Prisjakt
iStock.com / GeorgeRudy

Green Friday 2024

Green Friday er en salgsdag som i år faller på fredag 24. april og etterfølges av Green Weekend på lørdag 25. og søndag 26 april.

Green Friday ble introdusert i 2016 av CDON og er vårens versjon av høstens Black Friday. I stedet for bare å fokusere på kampanjer, tilbud og priskutt, oppfordrer CDON butikkene til å klimakompensere alt som selges på disse dagene på ulike måter. Derav navnet Green Friday.

Siden dette er et relativt nytt fenomen, er det ikke like mange norske nettbutikker som tilbyr salg og rabatter som under Black Friday. I 2018 valgte Elgiganten å bli med og hadde en rekke tilbud, og i år vil enda flere butikker kjøre kampanjetilbud knyttet til Green Friday.

I 2020 valgte CDON å flytte sin Green Friday-kampanje til høsten og i stedet endre navn på salget i april til Spring Friday. Mens andre butikker fortsetter å markedsføre Green Friday i april.

Så billig det var under Green Friday i 2019

Når vi ser på prishistorikken til butikkene, ser vi generelt små prisendringer med to nevneverdige unntak. Statistikken for 2019 viste en generell nedgang i prisene for alle kategorier. Fra 26. til 28. april falt gjennomsnittsprisen med tre prosent i forhold til de foregående dagene.

Her er prisendringene i Prisjakts produktsegmenter under Green Friday og Green Weekend sammenlignet med tre dager tidligere:

Et segment som skiller seg ut er Sko, klær og tilbehør, der gjennomsnittsprisen falt med hele 19 prosent. Husk at endringer i enkeltkategorier kan variere mye og avvike fra statistikken i hovedsegmentene.

Green Friday 2024

Green Fridays beste tilbud samlet på én side

Gå til kampanje