1440p-oppløsning og opptil 120 Hz oppdateringsfrekvens
IP-klasse
IP-68
Dimensjoner
163,4 mm * 78,1 mm * 8,9 mm
Vekt
234 gram
Fargealternativer
Grønn, svart, lavendel, kremhvit og lime, blå, grafitt og rød hvis du kjøper direkte fra Samsung.

Den første generasjonen Samsung Galaxy S ble lansert i 2010 og bød på blandede opplevelser. Siden den gang har en lang rekke etterfølgere blitt lansert, og undertegnede har prøvd en rekke modeller, enten i egen besittelse eller som lån. Samsung Galaxy S23 er den siste iterasjonen, og her finner du den nyeste teknologien og programvaren i det som fortsatt kan betraktes som Samsungs primære produktlinje på mobilmarkedet.


Joakim Ewenson
Joakim EwensonEkspert innenfor mobiltelefoner

Teknikintresserad man i sina bästa (?) år. Gillar att testa och utforska nya produkter och ser stort nöje i att få dela med mig utav mina erfarenheter till andra. Driver YouTube-kanalen Teknik med Ewenson där jag testar och utvärderar modern teknik i alla dess färger och former. För mig är det viktigt att tekniken jag rekommenderar har ett rimligt förhållande mellan pris och prestanda, är lättanvänd och håller god materialkvalité överlag. Givetvis är jag noga med att endast rekommendera sådant jag själv skulle kunna tänka mig köpa!

Hva mener brukerne våre om Samsung Galaxy S23 Ultra 5G SM-S918B Dual SIM 12GB RAM 512GB?

T
TIDEMANN
1 anmeldelse
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Endret 6 måneder siden

Best Samsung Phone ever!

Svensk bruker
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Endret 3 måneder siden

Jeg er fornøyd med telefonen ytelsesmessig, skjermen og kameraet er fantastisk, det som senker vurderingen er at Samsung har valgt bort Codec-støtte Aptx Hd og Aptx Adaptive... telefonen var ved kjøp 19.000 SEK (S23 Ultra 12/512)... Dumheten senker vurderingen betraktelig.

Svensk bruker
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
3 måneder siden

Hadde en iPhone 12 pro max før, og jeg veide mellom å kjøpe en iPhone 14 pro max eller Galaxy s23 ultra. Var i skranken på netonne og de var ute av Galaxy s23 ultra. Så jeg var millimeter unna å kjøpe en iPhone igjen, i stedet dro jeg til elgiganten og der fans s23 ultra for å kjøpe så jeg fikk en. Jeg er så veldig glad for at den ble som den ble, så mye mer fornøyd enn en kjedelig iPhone. Føles mye mer premium samsung. Men jeg har full respekt for de som liker iPhone, det er en flott mobiltelefon på alle måter. iPhone 12 pro max var den første iPhone jeg eide og sannsynligvis den siste. Jeg har kjørt android-mobiler så lenge jeg kan huske før 2 års bruk av iPhone, har ingen problemer med hverken ios eller android-systemer, flotte operativsystemer begge deler. Vet at mange der ute har kjørt med iPhone siden starten og har full forståelse for at du har blitt vant til iOS og er og vil fortsette å være en trofast iPhone-bruker 😀

Svensk bruker
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
5 måneder siden

Veldig fornøyd, har ingenting å klage på.

Svensk bruker
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Endret 9 måneder siden

Superraskt og superkamera. Hva mer kan du be om. Hadde S21 ultra og denne er sååå mye bedre. Rart at folk påstår at det er dyrt når en iPhone 14 Pro max 512GB er 4000.- dyrere uten at noen reagerer på den prisen. Den eneste ulempen jeg kan komme på er at den ikke har en LiDAR-sensor.