Prisjakts svært kunnskapsrike eksperter tester og gir råd for at du kan ta bedre kjøpsbeslutninger. Alle eksperter er uavhengige. Les mer.

Prisjakts svært kunnskapsrike eksperter tester og gir råd for at du kan ta bedre kjøpsbeslutninger. Alle eksperter er uavhengige. Les mer.

Test: Apple AirPods Pro (2nd generation) 2022 - fra bra til best!
  • 12 juli 2023
  • 369 hjulpete
Björn Sige
Björn SigeEkspert innenfor hodetelefoner
Ekspertvurdering:
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
5.0
Vurdering etter behovVi vurderer produktet basert på det som kan være viktig for deg.
Vil du ha de kuleste trådløse in-ear-hodetelefonene til iPhone?
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
5.0

At Airpods er uovertruffent enkle å bruke sammen med Apple-dingser er ikke noe nytt, men nå tar 2. generasjon et stort skritt fremover også på alle andre områder - med førsteklasses lydkvalitet, støyreduksjon og batterilevetid. Summen av alle delene er et par helt strålende og svært tilfredsstillende hodetelefoner. Kjøp!

Vil du ha den absolutt mest robuste passformen for trening, eller har du en Android-telefon?
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
3.0

Selv om det følger med flere silikonplugger, er Airpods fortsatt ikke ideelle som treningshodetelefoner; det finnes alternativer som er sikrere. Og Android-brukere går (som forventet) glipp av mye av funksjonaliteten.

Innledning

For første gang siden de opprinnelig ble lansert, har Apple nå gjort en skikkelig oppgradering av sine superpopulære Airpods Pro. Riktignok kom det en liten oppdatering i fjor med støtte for trådløs lading, men i bunn og grunn har produktet vært det samme siden lanseringen.

Jeg har lengtet etter en skikkelig oppgradering av Airpods Pro, slik at lydkvaliteten, batteritiden og støydempingen kommer nærmere konkurrentenes premiumalternativer. Til tross for dette har jeg fortsatt å bruke mine Pro helt frem til i dag, fordi de rett og slett er så fantastisk pålitelige og intuitive å bruke... i hvert fall når batteriet ikke er dødt.

Med de nye hodetelefonene lover Apple dobbelt så god støyreduksjon, kraftig forbedret lydkvalitet og enda bedre funksjonalitet med den nye H2-brikken. Men vil det være nok til å ta hjem trofeet?

I kartongen

Selve "utpakkingen" er akkurat som du forventer fra Apple og skiller seg i utgangspunktet bare fra originalen ved at du nå får 3 ekstra størrelser silikonpropper, der XS er tillegget fra før. En god nyhet for de med litt smalere ører som hadde problemer med passformen tidligere.

En liten detalj, men jeg liker veldig godt hvordan øreproppene er pakket sammenlignet med mange konkurrenter, som vanligvis gjør det mer eller mindre tungvint å legge proppene tilbake i emballasjen etter bruk (noe som igjen kan gjøre dem lette å ta ut).

En 1 m lang ladekabel er inkludert. Ladestandarden er fortsatt av Lightning-typen, dvs. ikke noe USB-C-skift ennå.

Design, kvalitet og komfort

Ved første øyekast er det svært lite som skiller den nye generasjonen fra originalen, noe som gjelder både hodetelefonene og ladeetuiet. Når du ser nærmere etter, legger du merke til at det er lagt til en høyttaler på undersiden av etuiet, som gir en lydtone ved paring og lading samt et høyt signal hvis du har mistet hodetelefonene ved et uhell. Du finner også et nytt ledningsfeste på siden (ledning medfølger ikke).

Selve hodetelefonene er identiske på utsiden, bortsett fra at mikrofonene og sensorene er flyttet. Positivt etter min mening! Airpods Pro har alltid vært blant de mest ergonomiske, fleksible, lommevennlige og komfortable trådløse hodetelefonene på markedet, og jeg har ingen problemer med å videreføre det nærmest ikoniske designet. Hodetelefonene er som før ventilert for trykkutjevning, så selv in-ear-skeptikere bør være enige i at disse sitter veldig fint og avslappet i ørene - uten gnagsår eller ubehagelig sug i innerøret.

Personlig synes jeg likevel at de er litt for glatte til mer intens trening. Her foretrekker jeg faktisk Sennheiser Momentum TW3 og Bose Quietcomfort Earbuds II, som begge bruker små "finner" for å gi en fast og sikker passform uten at det går på bekostning av komforten. Men dette er selvfølgelig veldig individuelt.

Funksjonalitet

Nå kan du endelig justere lydvolumet direkte på "stilkene", noe mange konkurrenter har kunnet gjøre lenge. Litt mer tungvint å gjøre enn med Bose QC Earbuds II (du må liksom klype og sveipe med fingeren samtidig), men veldig fint å endelig ha på plass. Den største nyheten er at de er på innsiden. Og her er faktisk det meste nytt.

Det viktigste er den oppgraderte H2-brikken, dvs. Apples egen SOC som er ansvarlig for all signalbehandling når det gjelder støyreduksjon (nå forbedret og mer funksjonell, mer om det senere), lydgjengivelse og smart sammenkobling + automatisk bytte av enhet med Apple-dingser.

Sistnevnte fungerer like bra som før og er, for de uinnvidde, en av de største grunnene til å velge et par Airpods fremfor konkurrerende alternativer. Det er virkelig luksus å slippe å laste ned apper, ny programvare og gå gjennom en prosess med å bytte mellom enheter. Tilkoblingskvaliteten er utmerket, alt er automatisk og stort sett sømløst. Det hender at bytting av enhet ikke gjør akkurat det du vil, så det er fortsatt ikke 100 %, men tiden du må bruke på Bluetooth-/enhetsinnstillinger og problemløsning er likevel minimal sammenlignet med de fleste andre alternativer. Forutsatt at det bare er Apple-enheter du bruker dem med, selvfølgelig.

Til og med lydelementene og forsterkerne er helt nye, og det merkes på lyden, noe vi kommer tilbake til om et øyeblikk.

Inne i etuiet er det Apple kaller en "U1-brikke", som i praksis gjør etuiet til en AirTag. Veldig nyttig, siden du kan bruke iPhone til å spore etuiet med en meters nøyaktighet. Dette, kombinert med signalfunksjonen, vil være en god forsikring for de som ofte mister sine Airpods.

Lydkvalitet

For meg har lydkvaliteten alltid vært det som har holdt Airpods Pro tilbake, spesielt sammenlignet med mer moderne premiumalternativer fra Sennheiser, Huawei og Sony. Jeg har alltid syntes at hodetelefonene har en litt plastikkaktig diskantlyd og ikke den dybden og varmen du får i for eksempel Sennheiser Momentum TW3.

Men dette kompromisset er nå et minne blott med gen 2, som faktisk tar et stort steg opp når det gjelder lydegenskaper. Bassen er dypere, strammere og mer detaljert. Mellomtonen er distinkt, men ikke lenger hard, og diskanten er mykere og mer finkornet. Og lyden er like åpen og detaljert som hos de beste konkurrentene, uten hørbar forvrengning ved høyt volum. Endelig er Airpods med i lydbransjen på ordentlig!!!

Jeg vil gå så langt som til å si at Airpods Pro gen 2 tilbyr "best i klassen" lydytelse. Lydbalansen er etter min mening helt perfekt (heldigvis, siden det ikke finnes noen EQ-profiler), og alle sjangre gjengis detaljert, åpent og med fantastisk glede og dynamikk. Jeg har bare lyst til å slutte å analysere og begynne å danse til musikken!

Mest imponerende av alt er imidlertid Spatial Audio-effekten (aka Atmos/3D-lyd kombinert med Apples egenutviklede hodesporing). Med den mer teknologisk avanserte H2-brikken og den forbedrede lydkvaliteten som ligger bak, er det ikke overraskende at man hører en forskjell, men jeg føler virkelig at effekten er mye kulere og mer finjustert enn forgjengeren. Med velproduserte Dolby Atmos-lydspor og filmer som Top Gun Maverick via Apple TV er det nesten utrolig hvor godt hodetelefonene plasserer lydkomponentene i det virtuelle rommet. Den dype og stramme bassen gir økt dybde når du ser på film, og hodesporingen er ekstremt presis. Spatial Audio + hodesporing fungerer enda bedre her enn i Airpods Max, vil jeg påstå.

Funksjonen krever imidlertid fortsatt at du har en kompatibel kilde (noe du sannsynligvis har, hvis det er en nyere Apple-enhet) og en musikktjeneste med støtte for Dolby Atmos, noe som hovedsakelig betyr Apple Music eller Tidals premiumabonnement. Når det gjelder film, støttes Dolby Atmos av både Apple TV+, Netflix, HBO Max, Disney+ og Amazon Prime.

Ytelse for støyreduksjon

Jeg kan ikke bekrefte hvor nøyaktig løftet om "2x bedre støyreduksjon" er, men forskjellen er definitivt betydelig!

Mens originalen klarte seg bra når det gjaldt demping av mellomlave og mellomhøye frekvenser, har de blitt slått av mange konkurrenter når det gjelder demping av veldig lave frekvenser. Det er ikke så rart, siden Airpods Pro har vært på markedet en god stund nå.

Men gen 2 gir nettopp den forbedrede dempingen av lave frekvenser som jeg (og sikkert en del andre) har savnet i støyende omgivelser som fly, motorveier og industrimiljøer. Støydempingen er nå helt i toppklasse og overgås bare av de nyeste Bose QC Earbuds II - men bare i visse situasjoner. Dessuten er elektronisk bakgrunnsstøy ikke noe problem i praksis med Airpods Pro 2, mens det er en reell plage med Bose.

Den gjennomsiktige lydmodusen var en virkelig triumf med originalen, som fortsatt veldig få andre har kommet i nærheten av. Imidlertid var det en hørbar bakgrunnsstøy, som den store Max helt manglet og som nå er praktisk talt ikke-eksisterende selv her i Airpods Pro 2. Hyggelig! I tillegg har de gått et skritt videre med såkalt "adaptiv transparens", noe som også er tilgjengelig i Bose QC Earbuds II. I praksis betyr dette at hodetelefonene slipper gjennom omgivelsesstøy på en mer intelligent måte og beskytter hørselen mot uønsket statisk og plutselig støy.

I Bose QC Earbuds II opplevde jeg effekten som konstant aktiv, litt forvirrende og ubesluttsom. Her er den mye mer subtilt implementert. Jeg kan ikke si at jeg har hatt mulighet til å teste et scenario der den adaptive dempingen virkelig skilte seg ut, ettersom jeg bare har hatt hodetelefonene i bruk en svært kort periode. Men konsensus synes å være at den fungerer veldig bra.

Batteriets ytelse

De nye hodetelefonene gir opptil 6 timers musikklytting, eller opptil 5,5 timer med spatial audio og hodesporing aktivert. Det er en velkommen forbedring i forhold til tidligere, ettersom jeg alltid har syntes at Airpods Pro-hodetelefonene mine har manglet litt kraft sammenlignet med mer moderne konkurrenter. Totalt får du 30 timer med den ekstra kapasiteten i et fulladet etui, noe som er helt topp og ca. 6 timer lenger totalt enn Bose QC Earbuds II (under ideelle forhold).

Ladeetuiet kan nå lades trådløst selv med en Apple Watch-lader, noe som er en velkommen nyhet, spesielt for oss som har kjøpt en Magsafe Duo. Hodetelefonene får en ekstra times spilletid på 5 minutter i etuiet.

Konklusjon

Apple har tatt markedets mest populære støyreduserende øretelefoner og forbedret så å si alt som trengte å forbedres - og det med bravur!

Nå trenger jeg ikke lenger gi avkall på Airpods-fleksibiliteten for å få bedre lydkvalitet for film og musikk, bedre støyreduksjon for lavfrekvent støyende omgivelser, bekymringsfri batterilevetid eller volumkontroll direkte på hodetelefonene. Nå er alt på plass, og lydkvaliteten er enda bedre enn den trengte å være for å overbevise meg om å pensjonere de andre hodetelefonene mine for godt. Og nå er jeg også aktivt ute etter å lytte til musikk i Dolby Atmos/spatial sound, noe jeg ikke var tiltrukket av på samme måte tidligere. f Vel, noen (i hvert fall med ører som mine) vil nok fortsatt mene at de ikke er sikre nok for LES MILLS-trening. Så til det holder jeg meg nok til mine Sennheiser Momentum TW3.

Men i alle andre situasjoner er det bare å overgi seg; Airpods Pro 2 er uten tvil de beste true wireless-hodetelefonene for iPhone/Apple-brukere i 2022. Full pott!

Spesifikasjoner
Hodetelefontype
In-ear, ekte trådløs
Tilkobling
Apple H2, Bluetooth 5.3, AAC, SBC
ANC
Ja, adaptiv med adaptiv omgivelseslyd
Batterilevetid
Opptil 6 timer (musikk) og opptil 30 timer totalt med ladeetui
Vekt
5,3 gram (lurar), 50,8 gram (etui)
Om hodetelefoner fra Apple

Det er ingen hemmelighet at Apple har et nært forhold til musikkbransjen - iPod og alt det der - men det er hyggelig å se at de investerer mer og mer i å lage høyttalere og hodetelefoner i toppklasse. Dette var spesielt merkbart i forbindelse med oppkjøpet av Beats by Dre, og etter dette har merket stadig videreutviklet sortimentet og lansert stadig bedre modeller når det gjelder ytelse og kvalitet. Det er sannsynligvis også gjennom denne sammenslåingen at teknikken bak Apples egne AirPods og HomePods ble utviklet. Med Max i full størrelse har Apple nå en solid trio av spesialtilpassede hodetelefoner i ulike prisklasser.


Björn Sige
Björn SigeEkspert innenfor hodetelefoner

Hei, jeg heter Björn. Mitt navn er Björn. Jeg er den fødte teknologientusiast og driver mitt eget selskap innen digital medieproduksjon og markedsføring. På hobbysiden har jeg en spesiell forkjærlighet for musikk og har 10 års erfaring med HiFi og med å eie, selge, teste og sammenligne hodetelefoner i prisklasser fra 60 SEK til 600 000 SEK. Jeg vil etter beste evne bruke min kunnskap, erfaring og innsikt i hodetelefonmarkedet til å gi best mulig kjøpsråd til dere lesere. Velkommen til å sjekke ut testene og topplistene mine!

Hva mener brukerne våre om Apple AirPods Pro (2nd generation) 2022?

A
Andreas K
6 anmeldelser
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
7 måneder siden

Uten tvil de beste ørepluggene med støykanselering du får tak i. Lyden er farlig nær dybden fra AirPods Max. Et stort pluss er at pluggene endelig har feilfri til og frakobling fra iOS-enheter - noe første generasjon er kjent for ha problematikk med.

S
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
en måned siden

En av de bedre dingsene jeg har kjøpt, alle kategorier, men så er jeg også dypt i Apple-myren.

O
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
en måned siden

Veldig fleksibel, kan tas med overalt. Ikke en lydnerd, men det fungerer fint for meg. Vurderer at Apple har den beste og mest komfortable NC på markedet. Veldig lett trykk i forhold til Sony jeg hadde før. Praktisk med finnefunksjoner for både skjell og deksel. Spesielt siden de er små dingser og enkle å plassere. Kan ikke være uten dem!

S
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Endret en måned siden

Sitter godt i øret. Lyden er bra, men ikke bra. Ser ganske latterlig ut, men du ser det heldigvis ikke selv. Fint at det er flere farger å velge mellom. De grønne ser veldig bra ut. ANC er bra og nesten på høyde med de beste. Driftstiden er ganske begrenset. Prisen er ekstremt høy med tanke på hva du får. Det hadde vært rimeligere med 1500 SEK, men Apple vet hvordan de skal lade. Sammenlign først og fremst med Jabras bedre modeller, som likevel er noe billigere, samt Sony og Denon.

D
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
en måned siden

Testet i butikk. Lydkvaliteten var ikke noe å skrive hjem om, da den bokstavelig talt kan sammenlignes med 150 SEK kablede hodetelefoner du kjøper på Kjell. Det blir trukket fra 3 stjerner fordi det rett og slett er utrolig dyrt i forhold til det du får. Det er som om de har laget en tannpirker med innebygd Wi-Fi, i stål, og den vibrerer. Jada, tannpirken er "bedre", men det betyr ikke at den er verdt 2800 SEK.